Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

JBL&G Masterclass zorgt voor de perfecte kickstart van het collegejaar!

2 november 2016 JBL&G

JBL&G Masterclass zorgt voor de perfecte kickstart van het collegejaar!

Afgelopen september begon het nieuwe collegejaar voor de studenten van Nederland. Een nieuw jaar betekent: nieuwe ronde, nieuwe kansen! En daarmee alle mogelijkheden om je verder te verdiepen in datgene wat je interessant vindt. 60 studenten vonden inmiddels hun weg naar het hoofdkantoor van JBL&G, om meer te leren over het letselschaderecht. Drie fantastische dagen waarbij de studenten de mogelijkheid kregen om het kantoor van JBL&G en de medewerkers te leren kennen. En wij op onze beurt  de mogelijkheid kregen om te zien hoe gemotiveerd deze bachelor- en masterstudenten zijn, als het gaat om het vergaren van kennis op het gebied van letselschade! Het aanbieden van de JBL&G Masterclass blijkt keer op keer voor beide partijen een groots succes!

Doel van de JBL&G masterclass

Het doel van JBL&G’s masterclass is ondertussen bij velen al bekend. Namelijk het op de kaart zetten van het recht rondom letselschade bij de hogescholen en universiteiten. Veel sollicitanten en stagiaires lieten ons afgelopen jaren weten, dat er weinig tot geen aandacht wordt besteed aan het rechtsgebied tijdens hun studie. Terwijl zij dit juist graag zouden willen. Het mooie van de studieverenigingen in Nederland is, dat de besturen zelf hun eigen curriculum kunnen samenstellen aan het begin van het collegejaar. Dit geeft ze de ruimte om studenten nieuwe kansen aan te bieden, zoals een verdiepingsslag in het letselschaderecht bij ons op kantoor!

JSVU Utrecht

Maar liefst 25 studenten van studievereniging JSVU Utrecht meldden zich 30 september aan het IJsbaanpad 9. Grote glimlachen, maar hier en daar ook zenuwachtige gezichten die vluchtig om zich heen keken om alles op te nemen. Een dag op een nieuw kantoor blijft ten slotte spannend, maar desalniettemin erg interessant! De reacties van de studenten op ons kantoor bij binnenkomst blijven altijd leuk om te horen: “Wat een jong en hip kantoor. Totaal niet wat je verwacht van een letselschadekantoor.” En laat dat nou precies zijn wat we willen nastreven. Wij willen anders zijn! De cliënt komt altijd op nummer 1, en daarnaast is er veel ruimte voor persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling voor onze medewerkers. Want onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal. En daar zijn we trots op! Bas van Voorst, deelnemer aan de masterclass en eveneens hoofdredacteur van het blad Juncto, heeft voor de eerstvolgende editie van Juncto een prachtig stuk geschreven over ons kantoor en zijn ervaringen tijdens de masterclass. Dus hou Juncto in de gaten!

Elsa Leiden

Een week later mochten we al weer een nieuwe groep deelnemers verwelkomen. Deze keer waren het de enthousiaste studenten van Elsa Leiden, onderdeel van “The European Law Students’ Association (ELSA)”, die wereldwijd meer dan 35.000 leden heeft. Een leuk weetje is dat ELSA de enige vereniging van studenten ter wereld is, die als Niet Gouvernementele Organisatie (NGO) een speciale adviserende status ten opzichte van de Verenigde Naties heeft. Niet de minste club dus die zich heeft aangemeld voor een inhoudelijke middag vol verdieping en inspiratie bij JBL&G. Zoals gebruikelijk na elke masterclass bij ons op kantoor, wordt een middag hard werken afgesloten met de borrel. Aangezien de masterclasses op vrijdag worden gegeven, betreft het de VRIJMIBO waar ook alle juristen samenkomen. Een perfecte kans voor de studenten om te socializen met de medewerkers onder het genot van een hapje en drankje. En vergeet de tafelvoetbal niet. De nodige potjes voetbal werden gespeeld om onderling te bepalen wie de winnaar van de dag was. Benieuwd hoe het er aan toe ging. Check snel de foto’s van beide dagen!

Ook zin om een JBL&G’s masterclass bij te wonen?

Heb jij na het lezen van deze blog ook zo’n zin om JBL&G’s masterclass bij te wonen met je (studie)vereniging? Dat kan! Want er zijn nog enkele plekken beschikbaar en JBL&G biedt haar masterclass gratis aan! Dus neem snel contact op met de communicatie manager via communicatie [at] jblg.nl of bel 020-2184047. En wie weet zien wij elkaar snel op ons hoofdkantoor in Amsterdam!

masterclass-elsa

De studenten van Elsa Utrecht

masterclass-elsa-leiden-9

De studenten van Elsa Leiden op de VrijMiBo

masterclass-jsvu-6

De studenten van de JSVU bereiden zich in groepjes voor op het debat

 

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.