Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Ervaringen van een stagiair die bij JBL&G is gebleven: Loes Muskee

13 december 2016 JBL&G

Ervaringen van een stagiair die bij JBL&G is gebleven: Loes Muskee

De stage periode

In september 2015 ben ik begonnen met mijn stage bij JBL&G. Ik heb mijn stageperiode ervaren als erg leuk en vooral heel leerzaam. Tijdens mijn stage heb ik een goed beeld gekregen over hoe het traject van een letselschadezaak verloopt. Ik heb geleerd wat de aandachtspunten zijn bij een intakegesprek en hoe ik een aansprakelijkstelling en schadeopstelling moet opstellen. Ook heb ik veel jurisprudentie onderzoek gedaan en artikelen geschreven voor de site.

Heel leuk en leerzaam vond ik de keren dat ik mee mocht met een jurist op huisbezoek bij een cliënt. Tijdens mijn stage heb ik een presentatie gegeven over werkgeversaansprakelijkheid en twee zeer leerzame cursussen bijgewoond. Iedereen bij JBL&G heeft mij veel bijgeleerd over de letselschadepraktijk en de juristen hebben mij betrokken bij interessante zaken.

Gezellig en levendig kantoor

Ik heb JBL&G ervaren als een erg gezellig en levendig kantoor. Mijn stageperiode was zowel erg leerzaam als erg leuk en is voorbijgevlogen! Ik kan dan ook iedereen die geïnteresseerd is in het aansprakelijkheidsrecht en dan specifiek de letselschadepraktijk een stage bij JBL&G zeer aanraden.
Na mijn stage heb ik te horen gekregen dat ik terug mocht komen als intaker/juridisch medewerker bij JBL&G. Deze kans heb na de ontzettend leerzame stage natuurlijk met twee handen aangegrepen!

Voordat ik aan mijn nieuwe functie begon heb ik zes weken stage gelopen bij een advocatenkantoor in Haarlem. Deze stage was al ingepland en ik wilde er zeker van zijn dat de advocatuur niet de kant was die ik in de toekomst op wilde. Na deze stageperiode en een wintersportvakantie om mijn nieuwe baan te vieren, kon ik begin maart vol motivatie beginnen aan mijn nieuwe baan bij JBL&G.

Na de stage: werken bij JBL&G

Mijn functie als intaker houdt in dat ik het eerste aanspreekpunt ben voor mogelijke nieuwe cliënten. Wanneer mensen contact opnemen met ons kantoor beoordeel ik of wij hen kunnen helpen. Wanneer dit het geval is neem ik de zaak aan. Mochten wij niet kunnen helpen, dan probeer ik de mensen zo goed mogelijk voor te lichten over de te nemen stappen of waar zij wel terecht kunnen. In het begin voelde het beoordelen van zaken als een grote verantwoordelijkheid, maar Esther heeft mij goed geholpen tijdens het inwerken en ervoor gezorgd dat ik mensen zelfverzekerd te woord kan staan.

Ik ben inmiddels alweer meer dan een half jaar aan het werk als intaker. De tijd is voorbijgevlogen. Ik heb de afgelopen periode als zeer leerzaam ervaren. Doordat je veel mensen spreekt met ieder een verschillend ongeval leer je steeds iets bij. Je spreekt mensen die een verkeersongeval, bedrijfsongeval, hondenbeet of medische fout hebben meegemaakt. Ik heb geleerd dat bepaalde kanten van een verhaal die een detail lijken van grote invloed op een zaak kunnen zijn. Ik kan mensen nu in het intakegesprek beter adviseren over de te nemen stappen.

Tijd vliegt voorbij

De sfeer is nog net zo leuk als toen ik begon als stagiair. Mogelijk nog beter, want er is nu iedere vrijdag een borrel. Dit is een leuke en ontspannen manier om mijn collega’s beter te leren kennen. Binnenkort gaat er zelfs een tafelvoetbalcompetitie van start tijdens deze borrels!
Ook hebben we net een bedrijfsuitje gehad wat reuze gezellig was. Naast alle leuke dingen heb ik ook weer verschillende interessante cursussen mogen bijwonen en bij ik naar een bijeenkomst van de VJJP geweest.

Al met al is het eerste half jaar voorbijgevlogen en heb ik door de werkervaring en interessante cursussen veel bijgeleerd over de letselschadebranche.

Loes Muskee

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.