Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Slachtoffers letselschade denken mee en worden mondiger

26 november 2013 Letselschade informatie

Slachtoffers letselschade denken mee en worden mondiger

Laten we eens teruggaan naar de jaren 60. De cultuur van de Nederlandse gezinnen was enigszins bedeesd. Men was geneigd mee te gaan en mee te denken met de manieren die hoorden bij dit decennia. De volwassenen uit die tijd waren volgzamer en sneller tevreden. Althans, dat is het beeld wat bestaat. De volwassenen uit de huidige tijd zijn daarentegen veel mondiger en geven schaamteloos hun mening. Deze ontwikkeling brengt met zich mee dat ook slachtoffers van letselschade veel extraverter zijn. Als hun schade wordt afgehandeld, lezen ze zich in, denken mee en zijn veel mondiger dan de volwassenen van toen.

Veel informatie over letselschade op internet

Waar komt die omslag ineens vandaan? Het is overduidelijk dat de aanwezigheid van het internet doorslaggevend is. Men heeft veel meer mogelijkheden om zich eerst eens te verdiepen in het betreffende onderwerp. De gevolgen kunnen opmerkelijk zijn. In sommige gevallen heeft de patiënt zich dusdanig ingelezen dat een diagnosestelling niet meer dan een formaliteit is. De patiënt is niet zozeer benieuwd naar hetgeen de medici te vertellen hebben, maar verwachten slechts een bevestiging van dat wat ze vermoeden. Internet is momenteel dé manier om de gewenste informatie te vergaren.

Letselschadeslachtoffer heeft meer kennis van zaken

Er is nog een reden te noemen voor het mondiger worden van letselschadeslachtoffers. Op TV zien we weleens wat flauwe reclames voorbijkomen van een opleidingsinstituut. Een bouwvakker die het leven ineens op een heel filosofische manier benadert, omdat-ie onlangs via de pc een cursus heeft gevolgd. Het is dus inderdaad zo – al verwijst de betreffende reclame waarschijnlijk niet naar de mondigheid van letselschadeslachtoffers – dat de gemiddelde Nederlander haar kennisniveau opschroeft. Men heeft meer kennis van zaken en schroomt niet dit te laten merken.

Voor- en nadelen

Deze ontwikkeling kent zowel voor- als nadelen. Het heeft als groot voordeel dat een bezoek aan een specialist niet zo lang hoeft te duren. Het slachtoffer van letselschade is min of meer als op de hoogte van de kwaal, bijwerkingen etc. De arts hoeft alleen nog maar de heel specialistische vragen te beantwoorden. Een nadeel ligt ook op de loer. Waar je vroeger tot goede gesprekken kwam met bijvoorbeeld je huisarts, kennen deze gesprekken momenteel een vluchtig karakter. De kans is aanwezig dat de vragen die je wilde stellen niet allemaal worden gesteld.

Bent u het slachtoffer van een verkeersongeval of bedrijfsongeval? Vul het contactformulier in en wij nemen nog dezelfde werkdag contact met u op.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.