Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Cursus: Oriëntatie letselschade recht & praktijk

1 maart 2016 Cursus

Cursus: Oriëntatie letselschade recht & praktijk

Onze juristen volgen regelmatig cursussen om hun kennis over letselschade te vergroten. Maar ook voor de niet juristen is het ontzettend belangrijk om te blijven leren. Daarom gingen onze office manager (Esther) en ICT director (Tias) onlangs naar een cursus van de Letselschade Acadamy: Oriëntatie letselschade recht & praktijk. Een verslag van Esther.

Letselschade voor Dummies

Om een goed beeld te krijgen van het juridische kader en de praktijk van het letselschadetraject, hebben Tias en ik een tijdje geleden de cursus Oriëntatie letselschade recht & praktijk, gevolgd. Onder leiding van mr. Nino Pennino en mr. Rob Vermeeren hebben we diverse onderwerpen besproken met als leidraad het boekje ‘Letselschade voor Dummies’.

De theorie werd met sprekende voorbeelden toegelicht om een duidelijk beeld te schetsen. Aansprakelijkheid, schade en de afwikkeling van de zaak kwamen allemaal aan bod. Vooral het gedeelte over hoe het in de praktijk gaat, vond ik erg sprekend en herkenbaar. Nadat onze theoretische kennis was bijgespijkerd mochten we deze in de praktijk brengen door middel van een test case.Letselschade voor dummies

Er werden groepjes van 4 personen gemaakt waarin iedereen een rol met eigen geheime agenda moest vervullen (zoals in het echt ook vaak het geval is): het slachtoffer, de belangenbehartiger, de verzekeraar en de mediator die tevens als rechter fungeerde. Elke groep kreeg dezelfde informatie en opdracht en moest er samen uitkomen.

Oriëntatie letselschade: de resultaten van de praktijkopdracht

De resultaten waren verrassend! Er waren grote verschillen in de manier waarop het traject werd doorlopen, en nog grotere verschillen in de uitkomsten. Zo zat er bijvoorbeeld tonnen verschil in het uit te keren schadebedrag. Het was erg interessant om alle ervaringen te horen en te reflecteren. Zo kan één zaak een heleboel kanten op gaan en verschillende uitkomsten hebben, afhankelijk van de insteek en inzet van alle betrokken partijen.

Na afloop van de cursus kreeg iedereen nog de dvd ‘A civil action’ (1998) met John Travolta in de hoofdrol mee naar huis. Wij kijken terug om een inspirerende en leerzame dag!

P.S. Op de foto van het LetselschadeNews zie je het groepje waarmee ik de test case heb gedaan (ikzelf speelde de rol van het slachtoffer).

Cursus: Oriëntatie letselschade recht & praktijk

Bij deze de foto uit het LetselschadeNews, waarin Rob Vermeeren een verslag schreef over de dag

 

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.