Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Aangereden op de scooter, wie vergoedt mijn schade?

30 mei 2014 Schadeclaim

Aangereden op de scooter, wie vergoedt mijn schade?

Er zijn een paar mogelijkheden wanneer u bent aangereden op de scooter:

  1. De scooter heeft een verkeersfout gemaakt, de scooter gaf geen voorrang
  2. De scooter maakt geen fout, maar de fout ligt bij een fietser
  3. De scooter maakt geen fout, maar de fout ligt bij een auto

Antwoord op vraag 1: Wie is aansprakelijk voor een aanrijding op de scooter met een fietser wanneer de scooter geen voorrang gaf?

  • In dat geval dient (de verzekeraar van) de scooter de schade van de fietser te vergoeden. De scooter zelf kan geen schadevergoeding claimen.

Antwoord op vraag 2: Wie is aansprakelijk als de scooter geen verkeersfout heeft gemaakt, maar de fietser?

  • In dat geval ligt de schuld bij de fietser, maar is de scooter aansprakelijk voor tenminste 50% van de schade die de fietser lijdt, ook al verleende de fietser geen voorrang.

De scooter kan zelf zijn schade verhalen op (de verzekering van) de fietser.

Laat onze juristen deze ingewikkelde juridische discussie voor u voeren!

Dergelijke discussies over wie nu precies wiens (letsel)schade dient te vergoeden kunnen ingewikkeld zijn. Laat u bijstaan door een ervaren letselschade advocaat of letselschadejurist om ervan verzekerd te zijn, dat u uw schade op een rechtvaardige manier uitbetaald krijgt. Vul het contactformulier in.

Gratis hulp bij letselschade

Onze letselschadejuristen werken gratis voor slachtoffers van verkeersongevallen. Neemt u vrijblijvend contact op om meer te weten te komen.

Antwoord op vraag 3: Wie is aansprakelijk voor een aanrijding met een scooter, wanneer de scooter geen fout heeft gemaakt en is aangereden door een auto?

  • In dat geval is de auto aansprakelijk voor de (letsel)schade van de scooter. De scooter kan zijn letselschade claimen bij de aansprakelijkheidsverzekeraar van de auto.

Bereken hier alvast hoeveel schade u kunt claimen op de tegenpartij.

Hoe wordt mijn letselschade vergoedt? Wilt u weten hoe een letselschade traject in zijn werk gaat. Lees er hier meer over of bel met één van onze vestigingen voor 100% gratis hulp!

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.