Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Ervaringen van een stagiair: Aya Rädecker

20 juni 2018 Algemeen

Ervaringen van een stagiair: Aya Rädecker

Tijdens mijn master Privaatrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam heb ik het vak Verdieping Aansprakelijkheidsrecht en Verzekeringsrecht gevolgd. Dit vak heeft mij enthousiast gemaakt over dit vakgebied. Aan het einde van mijn master wilde ik daarom graag een stage lopen om meer te leren over de praktijk. Tijdens mijn zoektocht naar een leuke stageplek kwam ik JBL&G tegen. Vooral de filosofie van het kantoor, namelijk het niet over de rug van slachtoffers geld verdienen, sprak mij erg aan. Daarom heb ik besloten om te solliciteren bij JBL&G.

Wat heb ik geleerd tijdens mijn stage?

Tijdens een stagedag bij JBL&G ben je bezig met verschillende dossiers. Je doet opdrachten voor bijna alle juristen. Deze opdrachten zijn altijd anders. Zo heb ik onder andere concept-schadeopstellingen gemaakt. Door het maken van een opzet voor verschillende schadeopstellingen heb ik geleerd dat het begrip ‘schade’ een veel ruimer begrip is dan ik van te voren dacht. Ook heb ik veel geleerd van het schrijven van een second opinion. Hier heb ik aan de hand van verschillende stukken (bijvoorbeeld medische informatie, jurisprudentie en het aantal voorschotten dat al was toegekend) bepaald of een zaak haalbaar is of niet. Alles gebeurt in overleg met een jurist, waardoor je erg veel leert.

Hiernaast bestaan je taken verder onder andere uit het doen van jurisprudentie- en literatuuronderzoek, het opstellen van aansprakelijkstellingen, het opnemen van de telefoon en het opvragen van medische informatie bij verschillende behandelaren. De verscheidenheid aan taken maakt de stage afwisselend en uitdagend.

Huisbezoek

Tijdens mijn stage bij JBL&G ben ik mee geweest op huisbezoek. Dit huisbezoek vindt plaats bij de cliënt thuis. Bij een huisbezoek is er naast een jurist van JBL&G een vertegenwoordiger van de wederpartij aanwezig. Het is interessant om te zien hoe het gesprek tussen een verzekeraar en de belangenbehartiger verloopt en hoe zij samen tot een passend voorschot en voortgang van het traject proberen te komen. Daarnaast komt een dossier tijdens een huisbezoek echt tot leven. Je ziet hoeveel impact een ongeval op cliënten heeft.

Het team

Wat mij direct opviel aan JBL&G was dat er een informele en gezellige sfeer hangt op het kantoor. De juristen zijn allemaal erg toegankelijk, waardoor ik het niet vervelend vond om de juristen vragen te stellen. Daarnaast werk je met verschillende stagiaires. Dit is niet alleen gezellig, maar ook erg handig. Een andere stagiair heeft vaak andere inzichten waardoor je samen tot een juist antwoord op een vraag kan komen.

Ik heb het de afgelopen 4 maanden erg naar mijn zin gehad bij JBL&G. Ik zal daarom iedere student aanraden om ook stage te lopen bij JBL&G.

Ook stage lopen bij JBL&G? Lees er hier meer over!

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.