Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Ervaringen van een stagiair die bij JBL&G is gebleven: Jan Doeke Biesheuvel

17 augustus 2017 Algemeen

Ervaringen van een stagiair die bij JBL&G is gebleven: Jan Doeke Biesheuvel

In november 2015 ben ik gestart met mijn stage bij JBL&G. Het was hierbij in eerste instantie de bedoeling dat ik voor een periode van drie maanden verbonden zou zijn aan het kantoor. Uiteindelijk is dit een beetje uit de hand gelopen en ben ik inmiddels hier nog steeds werkzaam, als juridisch medewerker.

Stage ervaring

Tijdens mijn stageperiode werd ik vanaf de eerste week meteen betrokken bij allerlei relevante werkzaamheden die een letselschadejurist dient te doen. Zo werd ik betrokken bij jurisprudentieonderzoek en het schrijven van brieven aan zowel wederpartijen als cliënten. Ook werd al vrij snel aan mij gevraagd om te helpen bij het maken van schadeopstellingen. Uiteraard gebeurden deze werkzaamheden altijd in overleg met de behandelend jurist. Daarnaast ben ik ook een aantal keren met een jurist mee geweest op huisbezoek bij een cliënt.

Goede sfeer op kantoor

Voorts werd ik na een aantal weken betrokken bij het bellen van intakegesprekken. Dit houdt in dat ik op basis van gesprekken met mensen diende te beoordelen of een zaak kansrijk was om aan te nemen. Door het verrichten van de voornoemde werkzaamheden heb ik een goed beeld gekregen van het verloop van een letselschadeprocedure. Ook zijn hierdoor mijn juridische en communicatieve vaardigheden in belangrijke mate verbeterd.

Verder heb ik JBL&G ervaren als een gezellige en fijne werkplek. Door de goede sfeer op kantoor ging en ga ik er dan ook elke dag met veel plezier naar toe. Een stage bij JBL&G verdient dan ook zeker aanbeveling voor degenen die interesse hebben in letselschade.

Fijne kneepjes

Inmiddels ben ik hier ruim een jaar aan het werk. Om het werk zo goed mogelijk onder de knie te krijgen, werk ik samen met een andere, meer ervaren collega. Deze manier van werken houdt in dat ik met deze collega samenwerk in verschillende dossiers, waarbij hij mij de fijne kneepjes van het vak aanleert. Dit is voor mij heel prettig, omdat ik veel met hem kan overleggen. Mede hierdoor krijg ik steeds beter door op welke manier je moet communiceren met cliënten en hoe je als belangenbehartiger de dossiers zo goed mogelijk kan presenteren aan verzekeraars.

Daarnaast heb ik in de afgelopen maanden door het volgen van enkele cursussen een aantal handige nieuwe inzichten opgedaan die ik direct kan toepassen in de dossiers waarin ik werk.

Warm bad

In de afgelopen periode heb ik mij dan ook op meerdere vlakken zeer goed ontwikkeld. Mede door de vrijdagmiddagborrels en afwisselende bedrijfsuitjes ervaar ik JBL&G tevens als een gezellige werkplek waar ik zoveel mogelijk mijzelf kan en mag zijn. JBL&G voelt voor mij dan ook nog steeds als een warm bad waar ik graag nog voor een lange tijd in wil blijven!

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.