Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Gebeten door een hond

U bent gebeten door een hond. Daardoor heeft u verwondingen opgelopen. Nu maakt u extra kosten en loopt u mogelijk inkomsten mis. Dat betekent dat u te maken heeft met letselschade door een hondenbeet. Onze juristen zetten alles op alles om uw schade volledig vergoed te krijgen. Onze hulp is gratis.

✓ Bespaar veel tijd: onze juristen regelen alles voor u
✓ Geen juridische kennis nodig: wij begeleiden u stap-voor-stap
✓ Bij letsel door een hondenbeet: altijd recht op schadevergoeding

Stuur ons vandaag nog een bericht. Wij werken snel. En wij behandelen dit soort zaken dagelijks. Uw persoonlijke jurist stelt voor u de tegenpartij aansprakelijk. U kunt rustig de tijd nemen om te herstellen. Uw schade wordt volledig vergoed. De hondenbezitter is meestal goed verzekerd voor de door de hond aangerichte schade.

Gebeten door een hond? Wij regelen uw schade. Klik hier en vul uw contactgegevens in. Wij nemen dezelfde werkdag nog contact met u op.

Wat is letselschade?

U heeft letsel als u door de schuld van een ander gewond bent geraakt of klachten ervaart. Als gevolg daarvan maakt u meestal extra kosten. Of u loopt inkomsten mis. Dit is letselschade.

Indien de tegenpartij volgens de wet aansprakelijk is, heeft u recht op schadevergoeding. Heeft u letsel en lijdt u schade? Onze juristen begeleiden u stap-voor-stap door het gehele traject. Wij streven naar een actieve en daadkrachtige aanpak.

Onze hulp kost u niets. Onze rekening wordt voldaan door de aansprakelijke partij. Hier ontvangt u vooraf een duidelijke verklaring van.

Gebeten door een hond, wat nu?

Volg deze 5 stappen:

● Stap 1: Noteer namen en telefoonnummers van getuigen
● Stap 2: Ga onmiddellijk naar de huisarts
● Stap 3: Stel de wederpartij, die u schuldig acht, aansprakelijk
● Stap 4: Houd vanaf dag één uw schade bij (kosten + verlies van inkomsten)
● Stap 5: Ga zo snel mogelijk op zoek naar goede juridische hulp

Tip: maak foto’s van de hondenbeet.

Letsel door een bijtwond van een hond? Wij regelen uw schade. Klik hier en vul uw contactgegevens in. Wij nemen dezelfde werkdag nog contact met u op.

Bijtwond hondenbeet

Een bijtwond kan vervelende gevolgen hebben. Wanneer u door een hond wordt gebeten, is de hondenbezitter aansprakelijk. In de meeste gevallen is de eigenaar van de hond hiervoor verzekerd. Welke schade u ook lijdt, alle schade zal door de hondenbezitter vergoed moeten worden. Een hondenbeet kan naast lichamelijke schade ook materiële schade aanrichten.

Een hondenbezitter is op grond van art 6: 179 BW aansprakelijk voor de door de hond aangerichte schade. De hondenbezitter zelf hoeft niets verkeerds te hebben gedaan. Als u letsel oploopt door zijn hond dan is hij altijd aansprakelijk. Deze aansprakelijkheid geldt ook in losloopgebieden. U blijft als hondenbezitter verantwoordelijk voor het gedrag van uw hond.

Verwondingen opgelopen

Een aanval van een hond leidt tot een bijtwond en na genezing tot littekens. Er is een kans op infectie. Verder heeft u (veel) pijn. Ernstige hondenbeten kunnen zelfs zorgen voor blijvende zenuwbeschadiging. Mogelijk bent u angstig als gevolg van deze ervaring. Slachtoffers worden meestal gebeten in hand, armen of benen.

Ga voor behandeling eerst naar uw huisarts of de EHBO. Laat uw wonden goed nakijken. Sommige hondenbeten zijn een stuk dieper dan ze in eerste instantie lijken. En neem vervolgens direct contact met ons op. Vertel ons over het bijtincident. U kunt rekenen op uitstekende juridische hulp.

Stel een vraag aan onze juristen

U ontvangt dezelfde werkdag een reactie!

Stel een vraag

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.