Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Cursus Letselschade in Madrid

9 juni 2015 Cursus

Cursus Letselschade in Madrid

De juristen van JBL&G volgen regelmatig een cursus letselschade om hun kennis en kunde te verbeteren. Sommige zijn in company, zoals de laatste cursus van het NRL. Het Nederlands Rekencentrum Letselschade kwam toen langs om ons op de hoogte te brengen van de laatste stand van zaken op het gezien van Verlies aan Arbeidsvermogen.

De laatste cursus die drie van onze juristen volgden was iets verder weg dan in company, namelijk in Madrid. Reden van deze exotische locatie  was het Studieweekend Letselschade Madrid, georganiseerd door Studiecentrum Kerkebosch. Vijf dagen, totaal in het teken van letselschade. Voordeel van deze locatie op afstand is niet alleen het heerlijke weer en de mooie omgeving, maar ook de intensiteit van de cursus. Zoveel lessen in korte tijd zorgt ervoor dat je gelijk weer up to date bent en vol energie en inspiratie terug naar Nederland keert. Bijkomend voordeel van zoveel dagen met alleen maar letselschade-advocaten en letselschade-juristen opgesloten te zitten in hetzelfde hotel, is natuurlijk ook dat je dag en nacht over werk praat. Over inspiratie gesproken!

Op het programma stond oa:

  • Actualiteiten kwalitatieve aansprakelijkheid
  • Letselschade en vragen van samenloop
  • Stelplicht en bewijslast
  • Re-integratie
  • Medische paragraaf GBL

Ontzettend nuttig en interessant dus. Armin Vorsselman, advocaat aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht, vertelde daarnaast ook nog over de juridische zaken omtrent de aardbeving in Groningen. Aangezien JBL&G nog steeds het enige kantoor is dat een letselschadeslachtoffer vertegenwoordigt naar aanleiding van deze aardbeving, was dit gedeelte voor ons extra boeiend.

Arvin Kolder, die naast advocaat ook promovendus aansprakelijkheidsrecht is, nam ons mee langs de recchtspraak wat betreft de schadelijdende en –berokkenende ZZP’er. Zijn conclusie? Het is allemaal nog erg vaag. Hopelijk wordt eea in de toekomst duidelijker, maar nu is het nog erg lastig te voorspellen wat een rechter gaat beslissen.

Chris van Dijk was de enige advocaat die voor de “andere kant” optreedt -namelijk de verzekeraars-  in verzekerings-, schade- en aansprakelijkheidszaken. In het dagelijks leven heb je toch meer contact (buiten de nodige discussies met de wederpartij om) met advocaten en juristen die enkel voor letselschadeslachtoffers optreden, dus erg fijn om nu de mogelijkheid te krijgen eens naar het verhaal van de wederpartij te kunnen luisteren.

Last but not least kwam Renate Dozy naar Madrid om ons les te geven. Mevrouw Dozy is senior raadsheer bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en heeft daardoor weer heel andere (maar goede!) informatie die ze met de cursisten kon delen. Naast de wetenschappelijke materie, kon ze juist ook heel bruikbare en praktische tips geven.

Al met al was deze cursus de vlucht naar Madrid dus meer dan waard. En naast heel veel geleerd, hebben we ook nog af en toe van Madrid kunnen genieten!

Madrid cursus 1

Jeanine Peters, Thalia Albracht en Stefanie du Maine van JBL&G met Aurélie van Dijk (letselschade advocaat en mede-cursist) voor het oudste restaurant van Madrid, waar met alle cursisten de laatste avond werd gegeten

 

 

 

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.