Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Smartengeld na besmetting met legionella

16 februari 2018 JBL&G

Smartengeld na besmetting met legionella

15-02-2018 | 09:50 | DEN HAAG/AMSTERDAM

Zijn vakantie in Montenegro heeft een 65-jarige man uit Den Haag moeten bekopen met een legionellabesmetting en daardoor een dubbele longontsteking. Het bezoek aan het Balkanland was al in juni vorig jaar, maar nog steeds kampt de Hagenaar met longklachten, vermoeidheid en concentratiestoornissen.

Sunweb

Reisorganisatie Sunweb stuurde keurig een bloemetje, maar heeft inmiddels ook smartengeld en schadevergoeding toegezegd, nadat de patiënt Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht in Amsterdam in de arm had genomen.

Hotel in Montenegro

Al een paar dagen na thuiskomst van vakantie voelde de man zich flink ziek worden: hij kon niet eten of drinken, hoestte veel, en voelde zich wankel. De huisarts verwees hem door naar het ziekenhuis, waar algauw gedacht werd aan een besmetting met legionella. Dat bleek te kloppen. Opgelopen in het hotel in Montenegro, waarschijnlijk door met de legionellabacterie besmet water. Andere gasten zouden in diezelfde periode ook klachten hebben gehad.

Dubbele longontsteking

De besmette patiënt, naar eigen zeggen destijds ‘helemaal van de wereld’, heeft ruim een week in het ziekenhuis moeten liggen. De legionella had een dubbele longontsteking veroorzaakt. Ruim zeven maanden later is hij nog steeds niet helemaal hersteld. Zijn werkgever had gelukkig alle begrip, hij kon een tijdlang parttime werken. Inmiddels werkt hij weer fulltime, maar tolt hij na het avondeten meteen doodmoe in slaap. In mei mag hij officieel met pensioen, maar dat had hij zich wel iets anders voorgesteld. Ook van zijn geliefde hobby’s klussen, vissen en tuinieren kwam het hele vorige jaar niets terecht, een vakantie in oktober moest worden geschrapt.

Voorschot € 4.000,- uitbetaald

Met de verzekeraars van reisorganisatie Sunweb wordt momenteel gepraat over de juiste afhandeling. Er is al een voorschot van 4000 euro overgemaakt, binnenkort volgt het resterende bedrag aan smartengeld en schadevergoeding.

Over JBL&G:

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht is een letselschadekantoor dat zich onderscheidt door zijn jarenlange ervaring in het succesvol claimen van letselschades en de persoonlijke behandeling van zijn cliënten. JBL&G werkt uitsluitend voor slachtoffers.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.