Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Persbericht: doorrijden na ongeluk met zwaar letsel in Opsporing Verzocht

10 oktober 2017 Fietsongeval

Persbericht: doorrijden na ongeluk met zwaar letsel in Opsporing Verzocht

UTRECHT/AMSTERDAM – Het slachtoffer loopt nog met krukken en kan nog lang niet weer werken, maar degene die hem in juli ’s nachts in Utrecht aanreed, heeft zich na meer dan twee maanden nog steeds niet gemeld. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan de zaak.

Aanrijding Marnixlaan

Ook na twee maanden van getuigenverhoren en sporenonderzoek heeft de politie de automobilist die een fietser schepte op de Marnixlaan nog niet gevonden. Op zondagavond 23 juli werd de 24-jarige fietser uit Utrecht vlakbij zijn huis aangereden door een auto die volgens getuigen ‘beduidend harder’ dan de toegestane 50 km/u over de rotonde reed. De fietser vloog tientallen meters door de lucht en hield meerdere botbreuken over aan het ongeluk.

Doorrijder gezocht

De politie heeft meermalen een oproep gedaan of er getuigen zijn die iets kunnen vertellen over het ongeluk, en probeert nu als laatste middel een item in Opsporing Verzocht. De automobilist reed direct door na het ongeluk, waarschijnlijk zonder zelfs maar te remmen. Aanvankelijk leek het om een Fiat Punto te gaan, maar de politie zegt nu dat het om een zwarte Opel Corsa of een ‘daarop gelijkend model’ gaat. Een van de buitenspiegels is ter plekke van de auto afgebroken en naar alle waarschijnlijkheid had het voertuig nog wel meer schade aan de voorzijde.

Ernstig letsel

De schade bij de fietser: zeven gebroken ribben, een gescheurde en daarom meteen verwijderde milt, een scheur in een heup, een complexe onderbeenbreuk, twee klaplongen, en een gigantische ontvelling van de rug. Het inmiddels 25-jarige slachtoffer is voorlopig nog niet uit de lappenmand. Hij heeft Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht in Amsterdam in de arm genomen om zijn belangen te behartigen. Ten tijde van het ongeluk was hij net aan een tijdelijke nieuwe baan begonnen, tot hij deze herfst op wereldreis zou gaan. De tickets waren al geboekt, maar net als zijn nieuwe baan kan hij ook die reis wel op zijn buik schrijven.

Waarborgfonds Motorverkeer

“Hij zit zonder inkomen of uitkering nu alweer meer dan twee maanden thuis, maar mét de vreselijkste littekens en een verwoest toekomstperspectief,”, vertelt jurist Menno van Gaalen van JBL&G. “Hij heeft het er erg moeilijk mee dat er nog steeds niemand voor is opgepakt. Voor zijn eigen verwerking is het erg belangrijk dat er een dader bekend wordt. Het Waarborgfonds Motorverkeer kan de financiële schade bij onbekende daders wel deels compenseren, maar dat levert natuurlijk geen echte genoegdoening. Gelukkig pakt de politie het nu wel voortvarend aan met het opsporingsprogramma. Daarin wordt een reconstructie van het ongeluk getoond, en wordt er opnieuw naar getuigen gevraagd. Dat een dader zich na twee maanden nog eens zelf melden zal lijkt een illusie, maar het mag toch niet zo zijn dat iemand hiermee weg komt?”

Opsporing Verzocht, dinsdag 10 oktober, 20:30 uur, NPO1.

Over JBL&G: Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht is een letselschadekantoor dat zich onderscheidt door zijn jarenlange ervaring in het succesvol claimen van letselschades en de persoonlijke behandeling van zijn cliënten.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.