Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Ervaringen van een stagiair: Lianne Broek

10 april 2018 JBL&G

Ervaringen van een stagiair: Lianne Broek

Toen ik had besloten de master gezondheidsrecht te doen, wilde ik graag stage lopen bij een kantoor dat hier affiniteit mee heeft. Mijn oog viel op een vacature van JBL&G voor een studentstage, en ik besloot toen gelijk te solliciteren. Achteraf blijkt dit de juiste keuze te zijn geweest.

Uitdagende leerplek

Op de eerste stagedag werd ik ingewerkt door een andere stagiaire Sadaf en werd ik voorgesteld aan al mijn nieuwe collega’s. Ik voelde mij gelijk op mijn gemak! Op de eerste dag komt er ontzettend veel informatie op je af, waarbij je ook moet leren werken met het computersysteem Basenet, waar alle dossiers in staan opgeslagen. Gelukkig had ik dit met de goede zorgen van Sadaf snel onder de knie.

Afwisselend

Ondanks dat je samenwerkt met andere stagiairs word je snel in het diepe gegooid. Het is namelijk al snel de bedoeling dat je zelf de telefoon opneemt en proactief aan de gang gaat met taken van alle juristen. De taken die je van de juristen krijgt zijn afwisselend en variëren van het maken van een concept opzet voor aansprakelijkstellingen en -schadeopstellingen tot het doen van voorbereidend jurisprudentie- en literatuuronderzoek. Ik heb ervaren dat het voldoening geeft als de betreffende jurist ook daadwerkelijk uiteindelijk jouw werk kan gebruiken. Op die manier kun je namelijk actief bijdragen aan een zaak.

Huisbezoek bij cliënt

Tijdens mijn stage heb ik ook een aantal keer mee kunnen gaan op huisbezoek. Een huisbezoek geeft meer inzicht in een zaak omdat je dan het gezicht achter het dossier ziet. Dit maakt de zaak extra tastbaar en soms ook extra ingrijpend, maar wel ontzettend interessant dus!

Het team

JBL&G bestaat uit een jong en divers team, waarbij iedere medewerker een hart heeft voor de zaak. De informele en plat hiërarchische werksfeer heb ik als zeer prettig ervaren. De drempel is hierdoor namelijk veel lager om proactief achter specifieke taken en feedback aan te gaan.

Wetsvoorstel affectieschade

Door het lopen van stage heb ik naast JBL&G ook alle ins- en outs leren kennen van de letselschadepraktijk. Het blijkt een zeer dynamische praktijk te zijn die altijd in ontwikkeling is. Neem bijvoorbeeld het wetsvoorstel affectieschade dat zojuist door de Eerste Kamer is aangenomen. Door dit wetsvoorstel wordt het nu mogelijk dat ook derden recht hebben op vergoeding van affectieschade, hetgeen eerst niet mogelijk was.

Ook is een stage de manier om erachter te komen wat voor kantoor bij je past en doe je veel persoonlijke ontwikkeling op. Daarom raad ik iedere student aan om sowieso stage te lopen en indien je affiniteit heb met letselschade of aansprakelijkheidsrecht, dit bij JBL&G te doen!

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.