Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Ervaring van een stagiair: Wendy van Zeumeren

11 oktober 2017 JBL&G

Ervaring van een stagiair: Wendy van Zeumeren

Wendy van Zeumeren volgt de master Rechtsgeleerdheid met de afstudeerrichting Conflicthantering, rechtspraak en mediation aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Wendy liep van juni tot en met september 2017 stage bij JBL&G. Wendy beschrijft in deze blog haar ervaringen als stagiair bij JBL&G. 

Wat heb ik geleerd bij JBL&G?

Tijdens mijn master ben ik online gaan zoeken naar een stage om praktijkervaring op te doen. Ik stuitte op de site van JBL&G en was direct aangetrokken tot het bedrijf. De cliëntgerichte werkwijze, open sfeer en het vakgebied spraken me meteen aan. Daarom besloot ik om te solliciteren.

Toen ik mijn stage begon werd ik ingewerkt en rondgeleid door een andere stagiaire en voelde ik me vrij snel op mijn plek. Je hebt naast een aantal vaste taken de vrijheid om je stage zelf in te delen en te focussen op de dingen die jij wilt leren en ontdekken. Daarvoor kun je ook sparren met juristen, die een open deur beleid hanteren. Ik begon de stage met weinig tot geen kennis van de letselschade en letselschadepraktijk. Door mijn stage ben ik inhoudelijk meer te weten gekomen over de juridische kwesties rondom letselschade en aansprakelijkheid, maar ook over hoe het proces er in de praktijk aan toe gaat.

Ik heb door het meehelpen bij schadeopstellingen, aansprakelijkstellingen en andere documenten inzicht gekregen in de letselschadepraktijk. Daarnaast heb ik veel jurisprudentieonderzoek gedaan, waardoor ik veel te weten ben gekomen over de onderwerpen die in het vakgebied spelen. Door de huisbezoeken word je je bewust van de persoon van de cliënt en leer je hoe letselschade slachtoffers kan raken. Ook merk je dat zij behoefte hebben aan inzicht in de procedure en een stuk begrip en persoonlijke benadering. Dit is een mooi contrast met het juridische en administratieve aspect van het vak.

Persoonlijke aspect

De huisbezoeken zijn mij het meest bijgebleven. Het persoonlijke aspect achter een dossier zie je pas echt als je een cliënt ontmoet en ervaart waar hij of zij tegen aanloopt. Het is mooi om te zien dat een jurist iemand vaak snel verlichting kan bieden door samen met een vertegenwoordiger van een schadeverzekeraar tot betaling van een voorschot te komen en te zorgen dat de schade zo snel mogelijk in kaart wordt gebracht. Ook de wisselwerking tussen de letselschadejurist en de verzekeraar is op zo’n huisbezoek goed te zien. Ze zitten er niet als twee twistende partijen, maar proberen in overeenstemming tot een goed overzicht te komen van de daadwerkelijke schade.

Ik wist van tevoren niet helemaal wat ik moest verwachten aangezien ik noch kennis had van letselschade noch van de juridische praktijk. Daarom heb ik veel geleerd en een goed inzicht gekregen in het mogelijke werkveld.

Het team van JBL&G

Het team is open en erg gezellig. Je kunt bij iedereen terecht met vragen of opdrachten. Er is geen hiërarchie; ook als stagiair word je snel opgenomen in de gezellige en open sfeer. Bij JBL&G merk je dat de cliënt voorop staat en dat er uitgebreid en precies te werk wordt gegaan. Er heerst een open, gelijke en gezellige werksfeer met een dynamisch team met veel jonge mensen. Het zijn afwisselende werkzaamheden en het persoonlijke, menselijke aspect heeft me heel erg aangesproken. Bovendien was het een heel gezellig team en heb ik heel leuke vrijdagmiddagborrels meegemaakt.

Lees meer ervaringen van stagiairs.

Vrijmibo Wendy van Zeumeren

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.