Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Veel meer letselschade in verkeer bij onze zuiderburen

25 november 2014 Letselschade informatie

Veel meer letselschade in verkeer bij onze zuiderburen

Doen we het goed in Nederland? Is ons verkeer veilig genoeg? Wat zijn de verhoudingen ten opzichte van andere landen? Kortom: hoe zijn de cijfers aangaande letselschade als we kijken naar verkeersongevallen die plaatsvinden in de landen om ons heen? We concentreren ons even op onze zuiderburen. In België zien we een enorm verschil in het aantal noodlottige verkeersongevallen. België scoort hierin tweemaal hoger dan Nederland. De Belgen beloven beterschap en komen in actie om het aantal verkeersdoden drastisch te laten afnemen.

België is onveiliger dan andere Europese landen

In België zijn gemiddeld 77 verkeersdoden per één miljoen inwoners per jaar te betreuren. Dat is veel. Maar het zegt ons niets als we de aantallen van andere Europese landen niet kennen. Het Europees gemiddelde ligt op 61. België scoort aanzienlijk hoger op letselschade in verkeer en men beseft dat er nog genoeg werk aan de winkel is. Als je de vergelijking maakt met Nederland, dan is het verschil schrijnend te noemen. Waar Nederland met 40 verkeersdoden op één miljoen inwoners relatief veilig is, scoort België bijzonder hoog. Voor de zekerheid heeft men gekeken naar de manier waarop er geregistreerd wordt. Is een andere manier van registreren de reden van het enorme verschil? Nee, ook dat niet. België is ten opzichte van andere Europese landen onveilig te noemen.

Wel een daling ingezet

Bovenstaande cijfers hebben betrekking op het jaar 2010. Niet echt representatief voor de huidige situatie, zou je denken. Maar ook de cijfers voor 2011 zijn voor onze zuiderburen niet rooskleurig. Men hoopte op een daling van de letselschade in verkeer, maar het omgekeerde is het geval. Ook in 2011 is een stijging – deze keer van 3,8 procent – van het aantal verkeersdoden geconstateerd. Toch lijkt het erop dat België haar werk serieus heeft genomen en er blijkbaar alles aan heeft gedaan om in het jaar 2012 goede cijfers te kunnen overleggen. In 2012 heeft men een daling kunnen realiseren van maar liefst 13,3 procent. Kijkende naar de gemiddelde cijfers van de afgelopen jaren loopt België nu eindelijk in de Europese pas.

Afname dodelijke slachtoffers

De afname van dodelijke slachtoffers én van slachtoffers van letselschade in het Belgische verkeer kent een aantal redenen. België heeft de infrastructuur aangepast en de veiligheid van de voertuigen is verbeterd. Maar wellicht het belangrijkste van alles is dat het gedrag van de weggebruiker aanzienlijk is veranderd.

Bron: http://www.letselschade.nl/statistiek-cijfers/belgie-betreurt-jaarlijks-tweemaal-zoveel-verkeersdoden-dan-nederland

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.