In de file gebeuren veel ongelukken. Maar wie is er aansprakelijk voor een aanrijding in de file?

Wat te doen na een aanrijding

U bent aangereden in het verkeer. Door toedoen van dit ongeval heeft u letselschade opgelopen. Dat wilt u natuurlijk vergoed krijgen. Maar welke stappen moet u daarvoor nemen? En is het niet beter om daar hulp bij in te schakelen? Dat bespaart u veel kostbare tijd en energie.

Ons juridisch letselschadebureau heeft vele voordelen voor u. Zo is onze dienstverlening 100% gratis. Het kost u daarnaast ook geen hoofdpijn of stress. Wij regelen alles voor u. De maximale schadevergoeding, voorschotten en een snelle afhandeling van de zaak. Kom vandaag nog in contact met één van onze juristen. Vul het contactformulier in met uw naam, telefoonnummer en ongeval.

Wat te doen bij aanrijding: aandachtspunten

Nadat u bent aangereden, komt er veel op u af. Wat te doen bij een aanrijding is een veelvoorkomende vraag. Er moeten veel zaken geregeld worden. Het is belangrijk dat u na het ongeval de volgende stappen onderneemt:

 1. Noteer zoveel mogelijk informatie
 2. Laat u verwondingen onderzoeken in het ziekenhuis of door uw huisarts
 3. Schakel een deskundig juridisch letselschadebureau in
 4. Noteer alle onkosten en gebeurtenissen naar aanleiding van het ongeluk

Wat te doen bij aanrijding: gegevens

Het is belangrijk dat u zoveel mogelijk gegevens noteert na de aanrijding. Noteer gegevens van de tegenpartij en eventuele getuigen. Bewaar alle bonnetjes en rekeningen. Gegevens die onze juristen kunnen gebruiken in uw letselschadezaak.

Heeft u deze gegevens niet? Of maar een deel van deze gegevens? Neem dan alsnog contact met ons op. Onze ervaren juristen doen graag onderzoek naar uw ongeluk. Samen komen we aan meer informatie dan u wellicht denkt.

Wat te doen bij aanrijding: controle

Het is belangrijk dat u gelijk wordt behandeld voor uw verwondingen. Is het niet nodig om een ambulance te bellen? Ga dan voor controle langs de huisarts. Doe dit liever vandaag nog dan morgen. Dit om aan te tonen dat de klachten rechtstreeks uit het ongeluk voortkomen. Houd een logboek bij om alles te noteren. Gebruik het logboek onder meer om:

 • te noteren dat u bij de dokter (ziekenhuis) bent geweest
 • de diagnose en het advies van de arts te documenteren

Wat te doen bij aanrijding: hulpvraag

Het is belangrijk dat u de tegenpartij zo snel mogelijk aansprakelijk stelt. Wij kunnen dit geheel kosteloos voor u doen. Als u een aanrijding heeft gehad, heeft u uw rust hard nodig. Rust is erg belangrijk voor een spoedig herstel. Neem de tijd om het ongeluk goed te verwerken. Onze juristen claimen ondertussen de maximale schadevergoeding voor u.

Wat te doen bij aanrijding: schadeposten

Door het ongeluk wordt u opgezadeld met pijn, klachten en onkosten. Het is belangrijk dat u alle onkosten en ongemakken goed bijhoudt. Dat kunt u doen door middel van:

 • Het bewaren van bonnetjes en rekeningen
 • Een logboek

Beschrijf zo snel mogelijk na de aanrijding in het logboek:

 • op welke dag en op welk tijdstip het ongeluk heeft plaatsgevonden
 • hoe het ongeval precies heeft plaatsgevonden
 • de gegevens van de tegenpartij
 • de gegevens van getuigen
 • uw verwondingen, pijn en klachten

Gebruik het logboek in de tijd die volgt om te beschrijven:

 • hoelang u niet kunt werken
 • medische behandelingen
 • pijn, klachten naar aanleiding van uw letsel
 • reisuren (naar ziekenhuis, fysiotherapeut, bedrijfsarts)
 • de aanpassingen in uw leven (huishoudelijke hulp, niet kunnen sporten)
 • welke kosten u maakt (vergeet de bonnetjes niet te bewaren!)
 • psychisch leed (verdriet, lusteloosheid, angst)

Noteer alles wat met het ongeluk in verband te brengen is. Zo kan één van onze juristen een zo nauwkeurig mogelijke schadeberekening opstellen. Wordt de aansprakelijkheid door de tegenpartij erkend? Dan kan de jurist beginnen met het claimen van voorschotten.

Heeft u vragen over wat te doen bij een aanrijding stappenplan? Neem contact met ons op. Onze juristen staan u graag te woord.

Ga naar de pagina Hoe werkt het letselschadetraject voor meer informatie.

Wat te doen bij aanrijding motorvoertuig

Bent u als voetganger of fietser aangereden door een motorvoertuig?

 • Geen verkeersfout begaan? Dan moet uw schade volledig vergoed worden
 • Een verkeersfout begaan? Ten minste 50% van uw schade moet vergoed worden. Dit kan oplopen. Dat hangt af van verschillende factoren omtrent het ongeval. Wat is de ernst van het letsel? En hoe zwaar weegt de verkeersfout?

Alleen in het geval van overmacht van de bestuurder van het motorvoertuig gelden deze regels niet. Dit wordt bijna nooit toegekend. De bestuurder van het motorvoertuig heeft de bewijslast in dit soort aanrijdingen.

Wat te doen bij aanrijding voetganger/fietser

Bent u als voetganger of fietser aangereden door een fietser? Of bent u als motorvoertuig aangereden door een ander motorvoertuig?

 • Geen verkeersfout begaan? Dan kunt u de volledige schadevergoeding eisen.
 • Heeft u een verkeersfout begaan? Dan kunt u voor een (deel) van de schuld aansprakelijk gesteld worden.

In dit soort gevallen geldt: wie eist, bewijst. Als u een schadevergoeding wilt eisen moet u bewijs leveren. Het is altijd in uw eigen belang om veel gegevens te verzamelen!

Ga naar de pagina tegenpartij aansprakelijk stellen voor letselschade voor meer informatie.

Laat de financiële en administratieve kant aan ons over. Dat scheelt u een stapel werk. Daarnaast stapt u niet in één van de vele valkuilen. U kunt bijvoorbeeld belangrijke schadeposten over het hoofd zien. De verzekeraar van de tegenpartij maakt hier gretig gebruik van. Onze juristen weten alles over de complexe wetten en regels omtrent het letselschadetraject. Profiteer daar van!

Ga voor meer voordelen naar de pagina 20 voordelen van juridische hulp bij letselschade.

Wat te doen bij aanrijding kind

Het moment waar elke ouder bang voor is. Uw kind is aangereden. Wie is er aansprakelijk voor een aanrijding met een kind? Kinderen onder de 14 jaar hebben extra bescherming voor de wet. In verkeerssituaties kunnen kinderen onverwachtse beslissingen nemen. Het ontbreekt kinderen aan ruimtelijk inzicht. Dit ruimtelijke inzicht is nog niet volledig ontwikkeld. De regel luidt dan:

 • dat de letselschade van uw kind volledig vergoed moet worden

Is uw kind ouder dan 14 jaar? Dan is het afhankelijk van de gemaakte fouten over en weer, hoeveel schadevergoeding er uiteindelijk geclaimd kan worden. Schakel een juridisch letselschadebureau in als uw kind is aangereden. Begrijpelijkerwijs kunnen de emoties hoog oplopen in een dergelijke situatie. Helemaal als de WA-verzekeraar discussies met u aangaat over de aansprakelijkheid.

U weet nu wat u te doen staat bij een aanrijding. Schakel ons bureau in. Laat onze juristen zich inzetten voor uw zaak. Dagelijks behandelen zij vele zaken van cliënten die een aanrijding hebben gehad. Gratis, vlot en effectief. Dit naar volle tevredenheid van onze cliënten. Bekijk de beoordelingen van onze cliënten op de pagina Ervaringen.

Wilt u meer weten over het claimen van schadevergoeding? Bekijk dan de pagina Letselschade claimen.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.