Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Cursus NRL: Verlies arbeidsvermogen bij letselschade

30 maart 2015 Cursus

Cursus NRL: Verlies arbeidsvermogen bij letselschade

Onze juristen nemen regelmatig deel aan cursussen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van letselschade en alles wat daar mee te maken heeft. Zo volgde één van de juristen onlangs de cursus Letselschade en sociaal zekerheidsrecht, een ander de cursus Letselschade en NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en weer twee andere juristen een dag van Studiecentrum Kerkebosch over de WIA bij letselschadeslachtoffers.

Gespecialiseerd in letselschade

Op deze manier kunnen juristen zich in bepaalde onderwerpen specialiseren, en natuurlijk delen ze de opgedane kennis met het hele kantoor. Sommige zaken zijn echter zo belangrijk dat we een in-company cursus organiseren voor alle juristen en medewerkers van JBL&G. De cursus Verlies Arbeidsvermogen bij Letselschade was er zo één.

Verlies arbeidsvermogen berekening

Daarom kwam het NRL, het Nederlands Rekencentrum Letselschade, op bezoek bij JBL&G om ons alle updates op dit gebied te geven. Naast heel veel inhoudelijke zaken kwamen er ook wat bijzondere cijfers en getallen voorbij. Zo schrokken wij best van de volgende feiten:

  • De totale schadelast in het verkeer in 2012 was: 12.500.000.000 euro
  • Dat was 2.2% van het totale bbp (bruto binnenlands product)
  • In 2011 waren er 380.661 doden en gewonden in het verkeer
  • Verlies aan arbeidsvermogen heeft een aandeel van 38% in de schadevergoeding

Jurisprudentie over schadevergoeding up to date

Verder leerden we van alles over de laatste jurisprudentie op het gebied van schadevergoedingen en over nieuwste ontwikkelingen op het software gebied om het verlies aan arbeidsvermogen te ontwikkelen. Onze letselschadejuristen zijn dus weer helemaal up to date!

Wilt u meer informatie over het  berekenen van uw verlies aan verdienvermogen? Onze juristen berekenen dit gratis voor u. Vul hiervoor het contactformulier in.

IMG_5709

 

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.