Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Schadevergoeding claimen zonder gegevens van de dader

10 september 2018 Schadeclaim

Schadevergoeding claimen zonder gegevens van de dader

U heeft letselschade opgelopen door een ongeval. Om de situatie nog pijnlijker te maken is de dader er vandoor gegaan. Waardoor u geen gegevens heeft om een schadeclaim te laten indienen. Gelukkig is daar in de meeste gevallen een oplossing voor bedacht: het Waarborgfonds Motorverkeer.

Lees hier wanneer u zonder gegevens van de dader alsnog in aanmerking komt voor een schadevergoeding.

Doorrijden na een aanrijding

Doorrijden na een aanrijding is strafbaar. Toch gebeurt dit vaker dan u denkt. Volgens het Waarborgfonds Motorverkeer rijden er dagelijks maar liefst drie bestuurders door na een verkeersongeval waarbij het slachtoffer letsel oploopt. En nu is ook u dat overkomen.

U bent aangereden en ligt gewond op de grond. Of u zit vast in uw auto, maar de dader is er als een haas vandoor gegaan. Waardoor u geen kenteken heeft kunnen noteren. En u met de brokken achterblijft. Dit kan grote financiële en emotionele gevolgen hebben. Er is echter een manier om uw schade te laten vergoeden. U kunt namelijk in bepaalde gevallen een schadeclaim laten indienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer.

Harde eisen Waarborgfonds Motorverkeer

Het Waarborgfonds Motorverkeer is opgericht voor slachtoffers die nergens terecht kunnen met hun schade. Bijvoorbeeld als de dader is doorgereden, onverzekerd is of in een gestolen motorvoertuig reed. Zodat u als slachtoffer niet de dupe wordt van de fout van een ander. Het Waarborgfonds stelt echter wel een aantal harde eisen. Als u voor een schadevergoeding in aanmerking wilt komen, dient:

  • Het ongeval door een motorvoertuig veroorzaakt te zijn
  • U minstens één getuige te hebben van de aanrijding
  • U direct aangifte te doen als u het kenteken niet heeft kunnen noteren. Heeft u het kenteken wel kunnen noteren? Dan dient u binnen 14 dagen aangifte te doen van het ongeval

Als u niet aan al deze voorwaarden voldoet, neemt het Waarborgfonds uw schadeclaim niet in behandeling.

Heeft u geen getuigen van het ongeval, omdat er niemand in de buurt was? Probeer dan uit te zoeken of er straatcamera’s op de plek van het ongeval gericht zijn. Deze beelden kunt u als bewijsmateriaal aanleveren in plaats van de missende getuige.

Geen optie bij doorgereden fietser

Bent u door een fietser aangereden? Dan kan het Waarborgfonds Motorverkeer helaas niets voor u betekenen. Dit fonds richt zich enkel en alleen op schade aangericht door motorvoertuigen, omdat deze ernstige schade kunnen aanrichten.

Stappenplan bij doorrijden na aanrijding

U dient dus aan een aantal voorwaarden te voldoen en concrete stappen te ondernemen. Als de dader is doorgereden dan is het belangrijk dat u:

  1. Direct medische hulp en de politie inschakelt.
  2. Een politierapport laat optekenen of direct online of telefonisch aangifte doet als u het kenteken niet heeft kunnen noteren.
  3. Gegevens van omstanders noteert als u alleen bent. Toevallige voorbijgangers, winkeliers of restauranteigenaren, kunnen allemaal getuigen zijn. Bent u met een familielid, vriend of kennis? Dan geldt diegene uiteraard ook als getuige.
  4. Zijn er geen omstanders? Ga dan na of er straatcamera’s zijn. Dit kunt u echter ook op een later moment doen. Maar wacht er niet te lang mee, omdat u dan het risico loopt dat de beelden gewist zijn.
  5. Schakel direct juridische hulp in u te helpen bij het indienen van de schadeclaim.

Als u het kenteken heeft kunnen noteren, kunt u ook op een later tijdstip aangifte doen. Maar let op: dit dient u wel binnen 14 dagen te doen. Anders wordt uw schadeclaim niet in behandeling genomen door het Waarborgfonds Motorverkeer.

Laat uw schadevergoeding claimen zonder gegevens van de dader

U bent met stomheid geslagen. Want hoe kan een medemens u gewond achterlaten? En met de brokken laten zitten? U krijgt daardoor niet alleen met letsel te maken, maar ook met een fikse emotionele klap. Waardoor u uw vertrouwen in uw medemens (tijdelijk) verliest. Deze emotionele rollercoaster is een van de redenen om uw schadeclaim in te laten dienen door een ervaren jurist.

Zodat u met zo min mogelijk stress kunt herstellen van uw letsel. Het indienen van een schadeclaim gaat namelijk met veel complexe juridische discussies gepaard. En het laatste waar u op zit te wachten, is iemand die het verband tussen uw klachten en het ongeval in twijfel trekt. Want dat kan gebeuren. Schakel daarom voor uw eigen gemoedsrust een letselschadejurist in.

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.