Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Ervaringen van een stagiair: Dario Hekel

1 februari 2019 Algemeen

Ervaringen van een stagiair: Dario Hekel

Gedurende mijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden ben ik in aanraking gekomen met en enthousiast geworden over de letselschadebranche. Doordat ik tijdens mijn master Civiel Recht enige tijd over had, wilde ik mij graag verder verdiepen in de letselschade door middel van een stage. Zoekend hiernaar stuitte ik op de website van JBL&G, waar naar stagiairs werd gezocht. Zodoende heb ik JBL&G aangeschreven, waarna ik bij JBL&G stage ben gaan lopen.

Mijn taken als stagiair

De werkzaamheden als stagiair bij JBL&G bestaan hoofdzakelijk uit het uitvoeren van opdrachten afkomend van de juristen van het kantoor, zoals jurisprudentieonderzoek en het schrijven van brieven in concept, en verder uit het verrichten van administratieve taken, zoals het opnemen van de telefoon. De stage heeft mij geleerd verder zelfstandig onderzoek te doen, hiermee een bepaald rechtsgebied eigen te maken en vervolgens een standpunt met sterke argumenten onderlegd schriftelijk te verdedigen.

Met de juristen op huisbezoek

De sfeer op de werkvloer is erg goed; met een leuke groep stagiairs en een jong team van juristen wordt weliswaar hard gewerkt maar is ook altijd ruimte voor een gezellig praatje of een goed gesprek. De behandelende juristen zijn niet alleen goed in hun vak en zeer behulpzaam, maar ook erg gezellig. Op de borrel op de vrijdagmiddag en tijdens het afleggen van huisbezoeken, waarbij bijna altijd de mogelijkheid bestaat om als stagiair mee te gaan met de jurist, leer je de juristen ook persoonlijk beter kennen. Dat het meegaan op de huisbezoeken mogelijk is, is ook zeer leuk en leerzaam. Hiermee leer je de cliënten van het kantoor binnen de sfeer van hun eigen huis kennen. Dit creëert een veel persoonlijkere vorm van contact dan wanneer alleen via de e-mail en telefoon wordt gecommuniceerd.

Neem initiatief

Door de stage heb ik een veel duidelijker beeld van de letselschadebranche en het letselschadetraject gekregen. Verder heeft de stage bijgedragen aan het verbreden van mijn kennis en schrijfvaardigheid; het schrijven van schriftelijke stukken vereist veel onderzoek en schrijftechniek. Wel komt het regelmatig voor dat de juristen niet op eigen initiatief opdrachten naar de stagiairs sturen: de juristen zijn niet altijd even happig op het uit handen geven van hun werk. Hoewel dit in eerste instantie eng lijkt, helpt het in dat geval vaak om een rondje maken langs de kamers van de juristen om zelf op zoek te gaan naar opdrachten; dan stromen de taken vaak binnen!

Buitengewoon nuttig

De stage voldeed in grote mate aan mijn verwachtingen. Bij het gesprek voorafgaand aan de stage werd duidelijk aangegeven wat ik kon verwachten. Er is veel ruimte voor het verbreden van de kennis, en de stagiairs worden in grote mate bij de activiteiten van het kantoor betrokken. Hoewel de stagiairs ook af en toe worden ingezet voor randzaken voor het kantoor, is het werk grotendeels juridisch inhoudelijk, en daarmee erg leerzaam. Al met al heb ik de stage als buitengewoon nuttig ervaren, en mede als gevolg van de stage heb ik besloten binnen de letselschadebranche op zoek te gaan naar een baan.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.