Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Dodelijk ongeval snorfiets: Boete van 15.000 euro door nalatigheid van gemeente Amsterdam

26 april 2015 Overlijdensschade

Dodelijk ongeval snorfiets: Boete van 15.000 euro door nalatigheid van gemeente Amsterdam

Fout gemeente bij dodelijk ongeval snorfiets

Het blijkt maar weer dat ook gemeenten grote fouten kunnen maken en soms niet alle zaken op orde hebben. De gemeente Amsterdam is aansprakelijk gesteld voor een dodelijk ongeval op de Veemkade. Middels een strafbeschikking heeft de gemeente 15.000 euro boete moeten betalen. Ondanks herhaalde klachten van buurtbewoners over het nieuw gezette en bijna onzichtbare paaltje op de Veemkade, waardoor het ongeval heeft plaatsgevonden, is de gemeente niet in actie gekomen. Het paaltje moest voorkomen dat er auto’s op de kade gingen rijden. Tevens werd er geklaagd over de slechte verlichting van de kade, waar de gemeente wederom niets mee heeft gedaan.

Tragisch ongeval snorfiets

Het tragische ongeval heeft in de nacht van 11 op 12 mei 2013 plaatsgevonden. Een snorfiets met daarop een 41 jarige man en een 32 jarige vrouw is tegen het bijna onzichtbare paaltje op de Veemkade aangereden. De man kampt met zwaar lichamelijk letsel en de vrouw is tragisch genoeg overleden aan haar verwondingen. Pas nadat dit zware ongeval van snorfiets heeft plaatsgevonden is de gemeente in actie gekomen en heeft de gevaarlijke verkeerssituatie gewijzigd. De paaltjes zijn van de kade verwijderd.

Gemeente nalatig

Het is tragisch dat de gemeente pas na het ongeval inspeelt op de verkeerssituatie. De gemeente had door de klachten van meerdere buurtbewoners al eerder aan de bel moeten trekken en de situatie op de Veemkade moeten wijzigen. Het is zelfs wettelijk geregeld dat gemeentes zorg moeten dragen voor veiligheid op wegen en fietspaden. Dus als u in de toekomst klachten heeft over bijvoorbeeld het wegdek wijs de gemeente dan op de verantwoordelijkheden uit de wet! Wellicht zit de schrik er bij de gemeente dan sneller in.

Aansprakelijkheid gemeente gebrekkig onderhoud

De gemeente is aansprakelijk wanneer zij haar wegen en stoepen niet goed onderhoudt. Wanneer er als gevolg van dit onderhoud een onveilige situatie ontstaat en er gebeurt een ongeval, dan dient de gemeente de schade die als gevolg van het ongeval optreedt te vergoeding.

Blijf niet zitten met uw letselschade

Neem contact met ons op wanneer u ook een ongeval is overkomen door gebrekkig onderhoud van de gemeente. Onze juristen hebben reeds zeer veel zaken met succes tegen gemeenten in behandeling genomen.

Wat te doen na ongeval door slecht onderhoud?

  • Maak foto’s van de situatie ter plekke, voordat de gemeente de situatie herstelt
  • Vraag namen en adressen van getuigen van het ongeval
  • Meld altijd uw klachten aan een arts
  • Houdt uw schade op papier bij
  • Schakel een ervaren letselschadejurist in

Voor meer advies kunt u gratis een jurist van JBL&G inschakelen. Zij leggen u graag uit hoe een en ander in zijn werk gaat.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.