Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Overvolle fietspaden zorgen voor veel ongevallen

28 oktober 2014 Fietsongeval

Overvolle fietspaden zorgen voor veel ongevallen

Veel van onze cliënten hebben een ongeval op de fiets gehad met letselschade als gevolg. Niet zelden is het ongeval het gevolg van een botsing tussen twee fietsers of een botsing tussen een fietser en een scooter. Een veel voorkomend probleem zijn de overvolle fietspaden.

Amsterdam Overtoom

Vooral in Amsterdam gebeuren veel ongelukken waarbij fietsers en scooters het slachtoffer worden. Op de fietspaden rijden fietser en scooters tezamen, waarbij veel fietsers niet de moeite nemen hun hand uit te steken of druk doende zijn met hun smartphone. Daar komt bij dat veel scooters gevaarlijk inhalen of zijn opgevoerd.

Smalle fietspaden

Volgens een artikel in de Metro is de oorzaak dat de fietspaden vaak te smal zijn. Als dan de scooters de fietsers willen inhalen is de kans op een valpartij groot. In Amsterdam wordt gesproken over een plan om de scooters op de autorijbaan te laten rijden, ook de scooters die maar 25 km per uur kunnen. Dat lijkt JBL&G geen goed idee. Het gevolg zal zijn dat veel automobilisten ongeduldig worden en proberen deze scooters in te halen met alle gevolgen van dien.

Overstekende voetgangers

Ook gebeurt het vaak dat voetgangers willen oversteken. Gezien het feit dat zij dit vaak doen bij zebrapaden waarvoor ook de fietsers en scooters moeten wachten, is dat ook hun goed recht. Vaak leveren ook deze situaties ongevallen op, waarbij het letsel ernstig kan zijn.

Fietsongeval of scooterongeval?

Is u ook een ongeval overkomen op de fiets of scooter en wilt u uw letselschade verhalen op de tegenpartij?

Vraag gratis advies!

Neemt u vrijblijvend contact op via het invullen van het contactformulier. Wij bellen u dan om te horen wat de toedracht is geweest en wij maken direct een inschatting van de kans op succes om uw letselschade te verhalen!

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.