Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Ziggo Dome dokt na smak bij Hazes

23 oktober 2015 JBL&G

Ziggo Dome dokt na smak bij Hazes

Persbericht: Smartengeld na smak bij Hazes

AMSTERDAM – Concerthal Ziggo Dome in Amsterdam heeft 16.000 euro betaald aan een bezoekster van Holland Zingt Hazes, die op de spekgladde vloer van de foyer was gevallen en een gebroken schouder opliep. Het is voor zover bekend de eerste keer dat Ziggo Dome uitkeert, al zijn er al meerdere valpartijen en schadeclaims geweest.

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht uit Amsterdam ging de strijd aan voor een nu 49-jarige vrouw. Zij smakte na het meezingconcert in juni 2013 bij het verlaten van de grote zaal tegen de natte vloer van de foyer. Een schouderfractuur, blauwe plekken, een blijvend zwakke rechterarm en een gemiste gezinsvakantie naar Oostenrijk waren het resultaat.

De vrouw schakelde het letselschadebureau in, en dat slaagde er na veel vijven en zessen dit jaar eindelijk in de Ziggo Dome tot betalen te bewegen: 6000 euro aan medische kosten, huishoudelijke hulp en gemiste inkomsten, 10.000 euro aan immateriële schade, smartengeld. “Hazes had er vast een biertje op gedronken”, aldus JBL&G.

Lees meer Pers over JBL&G

Lange versie van het persbericht:

Ziggo Dome dokt na smak bij Hazes

AMSTERDAM – De EHBO’ers staan er bij concerten al speciaal voor klaar, af en toe wordt er zelfs met zout gestrooid, maar na flink wat gemorst bier en andere drank blijft het een crime: de supergladde vloer van de foyer in concerthal Ziggo Dome in Amsterdam. Een bezoekster kwam daar in 2013 zo hard ten val dat ze haar schouder brak. Na veel getouwtrek betaalde de verzekeraar van de hal haar onlangs 16.000 euro smartengeld en schadevergoeding uit.

Met 15.000 gelijkgestemden had ze de hele avond volop mee geblèrd met het meezingconcert Holland zingt Hazes, in juni 2013 viermaal achter elkaar in een uitverkocht Ziggo Dome. Bij het verlaten van de grote zaal ging het mis: in de foyer gleed een nu 49-jarige vrouw zo ongelukkig uit op de door gemorst bier, verschaald zweet en vergoten tranen her en der spekgladde vloer, dat ze keihard tegen de grond smakte. Ze liep onder meer een schouderfractuur op, en was vier maanden uit de running.

De vrouw stelde Ziggo Dome aansprakelijk voor de glibberige vloer, en haalde onlangs haar gelijk: de verzekeraar van de pophal keerde in totaal 16.000 euro uit aan smartengeld en schadevergoeding. Dat ging niet zonder slag of stoot: belangenbehartiger Jeanine Peters van Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht uit Amsterdam had er een hele kluif aan de pophal tot betalen te bewegen.

Peters van JBL&G: “Volgens de verzekeraar van Ziggo Dome voldeed de vloer aan alle eisen voor stroefheid, en kon hen dan ook niets worden verweten. Maar op internet wemelt het van de meldingen over die gladde vloer van de foyer, en ook de EHBO’ers daar zelf zeiden er al expres voor klaar te gaan staan als de grote zaal leegloopt. Het was dus een bekend probleem, waar allang iets aan gedaan had kunnen worden. Ze hebben zelf ook een onderzoekje laten doen, maar daarbij werd de vloer alleen met kraanwater getest op gladheid, maar niet met bier en andere drank, en alleen met rubber en kunststof zolen, niet met leer. Het hele onderzoekje is op zijn minst discutabel, omdat het is verricht door de leverancier van de vloeren zelf! Da’s dus een kwestie van WC Eend die beweert dat WC Eend veilig is. Ik heb gepleit voor een onafhankelijke expertise, maar daar zijn ze niet op ingegaan.”

Ziggo Dome heeft ook niet ruiterlijk erkend dat het aansprakelijk is voor de geleden schade, maar kwam na veel vijven en zessen onlangs toch met een schadevergoeding en smartengeld op de proppen: 6000 euro aan medische kosten, huishoudelijke hulp en gemiste inkomsten, 10.000 euro aan immateriële schade, smartengeld.

Met het slachtoffer gaat het inmiddels weer redelijk goed, aldus Peters, al blijft haar schouder een zwakke plek, en blijft ze kampen met beperkingen. “Of ze er volgend jaar weer bij is bij de vierde editie van Holland Zingt Hazes, is dus nog maar zeer de vraag. Volgens mij is er ook nog steeds niets aan die gladde vloer gebeurd. Maar dat er nu eindelijk betaald is, is toch mooi. Hazes had er vast een biertje op gedronken.”

Bij vragen, neem contact met ons op.

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.