Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Talent Jurriaan Goudkuil pakt tweede plek tijdens BestGraduates finale 2016

20 mei 2016 JBL&G

Talent Jurriaan Goudkuil pakt tweede plek tijdens BestGraduates finale 2016

Jurriaan Goudkuil is één van onze nieuwste talenten binnen JBL&G. En wij zijn dan ook erg trots op de prestatie die hij afgelopen vrijdag leverde tijdens de jaarlijkse uitreiking van de BestGraduates verkiezing 2016. Een dag waar 10 geselecteerde high-potentials streden voor de prestigieuze titel BestGraduate. Wij nemen jullie mee in de spannende dag van onze collega Jurriaan!

Wat was je eerste reactie toen je hoorde dat je was geselecteerd voor de finale?
Voor de tweede ronde waren er 300 rechtenstudenten geselecteerd die zich in hun masterfase bevonden of net afgestudeerd waren. De kans was dus procentueel gezien niet heel groot dat ik één van de 10 finalisten zou zijn, al waren er wel veel kantoren die een persoonlijk gesprek met mij wilden tijdens de tweede ronde. Maar ik was desalniettemin verbaasd toen mijn naam werd genoemd tijdens de bekendmaking van de finalisten. De kantoren bepalen namelijk wie de finalisten worden en je hebt geen idee welke criteria ze aanhouden. Dat verschilt ook nog wel eens per kantoor.

Voor de finale kon je weinig voorbereiden. Alles gebeurde ter plekke. Met wat voor een gevoel ga je zo’n dag in?
Ik dacht dat ik enigszins gespannen zou zijn omdat er veel ogen op je gericht zijn en je getoetst wordt op je capaciteiten. Gek genoeg was ik heel erg relaxed zowel de avond ervoor (heerlijk geslapen) als op de dag zelf. Ik dacht: wat heb ik te verliezen? Ik zit al in die top 10 van high-potentials, dat is toch al een prestatie! Ik ging er ook niet heen met de instelling om te moeten winnen, maar om een leuke ervaring rijker te zijn. Ik houd van een uitdaging, om mezelf steeds verder te ontwikkelen en over grenzen heen te stappen. Ik kan het iedereen (die het durft) aanraden!

Hoe zag het programma eruit? Best Graduates Jurriaan Goudkuil 1
Daar mag ik eigenlijk niet zoveel over vertellen. Ik kan wel zeggen dat je op meerdere vlakken werd getoetst, zowel persoonlijk als met de groep. En dan gaat het zeker niet alleen om je juridische inhoudelijke kennis. Zo werden onder meer je leiderschapscapaciteiten en stressbestendigheid getoetst, was er een filosofisch onderdeel en werd gekeken naar welke rol je innam binnen de groep. Het begint al ’s ochtends vroeg en duurt ongeveer een hele werkdag. Gelukkig was er tussen de onderdelen door wel wat tijd voor ontspanning.

Wat vond je het leukste aan de dag?
Dat ik weer een ervaring rijker ben. Dat is toch wel het leukste. Het klikte met de andere finalisten waardoor het ook gewoon een leuke ontspannen dag werd. Het was allemaal ook ontzettend goed neergezet door de organisatie en we stonden als finalisten echt de hele dag in de schijnwerpers. Je leert jezelf hierdoor ook weer wat beter kennen.

Net niet met de titel naar huis. Wat vind je van de winnaar?
Een terechte winnares. Ze was scherp in de discussies en kwam overtuigend en zelfverzekerd over. Bij elk onderdeel was ze prominent aanwezig en ze kon snel schakelen tussen de verschillende onderdelen. Daarbij gun ik haar de prijs ook gezien haar persoonlijke omstandigheden.

Grote bedrijven staan te springen om de finalisten van de BestGraduates verkiezing. Waarom heb je de keuze gemaakt voor JBL&G?  

Ik liep een student-stage op een groot advocatenkantoor toen er een plek vrijkwam bij JBL&G. Aangezien ik was afgestudeerd, de stage ten einde liep, ik graag (door) wilde werken en daarbij ook al bijna twee jaar ervaring had in de letselschadebranche was ik benieuwd naar JBL&G. De ambitie bestaat het beste letselschadekantoor van Nederland te worden en de juristen krijgen verscheidende opleidingen en cursussen aangeboden. Dus ik besloot het gesprek aan te gaan en een week later, gelijk na mijn stage bij het advocatenkantoor, werkte ik er!

Op welke manier is de BestGraduates verkiezing voor jou een toegevoegde waarde geweest?

Je leert jezelf kennen. Je komt je sterke punten tegen, maar ook minder sterke punten waar je aan kan werken. Ik had tevens geen idee wat mijn positie was ten opzichte van de andere (vele honderden) bijna- of net afgestudeerde rechtenstudenten in Nederland. Dat ik in één van de finalisten van 2016 was, betekent dat ik toch iets goeds heb gedaan en ook een werkgever iets te bieden heb.

Dat Jurriaan iets te bieden heeft was voor JBL&G direct duidelijk, wij zijn super trots op hem! Bescheiden als hij is, ging Jurriaan maandag gewoon achter zijn bureau zitten en gedreven aan het werk, just like any other day. Maar dat konden wij natuurlijk niet laten gebeuren. Dit zijn prestaties van formaat waar wij als team JBL&G graag even bij stil willen staan!

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.