Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Ervaringen van een stagiair: Sanna van der Laan

12 februari 2018 JBL&G

Ervaringen van een stagiair: Sanna van der Laan

Via Google ben ik bij JBL&G terecht gekomen. Het kantoor stond bovenaan bij al m’n zoekopdrachten naar een stageplek, dus kon ik niet anders dan solliciteren.  Al vanaf het begin van mijn studie ben ik geïnteresseerd in het aansprakelijkheids-recht, de letselschadepraktijk en het gezondheidsrecht. Ik zit nu in de eindfase van mijn Master Privaatrecht en ik ben per 1 oktober 2017 begonnen met mijn stage.

Huisbezoek bij cliënt

Mijn eerste dag bij JBL&G begon direct goed. Ik mocht meteen mee op huisbezoek met Menno en in de auto van en naar onze bestemming heb ik hem helemaal kunnen uithoren over de letselschadepraktijk. Veel vragen, veel informatie, maar wel ontzettend leuk.  

Allerlei soorten ongevallen

De dagen daarna leerde ik het hele kantoor kennen. Zowel de werkwijze op het kantoor als de gezellige en toegankelijk collega’s. Ik voelde me meteen op m’n gemak en totaal niet bezwaard om dingen te vragen. Ik werd ingewerkt door mijn mede-stagiair Carolien en zij liet mij direct allerlei taakjes voor juristen uitvoeren. Ik kreeg een bijzondere opdracht van het intake team. Het betrof een ongelukkig ongeval met nare gevolgen. Het werd mij meteen duidelijk waarom dit kantoor zich inzet voor slachtoffers. Bij JBL&G werk je op één dag met meerdere dossiers met verschillende ongevallen. Van bedrijfsongevallen tot hondenbeten en medische fouten, elk verhaal is anders.  

Naast het onderzoeken van bepaalde vraagstukken en jurisprudentie heb ik veel mogen meewerken aan het in concept maken van schadeopstellingen en een aantal aansprakelijkstellingen mogen maken. De verschillende verhalen van slachtoffers maken het werk boeiend en afwisselend. Zeker bij het maken van schadeopstellingen leer je het hele dossier kennen. Vanaf het ongeval tot de afwikkeling, bij JBL&G leer je het letselschadeproces echt van A tot Z.  

Juridisch inhoudelijk en secretarieel

Naast juridisch inhoudelijke taken heb je ook secretariële en facilitaire taken. De telefoon opnemen, rappelleren, post openen, scannen en je nieuwe beste vriend Melvin helpen met de facilitaire taken. Je belt veel met huisartsen, wederpartijen en cliënten.  

Waar ik aan het begin een beetje aan moest wennen is dat je meteen vrij gelaten wordt in alles wat je doet. Je werkt niet voor één jurist, maar voor (bijna) álle juristen. Je moet initiatief tonen, plannen en ook aangeven als je geen tijd hebt voor taken. Ik vond het leuk om te zien hoe elke jurist een andere manier van werken heeft. Ook tijdens de huisbezoeken merk je dit.  

Een stagedag bij JBL&G

Een stagedag bij JBL&G gaat zo voorbij en is de perfecte manier om praktijkervaring op het gebied van letselschade op te doen. Ik heb hier onder andere geleerd om op een professionele manier met cliënten, wederpartijen en medici om te gaan, de schade van slachtoffers in kaart te brengen en verzekeraars aansprakelijk te stellen. Er komt meer kijken bij een ongeval dan je denkt. De theorie die ik tijdens mijn studie heb geleerd, heb ik hier kunnen toepassen.   

Ik heb het de afgelopen 4 maanden erg naar mijn zin gehad bij JBL&G en ga de leuke mensen hier zeker missen.  

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.