Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Schadevergoeding voor aanrijding op zebrapad

17 oktober 2013 Schadeclaim

Schadevergoeding voor aanrijding op zebrapad

Bent u gewond geraakt door een aanrijding met een auto op een zebrapad? U hebt recht op een schadevergoeding voor een aanrijding op een zebrapad. De automobilist die u heeft aangereden is immers aansprakelijk voor uw schade. Maar wat als er problemen optreden? JBL&G legt uit wat u moet doen in drie verschillende situaties.

Problemen bij schadevergoeding voor aanrijding op zebrapad

Aanrijding op een zebrapad? De wederpartij zit in de fout, aansprakelijkheid is dan een feit. U kunt aanspraak maken op een schadevergoeding. Maar er kunnen toch problemen optreden welke een letselschadevergoeding in de weg staan. Samen met u kijkt JBL&G naar de volgende drie situaties:

 • Aangereden maar de wederpartij rijdt door
 • Aangereden maar de wederpartij is niet verzekerd
 • Aangereden maar de verzekeraar bestrijdt dat u daar letsel aan heeft overgehouden

Schadevergoeding voor aanrijding op een zebrapad en de tegenpartij rijdt door

Aangereden op het zebrapad, maar de wederpartij is doorgereden? In dat geval zou u denken dat u geen kans van slagen heeft op vergoeding van uw letselschade. Wanneer er echter getuigen waren van het ongeval, die kunnen verklaren dat het ongeval werd veroorzaakt door een motorvoertuig, kunt u het Waarborgfonds inschakelen.

Het Waarborgfonds is in het leven geroepen om letselschadeslachtoffers die hun schade niet kunnen verhalen, te helpen. Het helpt echter alleen mensen die het slachtoffer zijn geworden van een ongeval met een motorvoertuig.

Schadevergoeding voor aanrijding op een zebrapad bij een onverzekerde wederpartij

Aangereden op het zebrapad, maar de wederpartij is onverzekerd? Ook in dit geval kunt u een aanvraag indienen bij het Waarborgfonds. Echter alleen als de wederpartij de bestuurder van een motorvoertuig is. Bent u aangereden op het zebrapad door iemand die gemoedsbezwaard is? Ook dan keert het Waarborgfonds een schadevergoeding uit.

Schadevergoeding voor aanrijding op een zebrapad maar de verzekeraar werkt niet mee

Het komt voor dat verzekeraars niet meewerken na een aanrijding op het zebrapad. U hebt schade opgelopen en wil deze verhalen op de verzekeraar van de wederpartij, maar deze stelt dat uw letsel niet het gevolg is van het ongeval. Wat doet u dan?

Het is belangrijk dat u meteen nadat u letselschade oploopt langsgaat bij een arts. Deze kan voor u vaststellen dat de schade daadwerkelijk het gevolg is van het ongeval. Daarnaast is het in zo’n geval verstandig om juridische hulp in te schakelen. Een letselschadespecialist kan de juridische strijd met de verzekeraar voor u voeren, zodat u zich kunt richten op uw herstel. In uw eentje zo’n strijd voeren kan erg vermoeiend zijn.

Lees hier meer over de voordelen van het inschakelen van juridische hulp.

Aanrijding op zebrapad: de schadevergoeding

Aangereden op het zebrapad? U had voorrang, dus de aansprakelijkheid ligt bij de wederpartij die u heeft aangereden. U kunt dus aanspraak maken op een schadevergoeding. Maar waar bestaat deze uit? Welke schadeposten kunt u claimen?

De bedoeling van een schadevergoeding bij een aanrijding op het zebrapad is u weer in de staat brengen waarin u was voor het ongeval plaatsvond. Alle kosten die u maakt door het ongeval moeten dus vergoed worden. Daarnaast moet het verlies van inkomsten gecompenseerd worden. Als laatste heeft u recht op een vergoeding van de immateriële schade: smartengeld.

Voorbeelden van schadeposten:

 • Medische kosten;
 • kosten van hulpmiddelen;
 • eigen risico dat u kwijt bent;
 • aanpassingen aan uw woning;
 • een sportschoolabonnement dat u niet meer kunt gebruiken;
 • hulp in de huishouding, bij het boodschappen doen of de hond uitlaten;
 • gemiste inkomsten uit loon, zwart werk en pensioen;
 • reparatie of vervanging beschadigde eigendommen.

Meer weten over op welke schadevergoeding u recht hebt? Lees meer op onze pagina Schadevergoeding bij letselschade.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.