Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Ervaringen van een stagiair: Marije Waalkens

25 januari 2019 Algemeen

Ervaringen van een stagiair: Marije Waalkens

Hoe ben je in contact gekomen met JBL&G?

Ik heb tijdens mijn master het vak ‘Letselschade en beroepsziekten’ gehad. Dit vond ik erg interessant en wilde dan ook graag stage lopen bij een kantoor dat gespecialiseerd is in letselschade. Ik heb toen op internet gezocht naar kantoren en kwam al vrij snel bij JBL&G uit.

Hoe ziet een dag eruit?

Je begint de dag met een opdracht waar je al mee bezig was, en anders kijk je in de mailbox met welke opdracht je kan beginnen. Tijdens het maken van opdrachten neem je de telefoon op en sta je mensen te woord. Rond 12.30 uur houd je een half uur pauze. Daarna ga je weer verder met de opdrachten, die je krijgt van de verschillende juristen. De opdrachten zijn zeer divers. In de middag komt de post binnen die moet worden ingescand. De dag wordt afgesloten met het wegbrengen van de uitgaande post rond 16.45 uur. Dit wordt gedaan door de stagiair die het eerst binnen was. De andere stagiair blijft tot 17.30 uur op kantoor.

Wat vind je van het team?

Ik vind het een heel gezellig team waar iedereen erg vrolijk en geïnteresseerd is. Ik vond het ook leuk dat de meeste mensen nog redelijk jong zijn waardoor er een leuke sfeer heerst.

Wat heb je geleerd?

Tijdens mijn studie heb ik alleen maar geleerd wat het antwoord is op bepaalde juridische vragen. Door deze stage leer je niet alleen bepaalde antwoorden te vinden op juridische kwesties, maar ook hoe een zaak verloopt en hoe je contact moet hebben met cliënten en de wederpartij.

Wat heb je over JBL&G geleerd?

Door deze stage weet ik dat JBL&G een kantoor is waar hard gewerkt wordt voor het letselschadeslachtoffer, maar waar ook tijd is voor een leuk praatje en gezelligheid.

Wat heb je over letselschade geleerd?

Tijdens deze stage heb ik geleerd hoe belangrijk de causaliteit is in de letselschade en hoe moeilijk dit soms te bewijzen is. Een tweede ding wat ik heb geleerd is dat het de zaak veel goed kan doen, wanneer de cliënt vanaf het begin alles bijhoudt.

Wat is je het meest bijgebleven?

Ik vond het huisbezoek met Eveline heel interessant, omdat je dan echt ziet wat een ongeval met iemand doet en hoeveel gedoe het kan veroorzaken. Ik vond het ook heel leuk om bij de kerstborrel aanwezig te zijn. Toen zag ik hoe leuk iedereen met elkaar omgaat en hoe gezellig het kantoor is.

Waar zag je tegenop?

Tijdens de studie heb je enkele dagen per week een paar uur college, terwijl je bij deze stage de hele dag geconcentreerd bezig moest zijn op kantoor. Dat vond ik in het begin wel wennen.

Voldeed de stage aan je verwachtingen?

Deze stage is eigenlijk nog positiever uitgevallen dan dat ik van tevoren had verwacht. Ik had van tevoren niet gedacht dat het zo gezellig zou zijn op kantoor.

Hoe kijk je terug op je stage bij JBL&G?

Ik kijk met alleen maar positieve gedachten terug op deze stage. Ik vond het heel leerzaam en leuk om eens mee te maken hoe het er op een kantoor aan toe gaat en hoe zaken zonder rechter worden opgelost. Na deze stage weet ik ook dat ik verder zou willen in de letselschade.

Wat zou je potentiële stagiairs willen meegeven?

Ik zou ze aanraden om echt stage te lopen. Je leert er namelijk veel van en het is leuk om eens te kijken hoe het recht in de praktijk werkt.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.