Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Het gevaar van een bedrijfsongeval zit in een klein hoekje

6 augustus 2013 Bedrijfsongeval

Het gevaar van een bedrijfsongeval zit in een klein hoekje

Iedereen schrikt ervan, een ernstig bedrijfsongeval. Je wilt niet dat het een van je werknemers overkomt, en je wilt al helemaal niet dat het jezelf overkomt. Hand of arm in een gevaarlijke machine, je glijdt uit op een gladde ondergrond of je verliest als schoorsteenveger je evenwicht. Je verwacht niet dat het gebeurt, al helemaal niet omdat je jezelf ervaren acht in je dagelijkse werkzaamheden. En daar ligt al gauw het gevaar. Want op je eerste werkdag was je waarschijnlijk wél voorzichtig en alert. Maar het gevaar komt pas om de hoek kijken, als je werkzaamheden sleur worden en de waakzaamheid ver te zoeken is.

Wat is een ernstig bedrijfsongeval

Misschien is het goed eerst eens te kijken naar de definitie van een ernstig bedrijfsongeval. Niet dat dat nou zo moeilijk is, maar juridisch moet dit soort zaken wel helder zijn. Een bedrijfsongeval is ernstig van karakter op het moment dat de betrokkene overlijdt, in het ziekenhuis belandt of er lichamelijk of psychisch blijvend letsel aan overhoudt. In die gevallen dient ook de Arbeidsinspectie na het bedrijfsongeval te worden ingeschakeld. Maar het zijn echter niet alleen de lichamelijke bedrijfsongevallen die relevant zijn. Ook mentale problemen kunnen hieronder worden geschaard. Een burn-out kan tenslotte namelijk net zo erg zijn als een ongeluk op de werkvloer.

Wanneer meeste kans op letselschade na bedrijfsongeval?

 

Bij welk beroep loop je het meeste gevaar op een ongeval? Het aloude geval van de postbode die achterna wordt gezeten door een hond is een bekend en nog enigszins ludiek voorbeeld. Maar het kan erger. Het zijn vooral reparateurs, machinebankwerkers, instrumentenmakers en monteurs die het meeste risico lopen. Het mag voor zich spreken dat ook hoogwerkers en werknemers die werken met elektriciteit een verhoogd risico lopen. Gelukkig is het wel zo dat de gevaren in de loop der jaren zijn verminderd door de sterk verbeterde veiligheidseisen.

Wat te doen na bedrijfsongeval?

Een ernstig bedrijfsongeval is niet alleen vervelend voor de betrokkene. Ook familie en vrienden ondervinden direct de gevolgen van zo’n ongeval. Eerst zal de klap verwerkt moeten worden. Herstel ik volledig? En zo ja, zit mijn werkgever nog op me te wachten als we een jaar verder zijn? En wat zijn de gevolgen als ik niet helemaal herstel? Wat is dan de rol van mijn werkgever en durft hij zich aansprakelijk te stellen? Het zijn allemaal vragen waar men na het ongeval mee worstelt. Niet alleen het gevaar en het ongeval zelf is relevant; ook de nasleep kan lang en vervelend zijn.

Neem contact met ons op zodat wij u op weg kunnen helpen na een bedrijfsongeval. Wij kunnen u helpen met het vinden van een echt goede reïntegratiedeskundige, die hart voor uw zaak heeft en u probeert te helpen met terugkeer naar werk na een bedrijfsongeval.

Ook verhalen wij voor u uw schade op (de verzekeraar van) uw werkgever, zonder dat er nu direct ruzie tussen u en uw werkgever gaat onstaan. Bel: 020 – 214 99 00. Of vul het contactformulier in.

Bron: http://www.mkbservicedesk.nl/2332/wat-moet-doen-bedrijfsongeval.htm#

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.