Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Slachtoffers letselschade Alphen a/d Rijn eisen alsnog schadevergoeding

29 september 2013 Nieuws

Slachtoffers letselschade Alphen a/d Rijn eisen alsnog schadevergoeding

Het schietdrama van twee jaar geleden maakte op iedereen een enorme indruk. Veel mensen kunnen zich het moment nog herinneren dat op die zaterdagmiddag het bericht binnenkwam van die fatale schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen a/d Rijn. Nabestaanden, en ook slachtoffers van zowel lichamelijke als geestelijke letselschade, eisen alsnog een schadevergoeding van de politie. Waarom tegen de politie en waarom nu pas? Momenteel weigert de politie nog steeds te erkennen dat de geleden schade onder de slachtoffers Alphen a/d Rijn vergoed moet worden.

Politie zou fouten hebben gemaakt

Wat is de kern van het probleem? De politie heeft verzuimd – althans, dat stelt men – de medische gegevens van de schutter na te trekken. Als men dat destijds op een correcte wijze had gedaan, was het voor de schutter haast onmogelijk geweest een wapenvergunning te krijgen. Voor de slachtoffers is het onbegrijpelijk dat de politie haar verantwoordelijkheden toen niet heeft genomen. Daarnaast is het voor de slachtoffers niet te verteren dat de politie ook nu nog weigert toe te geven fouten te hebben gemaakt, die (mede) hebben kunnen leiden tot de betreffende schietpartij.

Wel of niet een wapenvergunning

De betreffende agent die destijds de aanvraag van een wapenvergunning behandelde, is hierover ondervraagd. Hij zegt niet meer te weten of hij in dit specifieke geval ‘in het systeem’ heeft gekeken, om er zodoende achter te komen dat de schutter eerder vanwege psychische problemen was opgenomen en behandeld. Het blijft een welles-nietesverhaal. De situatie wordt echter nog schrijnender als blijkt dat men ook tijdens de twee verlengingen van zijn wapenvergunning heeft verzuimd de gegevens van de aanvrager te hebben gecheckt.

Politie wordt medeaansprakelijk geacht

Zodoende is besloten – en zelfs twee jaar na dato – om een proces aan te spannen tegen de politie. Men acht de politie medeaansprakelijk voor het drama wat plaatsvond in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen a/d Rijn. Schadevergoeding voor zowel nabestaanden als letselschadeslachtoffers lijkt op zijn plaats. Het recht in Nederland zou moeten zegevieren en schadevergoeding moet in dit geval toegekend worden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.