Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Verkeersongeval en geen veiligheidsgordel om, wat nu?

24 januari 2014 Letselschade informatie

Verkeersongeval en geen veiligheidsgordel om, wat nu?

U bent in de auto aangereden door een ander en had zelf geen schuld aan het ongeval. U heeft letselschade opgelopen als gevolg van deze aanrijding met letsel. Maar: u had geen gordel om!

Welke schade kun je claimen als je zelf geen gordel om had?

Stel: uw letselschade bedraagt in totaal € 10.000,-. De aansprakelijkheidsverzekeraar zal, wanneer u geen gordel droeg, slechts  € 7.500,- van uw schade uit betalen!

Wanneer u dan ook nog een letselschade advocaat heeft ingeschakeld om voor u uw letselschade te claimen bij de tegenpartij, dan is de kans groot dat u ook nog 25% van zijn kosten moet betalen. Het kan gebeuren dat u in dat geval maar de helft van uw letselschade uitbetaald zult krijgen.

Wat betekent gordelkorting?

Gordelkorting is een korting op de aan u uit te keren schadevergoeding die u ontvangt nadat u een auto ongeluk is overkomen, wanneer u tijdens dat ongeluk uw gordel niet droeg. Deze korting kan wel 25% van het totaal bedrag van de schadevergoeding zijn.

Billijkheid

Soms kan de korting minder worden, als het slachtoffer zich kan beroepen op de zogenaamde ‘redelijkheid en billijkheid’. Dit is in zeer bijzondere gevallen mogelijk, wanneer het letsel en hierdoor de schade zo ernstig is, dat het niet redelijk is als het slachtoffer (dat tenslotte door de schuld van een ander werd aangereden) deze schade voor zo’n groot percentage zelf dient te betalen.

Zelfde schade zonder gordel

Ook wanneer kan worden aangetoond/bewezen dat de schade ook zonder gordel zou zijn ontstaan, kan het percentage eigen schuld door het niet dragen van de veiligheidsriem worden verlaagd.

De kosten van een letselschadeadvocaat wanneer u geen gordel droeg

Wanneer u een eigen schuld heeft van 25% omdat u uw gordel niet droeg, is het in Nederland ook zo, dat uw advocaat ook maar 75% van zijn kosten kan verhalen op uw tegenpartij. De uurtarieven van letselschade advocaten zijn vaak erg hoog. U zit er daarom niet op te wachten om deze 25 % zelf te gaan betalen. De juristen van JBL&G werken ook gratis voor u, wanneer er van  een eigen schuld percentage sprake is. Laat u hierover informeren en vul het contactformulier in!

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.