Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Ervaring van een stagiair: Rooske Last

20 september 2016 JBL&G

Ervaring van een stagiair: Rooske Last

Rooske Last is Masterstudent aan de Universiteit Leiden, waar ze Recht- en Bedrijfswetenschappen studeert. Ze liep van mei tot en met augustus stage bij ons kantoor. Over haar stageperiode bij JBL&G schreef ze dit leuke verslag!

De stage bij JBL&G was tevens mijn eerste stage. Ik was erg enthousiast toen ik hoorde dat ik was aangenomen als stagiair voor drie maanden, omdat ik mij wil gaan specialiseren in het gezondheidsrecht. Door mee te lopen bij JBL&G heb ik de kant van de letselschade binnen het gezondheidsrecht beter leren kennen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, bijvoorbeeld in de dode hoek van een auto. Verkeersongelukken, maar ook hondenbeten en medische missers zijn bij JBL&G dagelijkse praktijk. Elke dag bellen slachtoffers van ongevallen naar JBL&G met de vraag om juridische bijstand. De extensie van de juridische gevolgen na een ongeval verwacht men vaak niet. Slachtoffers zijn vaak al druk genoeg met de emotionele en fysieke schade die ze hebben opgelopen. JBL&G ondersteunt ze bij het verhalen van de schade bij de wederpartij, zodat de cliënt zich kan focussen op zijn eigen herstel.

Zodra een cliënt zijn verhaal bij JBL&G heeft gedaan, wordt de zaak aan een jurist toegewezen. Hij of zij begint met het vinden van de gronden waarop de wederpartij aansprakelijk gesteld kan worden. Zelf heb ik vaak mogen meewerken aan het maken van deze aansprakelijkstelling. Dit vond ik persoonlijk een van de leukste onderdelen van het proces, omdat je dan (eindelijk) de juridische kennis die je opgedaan hebt bij je studie kunt gaan toepassen. Vaak worden de gronden onderbouwd door jurisprudentie. Ook dit is een onderdeel die hoort bij de taken van een stagiair; het zoeken naar uitspraken die passen bij de zaak.

Als de wederpartij de aansprakelijkstelling heeft erkend, dienen de medische gegevens opgevraagd te worden bij de verschillende zorginstellingen waar de cliënt in behandeling is (geweest). Deze brieven mocht ik vaak opstellen en versturen. Op deze manier kan de schade begroot worden door middel van een schadeopstelling. Als stagiair leer je veel van het maken van een schadeopstelling, omdat je op deze manier een goed beeld krijgt van de omvang van de schade. Bijvoorbeeld bij arbeidsongeschiktheid zal dit ook gevolgen hebben voor de hoogte van het pensioen. Vaak is dit ook het moment om een bezoek te brengen bij de cliënt thuis. Meestal is het geen enkel probleem voor de cliënt als er een stagiair mee gaat en zelf vond ik het een bijzondere ervaring.

Op het moment dat beide partijen het eens zijn over het schadebedrag wordt er een vaststellingsovereenkomst gemaakt en wordt het proces afgerond. Ik wil hierbij ook mijn verslag afronden en alle juristen en het management bedanken voor de leerzame maanden en de supergezellige samenwerking!

Ook benieuwd naar een stage bij JBL&G? Lees hier meer over de vereisten, de stagewerkzaamheden en de mogelijkheden om te solliciteren.

Benieuwd naar de ervaringen van andere oud-stagiairs? Klik hier voor meer verslagen.

rooske macarons

 

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.