Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Bestaat er een keurmerk voor letselschade specialisten?

11 juli 2018 Algemeen

Bestaat er een keurmerk voor letselschade specialisten?

U bent betrokken geraakt bij een ongeluk en u heeft hierbij letselschade opgelopen. Daarom bent u op zoek naar een ervaren en betrouwbare jurist. Want u wilt een schadevergoeding laten claimen bij de aansprakelijke tegenpartij. U vraagt zich af hoe u de beste keuze maakt. En of er een keurmerk voor letselschade specialisten bestaat. Op deze laatste vraag kunnen we u een kort maar krachtig antwoord geven: ja, die bestaat.

In dit artikel leggen wij aan u uit:

 • Wat het keurmerk precies inhoudt;
 • Waarom het keurmerk is ontstaan en;
 • Waarom u het beste voor een letselschadebureau mét keurmerk kunt kiezen.

Wat houdt het keurmerk voor letselschade specialisten in?

U weet nu dat er een keurmerk voor letselschade specialisten bestaat. Dat is goed om te weten als u op zoek bent naar een deskundige belangenbehartiger. Want zoals u wellicht al heeft opgemerkt, bieden vele belangenbehartigers zich online aan. Maar hoe kiest u daar de meest betrouwbare en deskundige juridische hulp uit? U kunt deze keuze het beste maken door het Register Letselschade erbij te pakken. In dit register staan alle belangenbehartigers die het keurmerk mogen dragen. Maar om in dit register te worden opgenomen, dient een belangenbehartiger aan zeer strenge kwaliteitseisen te voldoen. Zo wordt de belangenbehartiger getoetst op:

 • Deskundigheid
 • Onafhankelijkheid
 • Transparantie
 • Communicatie

Maar ook de organisatie wordt op deze eisen getoetst. Ook wordt er regelmatig onderzocht of de belangenbehartigers de Letselschade Richtlijnen naleven. Zo wordt de kwaliteit gewaarborgd. En zo weet u als slachtoffer dat de behandeling van uw letselschadezaak in goede handen is.

Waarom is het keurmerk ontstaan?

U heeft letselschade opgelopen door een ongeval. Deze schade wilt u vergoed zien. Daarom gaat u op zoek naar deskundige en betrouwbare juridische hulp. Helaas is dat niet zo makkelijk als het lijkt. Zoals u vast al heeft gezien, bieden honderden letselschade specialisten zich online aan. Maar dat betekent niet dat ze uw zaak naar tevredenheid kunnen afhandelen.

Helaas zijn de termen letselschadejurist, -specialist en -expert geen wettelijk beschermde titels. Iedereen kan zich zo noemen. Daardoor weet u niet of u met een deskundige, betrouwbare en … belangenbehartiger te maken heeft. Daarom heeft de Letselschade Raad de zeer strenge kwaliteitseisen opgesteld en het Register Letselschade opgericht. Zodat u als slachtoffer zeker weet dat de belangenbehartiger in kwestie echt ervaren, deskundig en betrouwbaar is.

De kwaliteitscontroles zorgen ervoor dat de juridische hulp van kwaliteit blijft en waar mogelijk wordt verbeterd.

Fusie in de letselschadewereld

Het keurmerk was een initiatief van Stichting Keurmerk Letselschade. Naast het keurmerk werden er ook gedragscodes ontwikkeld en gecontroleerd door de Letselschade Raad. Deze gedragscodes waren de:

 • Gedragscode Behandeling Letselschade
 • Gedragscode Openheid medische incidenten; betere afwikkeling Medische Aansprakelijkheid

Stichting Keurmerk Letselschade is sinds 1 januari 2017 in de Letselschade Raad opgegaan. En uit deze fusie is het Register Letselschade ontstaan.

Schakel een letselschadebureau mét keurmerk in

U weet nu wat het keurmerk inhoudt en waarom het is ontstaan. Ga dus in het Register Letselschade op zoek naar de juiste belangenbehartiger. U bent dan verzekerd van een behandelaar die:

 • Ervaring en een uitstekende kennis op het gebied van letselschade heeft
 • Niet onder één hoedje met de verzekeringsmaatschappij speelt
 • U respectvol behandelt
 • Duidelijk en helder met u communiceert
 • U van alle ontwikkelingen in uw letselschadezaak op de hoogte houdt

Dit zijn allemaal belangrijke punten. Deze punten zorgen ervoor dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. En dat u wordt behandeld zoals een slachtoffer behandeld hoort te worden. Kies daarom altijd voor een letselschadebureau dat in het Register Letselschade staat. Zodat u zich zonder stress op uw herstelperiode kunt richten. Terwijl uw behandelaar de schadevergoeding voor u claimt. De schadevergoeding waar u recht op heeft. JBL&G is aangesloten bij het Keurmerk.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.