Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Ervaringen van een stagiair: Karen Vos

31 oktober 2018 Algemeen

Ervaringen van een stagiair: Karen Vos

Hoe ben je in contact gekomen met JBL&G?

Via een praktijk dag (masterclass) van de Juridische Studenten Vereniging Utrecht in het najaar 2016. Tevens via oud-stagiairs Bodine en Simone die ik ken van de master Privaatrecht aan de Universiteit Utrecht.

Hoe ziet een dag eruit? 

Vol met interessante en diverse opdrachten. Van het verrichten van jurisprudentie- en literatuuronderzoek tot het opstellen van concepten voor schade opstellingen en aansprakelijkstellingen. Zo nu en dan kun je zelfs mee op huisbezoek met een jurist. Dan ben je vaak langer onderweg en is een halve of zelfs een hele werkdag zo gevuld.

Wat vind je van het team? 

Jong, energiek en gezellig. Het team van JBL&G bestaat uit jonge gedreven mensen die in de gang graag een praatje maken. Het team is erg toegankelijk.

Wat heb je geleerd? 

Ik ben veel te weten gekomen over de letselschadepraktijk. Ik heb geleerd hoe het letselschade traject er van A tot Z uitziet en wat bij een schadeclaim komt kijken op zowel juridisch als sociaal gebied.

Wat heb je over JBL&G geleerd? 

Dat dit kantoor de cliënt écht voorop stelt. JBL&G hanteert daarbij een hele nette werkwijze. De juristen staan dichtbij de cliënt. Zij staan cliënten telefonisch bijna altijd persoonlijk te woord en zij houden cliënten goed op de hoogte van het verloop van het traject.

Wat heb je over letselschade geleerd?

Dat de letselschadepraktijk complexe en erg diverse zaken met zich mee brengt. Daarbij heb ik gemerkt dat het voldoening geeft om met mijn kennis mensen te kunnen helpen en hen zorgen uit handen te nemen.

Wat is je het meest bijgebleven?

De opdracht die ik voor Isabella heb mogen doen. Deze zaak ging over de eikenprocessierups. In deze zaak is voor het eerst aansprakelijkheid erkend voor letsel dat is opgelopen door de eikenprocessierups. De opdracht hield een verzoek tot het vinden van jurisprudentie en literatuur in die je kan gebruiken bij het berekenen van smartengeld. Bij deze opdracht heb ik de ruimte gekregen om creatief te zijn. Ik heb met plezier aan deze relevante, actuele zaak gewerkt en ik heb veel van deze opdracht geleerd.

Waar zag je tegenop? 

De reistijden (ik kom vanuit Tiel). Met het openbaar vervoer ben ik bijna twee uur onderweg. Verder zag ik nergens tegenop, ik keek juist alleen maar heel erg uit naar deze stage zodat ik praktijkervaring op kon doen.

Voldeed de stage aan je verwachtingen?

Ja. Ik ging deze stage in met het idee dat ik veel zou gaan leren over de letselschadepraktijk. De stage voldeed aan deze verwachting.

Hoe kijk je terug op je stage bij JBL&G?

Ik kijk met veel plezier terug op mijn stage bij JBL&G. Het was een ontzettend leuke en leerzame periode.

Wat zou je potentiële stagiairs willen meegeven?

Solliciteer voor een stageplek bij JBL&G! Ik denk dat je een dergelijke leerzame en uitdagende, doch gezellige stageplek niet snel ergens anders gaat vinden.

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.