Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Letselschade na ongeval met andere fietser

5 mei 2015 Fietsongeval

Letselschade na ongeval met andere fietser

Letselschade fietser na een ongeval met een andere fietser

JBL&G geeft gratis advies aan mensen die door een ongeval met de fiets letselschade hebben opgelopen. Ongevallen tussen fietsers onderling komen vaak voor, vooral ook omdat het in het algemeen steeds drukker wordt in het verkeer en zeker ook op fietspaden. Waarschijnlijk zit u niet te wachten op een langdradig juridisch traject na een zwaar ongeluk met uw fiets, maar u wilt natuurlijk wel weten wat u kunt verwachten en wat de verzekeraar van de aansprakelijk gestelde partij uit zal (moeten) keren na uw ongeval. JBL&G helpt u om snel alles op een rijtje te krijgen. U vertelt aan onze jurist welke schade u heeft geleden. Onze jurist helpt u bij het claimen van uw letselschade.

Arbeidsongeschikt door letselschade

Heeft u door het ongeval met uw fiets uw werk verloren of is dat redelijkerwijs te verwachten? Moet u elke week naar een medisch specialist reizen? Dit soort vragen komen allemaal aan de orde, vragen die echt te maken hebben met alle kosten die u na het fietsongeval heeft gemaakt en de kosten die u in de toekomst tegemoet kan zien. Letselschade berekenen is niet alleen maar een kwestie van nu. Het eerste advies dat wij u in ieder geval kunnen geven; ga na het ongeval met uw fiets altijd direct naar uw huisarts, dit helpt ons om de medische bewijsvoering rond te krijgen.

Letselschade fietser: fietsongeval tussen twee fietsers – ‘zwakke’ verkeersdeelnemers

Heeft u tijdens het fietsen letselschade opgelopen door een andere fietser en ontstaat er discussie over wie de fout heeft gemaakt? In de meeste gevallen kunt u uw letselschade verhalen via de particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP) van diegene die u heeft aangereden, maar uiteraard moet eerst vastgesteld worden wie schuld heeft aan het ongeluk. Bij verkeersongevallen tussen twee fietsers ligt de bewijslast altijd bij degene die eist. Maar soms hebben beide schuld aan een fietsongeval en dan is een deel van de schade ook voor uw eigen rekening. Wilt u berekenen hoeveel letselschade u als gevolg van uw ongeval kunt claimen? Doe de letselschadetest van JBL&G.

De schuldvraag bij fietsongevallen

Vindt u dat een ander schuld heeft aan het fietsongeval waardoor u ernstige letselschade heeft opgelopen maar heeft u geen idee op welke manier dat bewijs kan worden verkregen?

  • De juridische specialisten van JBL&G helpen u om het bewijs op tafel te krijgen en kunnen de kosten van letselschade inzichtelijk maken.
  • Bij ernstige verkeersongevallen tussen twee fietsers is het verstandig om de politie bij de zaak te betrekken zodat proces verbaal wordt opgemaakt.
  • Ook getuigen kunnen een belangrijke rol spelen om uit te zoeken wat er precies is gebeurt en wie mogelijk een fout heeft gemaakt.
  • Ook familie of vrienden kunnen als mogelijke getuigen worden opgevoerd, mits deze natuurlijk aanwezig waren tijdens uw fietsongeval.

Al deze informatie wordt gebruikt om de bewijsvoering van de letselschade naar de verzekering te onderbouwen.

Wat te doen vlak na een fietsongeval om uiteindelijk letselschade te kunnen claimen

Bent u na het fietsongeval nog helder van geest en er lichamelijk nog niet al te beroerd aan toe? Probeer dan in ieder geval de persoonsgegevens van de veroorzaker van het ongeval te noteren en als het even kan ook de naam van zijn of haar verzekeringsinstantie. Zeker als er geen politie bij het ongeval is betrokken (wat vaak voorkomt bij niet al te ernstige letselschade), is het zaak om personen die de letselschadeschade hebben veroorzaakt niet maar zomaar te laten vertrekken. Alleen het noteren van een telefoonnummer is uiteraard niet voldoende om de identiteit van de persoon vast te kunnen stellen. Uiteraard geldt bovenstaande ook als u een aanrijding heeft gehad met een motorvoertuig maar in dat geval moet de automobilist samen met u (mits u daartoe in staat bent) ook een schadeformulier invullen. 

‘Uitgestelde letselschade fietser’ na fietsongeval

Een flinke stoot adrenaline vlak na een fietsongeval kan ertoe leiden dat u nog niet goed beseft welke lichamelijke klachten u allemaal heeft of nog zal krijgen. Soms komen medische klachten pas na een wat langere tijd aan het licht. Soms stapt u gewoon weer op uw fiets en rijdt u alsnog door naar werk of school. Pas na een paar uur of de dag erna krijgt u plotseling last van uw nek of rug. Het is dus van groot belang dat u, ook als u geen directe lichamelijke klachten ervaart, vlak na uw fietsongeluk alle adresgegevens van de persoon die het ongeluk heeft veroorzaakt alsmede de adresgegevens van mogelijke getuigen noteert. Doet u dat niet, dan kan het zijn dat u over een maand nog pijnlijker moet terugdenken aan het fietsongeval en dat u letterlijk ‘geen poot heeft om op te staan’.

Ook bij fietsongevallen bieden wij u gratis advies. Ga voor meer informatie naar Gratis Juridisch Advies van JBL&G.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.