Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Jong en roekeloos maar onvoldoende verzekerd

12 juli 2016 Auto ongeluk

Jong en roekeloos maar onvoldoende verzekerd

Hoewel jongeren roekelozer rijden en vaak bij ongelukken betrokken zijn, zijn zij slechter verzekerd voor letselschade dan automobilisten van hogere leeftijd. Dit meldt goedkoopsteautoverzekeringen.net naar aanleiding van een onderzoek van Allianz. Verontrustend, want wie letselschade oploopt, wil z’n kosten vergoed krijgen. En schade is moeilijk te verhalen als er geen verzekeraar is.

Volgens goedkoopsteverzekeringen.net kiezen jongeren over het algemeen voor de goedkoopste verzekering. Dit omdat zij een hoger ongevalsrisico hebben en daardoor een hogere premie. Zij gaan op zoek naar een verzekering die weinig kost, maar in de meeste gevallen zit er dan geen aanvullende verzekering in het pakket. De bestuurder is dan dus niet verzekerd voor letselschade. Veroorzaakt hij een ongeluk, dan kunnen de bestuurder en inzittenden hun schade niet verhalen.

Uit de enquête die Allianz hield onder 3.000 bestuurders jonger dan 30 jaar, bleek echter dat jonge automobilisten zeer overmoedig zijn over hun rijkunsten. 84% van de bestuurders gaf aan zichzelf een goede bestuurder te vinden en 30% van hen vond zichzelf een betere bestuurder dan zijn of haar ouders. Van de ondervraagden bleek 37% betrokken te zijn geweest bij een ongeval.

Ook waren de jonge bestuurders vaak afgeleid achter het stuur: 12% reed met alcohol op, meer dan de helft van de ondervraagden keek op de kaart of GPS onder het rijden en een vijfde van de ondervraagden belde of smste achter het stuur. Allemaal factoren die het risico op een ongeval vergroten.

Het belang van een SVI verzekering

Jaarlijks hebben 350.000 slachtoffers medische behandeling nodig na letselschade door een verkeersongeval. Gelukkig kunnen hun kosten, medische rekeningen, reparatiekosten en misgelopen inkomsten vergoed worden door de autoverzekering van de schuldige partij.

Wanneer de bestuurder van een auto zelf een ongeluk veroorzaakt, kan hij zijn eigen schade op niemand verhalen. De bestuurder zal alle schade zelf moeten betalen en de vraag is of hij of zij over de middelen beschikt om dit te doen. Een SVI verzekering biedt dan uitkomst. De schadeverzekering inzittenden vergoedt na een ongeval de letselschade van alle inzittenden van een auto tot het maximaal verzekerde bedrag.

Een SVI verzekering is iets anders van een OIV verzekering, een ongevallen inzittenden verzekering. Deze keert namelijk van tevoren vastgestelde bedragen uit in plaats van de hele schade te vergoeden.

Een SVI verzekering vergoedt voor de bestuurder en inzittenden van de auto alle kosten die zij niet gemaakt zouden hebben als het ongeval niet was gebeurd. Denk aan:

  • Kosten van ziekenhuisopname;
  • Kosten die gepaard gaan met revalidatie;
  • Kosten van het inschakelen van hulp in de huishouding;
  • Misgelopen salaris omdat het slachtoffer niet meer kan (over)werken;
  • Smartengeld: vergoeding van emotionele schade.

Schade claimen bij een SVI verzekering? Schakel juridische bijstand in

Wil een bestuurder na een ongeval door eigen schuld de schade claimen bij zijn of haar SVI verzekering, dan wordt deze verzekeraar de tegenpartij. Daarom is het altijd aan te raden om bij het claimen van schade juridische bijstand in te schakelen. Een goede letselschadejurist werkt gratis voor het slachtoffer.

Hebt u een ongeval gehad en wilt u schade claimen bij uw SVI verzekeraar? Neem contact met ons op. Wij maken een gedetailleerde schadeberekening en zorgen dat u al uw schade vergoed krijgt.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.