Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Whiplash door aanrijding: laat uw schade niet te snel afkopen!

14 april 2016 Auto ongeluk

Whiplash door aanrijding: laat uw schade niet te snel afkopen!

Heeft u een whiplash opgelopen door een aanrijding? Wellicht zal de verzekeraar van de tegenpartij voorstellen de schadevergoeding af te kopen. Denk hier echter goed over na! Vaak valt de werkelijke schade hoger uit dan u denkt. In dit artikel vindt u belangrijk advies rondom het afkopen van schade bij een whiplash door een aanrijding.

In dit artikel:
Hoe werkt het afkopen van schade?
De voor- en nadelen van het laten afkopen van uw schade
De werkelijke schade van een whiplash kan hoger oplopen dan u denkt
Alternatief voor snel afkopen van de schade: een voorschot aanvragen
Wat kan een letselschadejurist voor u doen?
Wacht op de eindtoestand van de klachten van uw whiplash

Hoe werkt het afkopen van schade?

Raakt u betrokken bij een aanrijding, dan kan de tegenpartij voorstellen de schade af te kopen. Bijvoorbeeld als u een whiplash oploopt. Het herstel van een whiplash kan lang duren en veel kosten met zich meebrengen. Met het afkopen van de schade tracht de verzekeraar die kosten in één keer te vergoeden.

Meestal stelt de tegenpartij een bedrag voor. In deze afkoopsom zit een vergoeding voor de kosten die u al gemaakt hebt en waarvan de verzekeraar inschat dat u die nog zult maken.

Bekijk ook ons artikel: Nekpijn en de halsstarrige verzekeraar

De voor- en nadelen van het laten afkopen van uw schade

Ons advies is om niet te snel te zijn met het laten afkopen van uw schade na een whiplash door een aanrijding. Maar aan beide kanten zitten voor- en nadelen.

De voordelen van het laten afkopen van uw schade

– U ontvangt snel een vergoeding
– U hoeft geen lange letselschadeprocedure in te gaan
– U kunt zich volledig richten op uw herstel

De nadelen van het laten afkopen van uw schade

– Het bedrag is vaak (te) laag
– U moet zelf opdraaien voor de kosten die u daarna onverwachts maakt
– Als u de afkoopsom heeft aanvaard, kunt u hier niet meer op terugkomen

De werkelijke schade van een whiplash valt vaak hoger uit dan u denkt

Loopt u een whiplash op door een aanrijding, dan komen daar allerlei kosten bij kijken. Vaak meer dan enkel de schade aan de auto en medische kosten. U kunt hierbij denken aan de volgende schadeposten:

– U moet iemand inhuren om het huishouden voor u te doen
– U moet aan iemand anders vragen uw hond uit te laten
– U kunt uw opleiding niet meer afmaken, waardoor u inkomen misloopt
– U kunt een tijd niet meer werken of overwerken
– U bouwt in de tijd dat u niet werkt geen pensioen op
– U heeft psychische schade omdat uw liefdesleven lijdt onder uw klachten

Het kan verleidelijk zijn om snel in te gaan op het aanbod van de tegenpartij. Wellicht om van het ‘gedoe af te zijn’. Of omdat het bedrag heel hoog lijkt. Onthoud echter dat het herstel van een whiplash een tijd duurt. Het kan tot schadeposten leiden die u eerder niet had voorzien (zie overzicht van de belangrijkste schadeposten).

Heeft u behoefte aan gratis ondersteuning bij het berekenen en claimen van whiplash schade, klik dan op de link.

Alternatief voor snel afkopen van de schade: een voorschot aanvragen

Zit u verlegen om geld en overweegt u daarom uw schade snel te laten afkopen? Daar is een alternatief voor. Als de tegenpartij erkent aansprakelijk te zijn voor de aanrijding en de whiplash, kunt u een voorschot aanvragen.

Als u een voorschot aanvraagt, worden de directe (medische) kosten van uw whiplash vergoed en kunt u tegelijkertijd rustig wachten op de eindtoestand van uw klachten. Zonder in financiële nood te komen.

Wat kan een letselschadejurist voor u doen?

Een letselschadejurist kan u bijstaan bij het vergoed krijgen van al uw kosten. Hij of zij biedt advies, zoekt uit op welke schadevergoeding u recht heeft en dient u schadeclaim voor u in.

Krijgt u een afkoopsom aangeboden, dan kan de letselschadejurist u vertellen of deze reëel is. Onze juristen bieden u kosteloos juridisch advies.

Wacht op de eindtoestand van de klachten van uw whiplash

Na een whiplash door een aanrijding kan de verzekeraar van de tegenpartij voorstellen de schade af te kopen. Misschien zit u verlegen om geld of bent u onder de indruk van het bedrag. Laat de schade echter niet te snel afkopen! Win in eerst een goed juridisch advies in. Beschrijf uw situatie via de pagina: gratis letselschade advies.

De uiteindelijke schade van de aanrijding kan veel hoger uitvallen dan verwacht. Wacht dus op de eindtoestand van uw klachten, vraag eventueel een voorschot aan. Bekijk onze pagina schadevergoeding whiplash voor meer informatie en gratis hulp.

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.