Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Ervaringen van een stagiair: Ingrid Roosendaal

13 februari 2017 Algemeen

Ervaringen van een stagiair: Ingrid Roosendaal

Ingrid Roosendaal heeft haar bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universisteit van Utrecht afgerond en komt daarna stage lopen bij JBL&G. Tijdens de maanden november 2016 tot en met februari 2017 helpt ze de juristen met hun dagelijkse bezigheden. Hieronder haar verslag van deze tijd.

Nadat ik in november 2016 mijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht had afgerond, moest ik me verder gaan oriënteren op een master. Toen ik van JBL&G hoorde was ik meteen enthousiast. Tijdens mijn bachelor heb ik weinig letselschaderecht gehad en een stage bij JBL&G was dus een uitgelezen kans om hier meer over te leren.

Wat heb ik geleerd bij JBL&G?

In het begin wist ik  nauwelijks iets over letselschaderecht, laat staan over het gehele letselschadeproces. Hier heb ik in de maanden dat ik hier stage liep een veel beter beeld van gekregen. Het eerste wat me opviel was het feit dat het letselschaderecht ontzettend breed is. De zaken die JBL&G behandelt, variëren van het struikelen over een omhoog staande stoeptegel, tot een beet van een hond in iemands gezicht. Ook veel bedrijfs- en verkeersongevallen komen voorbij, waarbij het je aan diversiteit aan niets zal ontbreken.

Ik heb bij JBL&G veel opdrachten mogen uitvoeren. Zo heb ik concept aansprakelijkstellingen geschreven, jurisprudentieonderzoeken gedaan en stukjes geschreven over onderwerpen uit het letselschaderecht. Daarnaast heb ik geholpen bij het opvragen van medische informatie en ben ik mee geweest op verschillende huisbezoeken. Vooral dit laatste was erg interessant, omdat bij zo’n gesprek, naast de cliënt, ook de verzekeraar aanwezig is. De verzekeraar leidt het gesprek en samen met de cliënt probeer je vast te stellen wat de daadwerkelijke schade is en hoelang het gehele traject naar waarschijnlijkheid nog gaat duren.

Dit is dus super leerzaam en daarbij is het een leuke afwisseling. Op het einde van mijn stage mocht ik ook vaak een second opinion bekijken. Bij een second opinion beoordeel je een zaak die eerst bij een andere belangenbehartiger in behandeling is geweest. Dit is ook heel erg leuk om te doen, omdat je dan een heel dossier ziet en dit dossier moet beoordelen. Door het uitvoeren van een second opinion en het overleg met de jurist hierover krijg je een goed overzicht van het gehele letselschadeproces, wat heel erg leuk en leerzaam is.

Het team van JBL&G

Het leuke van JBL&G is dat er een open en ontspannen sfeer hangt. Je luncht altijd samen, dus op die manier spreek je ook de verschillende juristen. Verder kan je altijd bij iedereen binnenlopen als je een vraag hebt over iets, of als je advies nodig hebt bij een bepaalde opdracht. Hierdoor ligt de drempel om iets te vragen ook veel lager, waardoor je sneller alles leert en oppakt.

Mijn doel van mijn stage bij JBL&G was dat ik de letselschadepraktijk beter zou begrijpen en een overzicht zou krijgen van het letselschadeproces. Dit is zeker gelukt! Door de verschillende opdrachten die ik kreeg van juristen, kreeg ik steeds een beter beeld bij het letselschadeproces. Ik ben heel erg blij dat ik deze ervaring heb mogen meemaken en ik wil iedereen bij JBL&G bedanken voor de leuke, maar ook vooral leerzame tijd!

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.