Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Eerste event van de VJPP: Arvin Kolder

15 februari 2016 Cursus

Eerste event van de VJPP: Arvin Kolder

VJPP: Vereniging Jonge Professionals Personenschade

De VJPP, kort voor de Vereniging Jonge Professionals Personenschade, is een nieuwe vereniging voor professionals tot 40 jaar die werkzaam zijn binnen de letselschade. Als juridisch kantoor voor letselschadeslachtoffers vinden we dit natuurlijk een ontzettend goed initiatief! Naast andere letselschadejuristen en -advocaten zijn er ook wetenschappers, medisch adviseurs, schaderegelaars, arbeidsdeskundigen en (rechtsbijstand)verzekeraars lid van de VJPP.

Arvin Kolder: De aanloop naar en de gevolgen van het ‘Hangmat-arrest’

VJPP Arvin KolderHet eerste VJPP event stond in het teken van de onderlinge kwalitatieve aansprakelijkheid; een hot item sinds het Hangmat arrest is gewezen. Dat het niet altijd zo makkelijk is, bewees de uitspraak over de hond Jengo. Hier bepaalde de rechter dat er geen sprake is van aansprakelijkheid bij mede eigenaren, wanneer het op letselschade en dieren aankomt.

Arvin Kolder, advocaat die zowel optrad in het Hangmat arrest als bovengenoemde uitspraak over hond Jengo, was aanwezig in Amersfoort op zijn licht op de recente uitspraken te laten schijnen. Conclusie? Het is een complex vraagstuk, waar willekeur op de loer ligt. We zijn in ieder geval benieuwd naar meer rechterlijke uitspraken op dit gebied!

Goed initiatief

Het team van JBL&G is ontzettend dankbaar voor dit initiatief. Niet alleen omdat het natuurlijk gezellig is om eens per kwartaal allemaal andere professionals uit het vak te ontmoeten, maar ook omdat de inhoudelijke lezingen een goede aanvulling zijn op onze maandelijkse incompany cursussen.

Omdat we het zo’n super initiatief vinden, waren ook bijna alle letselschadejuristen van ons kantoor aanwezig! Een enkeling was helaas aan bed gekluisterd met de griep of gleed op dat moment de Oostenrijkse piste af, maar alsnog waren we met een man of 15 van de partij: de grootste delegatie present! Dat maakte het wel wat lastig om iedereen op de foto te krijgen, maar het is (op een verscholen Diandra na) gelukt!

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.