Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Persbericht: Tandarts moet ex-cliënt 30 mille betalen

23 februari 2018 JBL&G

Persbericht: Tandarts moet ex-cliënt 30 mille betalen

21-02-2018 – Afgebroken tanden, foute vullingen, ernstig achterstallig onderhoud: zo zag het gebit eruit van een nu 39-jarige man uit Drenthe. Hij had er negen jaar ‘behandeling’ bij zijn vaste tandarts opzitten, toen hij na aanhoudende ellende in zijn mond toch maar eens een andere probeerde. Die constateerde tal van gebreken. De oude tandarts moet zijn ex-cliënt nu 30.000 euro smartengeld en schadevergoeding betalen.

Vijftien herstelbehandelingen nodig

“Alsof u tien jaar niet naar de tandarts bent geweest”, concludeerde zijn nieuwe tandarts al bij het eerste bezoek. Maar dat was de Drent wel degelijk, braaf elk half jaar zelfs, bij een tandartspraktijk in buurprovincie Overijssel. Daar waren in negen jaar tijd ook wel wat reparaties verricht, maar die moesten allemaal opnieuw worden gedaan. Zes elementen moesten worden getrokken omdat ze niet meer te redden waren. In totaal kwamen er vijftien herstelbehandelingen aan te pas om het gebit weer enigszins in goede staat te krijgen. De zes verwijderde elementen missen echter nog steeds, en daardoor ondervindt de man nog dagelijks hinder.

Schadevergoeding

Omdat hij bij zijn oude tandarts inmiddels negen jaar van helse pijnen, chronische ontstekingen en gaten in zijn mond achter de rug had, stapte hij vorig jaar naar Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht in Amsterdam om schadevergoeding en smartengeld te eisen. De oude tandartspraktijk reageerde volgens meneer ‘geschokt’ op de beweringen van zijn nieuwe tandarts, maar begreep wel dat hun ex-patiënt schadeloos gesteld wilde worden. Toen er echter niet werd gereageerd op de eerste begroting voor één en ander, klopte meneer ook nog aan bij de Centrale Klachten Commissie van de Koninklijke Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde. Die verklaarde zijn klachten gegrond.

Smartengeld

De oude tandartspraktijk heeft inmiddels, na tussenkomst van letselschadekantoor JBL&G, in totaal 20.000 euro aan behandelkosten en schadevergoeding en nog eens 10 mille aan smartengeld betaald. De tandarts die de Drent er had, werkt nog steeds in de praktijk.

Over JBL&G:  Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht is een letselschadekantoor dat zich onderscheidt door zijn jarenlange ervaring in het succesvol claimen van letselschades en de persoonlijke behandeling van zijn cliënten. JBL&G werkt uitsluitend voor slachtoffers.

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.