Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Letselschade FAQ

Hieronder treft u een overzicht aan van de meest gestelde vragen betreffende letselschade. Heeft u een vraag die hier niet bij staat, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij beantwoorden graag al uw letselschade vragen.

 • Welke schade wordt vergoed?
 • Heb ik recht op een schadevergoeding na een ongeval?
 • Is de tegenpartij aansprakelijk?
 • Wat zijn de kosten van juridische hulp?
 • Wat wordt onder letselschade verstaan?
 • Wanneer wordt de schade vergoed?
 • Hoe werkt het letselschadetraject bij een verkeersongeval?
 • Wat is de hoogte van de schadevergoeding?

Vraag 1: Welke schade wordt vergoed?

U hebt recht op een schadevergoeding na een ongeval. Onder andere de volgende schadeposten kunnen worden verhaald op de tegenpartij: inkomensschade, reiskosten, medische kosten, hulp voor in huis, kinderopvang, studieachterstand en eventueel smartengeld. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om informatie te vergaren.

Zie ook: schadevergoeding letselschade 

Vraag 2: Heb ik recht op schadevergoeding na een verkeersongeval?

Als u het slachtoffer bent van een verkeersongeval hebt u recht op een schadevergoeding. Wilt u de hoogte weten van uw schadevergoeding? Vul het contactformulier in en wij nemen bij alle vragen dezelfde dag nog contact met u op.

Zie ook: letselschade verkeersongeval

Vraag 3: Is de tegenpartij aansprakelijk?

Of de tegenpartij aansprakelijk is hangt af van meerdere factoren. Wanneer u contact met ons opneemt, kunnen wij u laten weten of wij uw zaak kansrijk achten. Neem telefonisch contact met ons op om uw letselschadezaak te bespreken. Onze letselschadejuristen kunnen u van informatie voorzien met betrekking tot de aansprakelijkheid.

Vraag 4: Wat zijn de kosten van juridische hulp?

De behandeling van uw letselschadezaak door JBL&G is kosteloos wanneer de aansprakelijkheid voor het ongeval is erkend. In Nederland dienen onze kosten na aansprakelijkheid betaald te worden door de wederpartij. Ook wanneer uw zaak niet wordt erkend kan uw zaak kosteloos worden behandeld. Ook hierbij vragen wij u om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Vraag 5: Wat wordt onder letselschade verstaan?

Letselschade is de schade die u lijdt als gevolg van lichamelijk of geestelijk letsel waarvoor iemand anders aansprakelijk is. Letselschade kan voortvloeien uit verschillende gebeurtenissen. U kunt hierbij denken aan verkeers- of bedrijfsongevallen, hondenbeet of door een gebrekkig product.

Vraag 6: Wanneer wordt de schade vergoed?

Uw schade zal worden vergoed wanneer de aansprakelijkheid voor het ongeval door de wederpartij is erkend. De wederpartij zal in veel gevallen tussentijds voorschotten uitkeren.

Vraag over letselschade? Onze juridische medewerkers staan voor u klaar. U kunt ons bellen of een bericht sturen. Na het gesprek heeft u altijd een duidelijk antwoord op uw vraag.

Vraag 7: Hoe werkt het letselschadetraject bij een verkeersongeval?

Allereerst wordt de tegenpartij aansprakelijk gesteld. Indien de aansprakelijkheid wordt erkend zal de schade worden geïnventariseerd. Tevens zal de medische informatie met betrekking tot het ongeval worden opgevraagd. Onze medisch adviseur zal hier vervolgens een advies over geven. Hierna kan worden gekeken of de zaak kan worden afgewikkeld.

Bekijk ook onze informatiepagina met 5 tips voor slachtoffers van verkeersongevallen

Wilt u weten hoe uw letselschadetraject zal verlopen?

Bovenstaand is een globale procedure. Wilt u weten hoe uw letselschadetraject zal verlopen? Neem dan geheel vrijblijvend en gratis contact met ons op. Wij kunnen u informatie verschaffen over het letselschadetraject in uw zaak.

Vraag 8: Wat is de hoogte van de schadevergoeding?

De hoogte van de schadevergoeding na het ongeval hangt mede af van:

 • het soort letsel,
 • de ontstane beperkingen,
 • leeftijd,
 • beroep van het slachtoffer
 • en andere relevante omstandigheden van het slachtoffer.

Tip: U kunt hier ook zelf uw letselschade berekenen

Om uw tegenpartij aansprakelijk te stellen vult u het contactformulier in en wij nemen dan vandaag nog contact met u op om uw zaak gratis en geheel vrijblijvend met u door te spreken!

Als u het slachtoffer bent van een verkeersongeval hebt u recht op een schadevergoeding. Alle kosten die u maakt als gevolg van het ongeval kunt u claimen bij de wederpartij. De hoogte van de schadevergoeding hangt o.a. van het letsel, beperkingen en leeftijd.

Het advies van JBL&G is geheel vrijblijvend en gratis.

Contact opnemen Tel: 020 – 214 99 00

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.