Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Achterop aanrijding met letsel: vijf onmisbare tips

13 mei 2016 Auto ongeluk

Achterop aanrijding met letsel: vijf onmisbare tips

Een andere automobilist is achterop uw auto gebotst. U heeft hierdoor letsel opgelopen. U lijdt nu schade. Hoe nu verder? Hoe moet de letselschade afgehandeld worden? Welke stappen moet u ondernemen en wie kan u daarbij helpen? In dit artikel geven wij u vijf onmisbare tips voor de afhandeling van uw letselschade, na een achterop aanrijding. Lees ons artikel en u precies weet wat u moet doen om uw schade volledig vergoed te krijgen.

In dit artikel:
Overzicht van onze tips
Vijf tips voor de afhandeling van uw letselschade
Samenvatting

Overzicht van onze tips

– Tip 1: Houd alles goed bij
– Tip 2: Schakel een letselschadejurist in
– Tip 3: Stel de wederpartij zo snel mogelijk aansprakelijk
– Tip 4: Bereken op welke schadevergoeding u recht heeft
– Tip 5: Vraag een voorschot op de schadevergoeding aan

5 tips

Print onze tips uit, dan heeft u ze altijd bij de hand.

Tip 1: Houd alles goed bij

Bent u van achteren aangereden en heeft u letselschade? Als u deze schade vergoed wilt krijgen van de wederpartij, is het belangrijk om de verzekeraar van de wederpartij te overtuigen van uw onschuld. Dit kunt u doen door al direct na de achterop aanrijding actie te ondernemen.

Maak foto’s van de toedracht van de aanrijding, zoek getuigen en noteer de schade. Houd daarnaast bij welke lichamelijke klachten u ondervindt.

Bezoek de huisarts om een medisch dossier van uw letsel aan te leggen. Aan de diagnose van een arts wordt, gedurende de afhandeling van uw letselschade, veel waarde gehecht. Daarom is het belangrijk dat uw huisarts vaststelt dat uw klachten het gevolg zijn van de aanrijding.

Houd ook bij welke kosten u allemaal maakt na de achterop aanrijding. Deze wilt u immers vergoed krijgen. Maak financiële schade aantoonbaar; bewaar alle bonnen en facturen.

Tip 2: Schakel een letselschadejurist in

Een letselschadejurist kan advies geven en u helpen met de afwikkeling van uw letselschade. Het inschakelen van een letselschadejurist heeft een aantal voordelen:

 • Een letselschadejurist weet welke stappen ondernomen moeten worden voor een goede afhandeling van de schadeclaim;
 • Er wordt u veel juridisch werk uit handen genomen, wat u tijd en moeite scheelt;
 • Een goede letselschadejurist wijst u op alle mogelijke schadeposten die in aanmerking komen voor schadevergoeding;
 • U kunt erop vertrouwen dat uw schade volledig vergoed wordt, een goede letselschadejurist bewaakt het proces continu. Ook wordt voorkomen dat verzekeraars diverse trucs en technieken toepassen, met als doel de schade zo laag mogelijk te houden;
 • Goede letselschadejuristen werken gratis voor het slachtoffer.

Auto achterop gebotst? Wij bieden u kwalitatief hoogwaardige juridische bijstand, zonder kosten. Bekijk onze pagina van van achteren aangereden voor meer informatie.

Werkwijze van een letselschadejurist

U kunt vrijblijvend juridisch advies aanvragen. Besluit u het traject in gang te zetten, dan heeft de jurist een intakegesprek met u op kantoor of bij u thuis. Op dat moment wordt besloten hoe de afhandeling van uw letselschade wordt voortgezet.

Tip 3: Stel de wederpartij zo snel mogelijk aansprakelijk

Om te voorkomen dat uw zaak verjaart, moet u de wederpartij zo snel mogelijk aansprakelijk stellen. U moet o.a. vermelden dat u de tegenpartij aansprakelijk stelt voor uw schade, als gevolg van de achterop aanrijding. Dit kan door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Houd rekening met de volgende punten:

 • Onderteken de brief
 • Houd een kopie van de brief voor uw eigen administratie
 • Verzend de brief aangetekend

Schakelt u een letselschadejurist in, dan kan hij of zij de aansprakelijkheidsbrief voor u versturen. Een goede jurist weet exact wat er in deze brief vermeld dient te worden, zodat u uiteindelijk een rechtvaardige schadevergoeding zult ontvangen. Bij letsel, kunnen onze juristen u kosteloos bijstaan.

Tip 4: Bereken op welke schadevergoeding u recht heeft

Noteer alle schade die u door de aanrijding heeft geleden. Denk aan medische kosten, reparatie aan uw auto, arbeidsongeschiktheid en dergelijke. U kunt op internet ook sites vinden die uw schadevergoeding voor u berekenen. Via onze site kunt u alvast een globale indicatie van uw letselschade krijgen.

Een letselschadejurist geeft advies bij het berekenen van uw schadevergoeding. Hij of zij weet namelijk goed welke schadeposten er allemaal zijn. De jurist maakt een afwikkelingsvoorstel met daarin de juiste schadevergoeding en zendt deze naar de wederpartij. Natuurlijk altijd in overleg met u.

Tip 5: Vraag een voorschot op de schadevergoeding aan

De afhandeling van uw letselschade kan een tijd duren. Tijdens deze periode maakt u waarschijnlijk al wel kosten. Bijvoorbeeld kosten voor fysiotherapie om uw letsel te behandelen. Deze kosten worden niet door uw zorgverzekering vergoed. U kunt een voorschot aanvragen op de schadevergoeding om zulke kosten te kunnen vergoeden. Een letselschadejurist kan dit ook voor u doen.

Samenvatting

U bent van achteren aangereden en u hebt letselschade opgelopen. Om de afwikkeling hiervan te bespoedigen, kunt u een aantal dingen doen.

 • Houd alle klachten en schade bij;
 • Stel de wederpartij aansprakelijk met een aangetekende brief;
 • Bereken uw schadevergoeding en vraag een voorschot hiervan aan.

Een letselschadejurist staat voor u klaar om u met deze zaken te helpen. Hierdoor wordt de afhandeling van uw letselschade minder stressvol.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.