Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Ervaring van een stagiair die inmiddels medewerker is: Robin Kassels

11 oktober 2017 JBL&G

Ervaring van een stagiair die inmiddels medewerker is: Robin Kassels

Robin Kassels volgde de master Gezondheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam en liep van juni tot en met september 2016 stage bij JBL&G. In deze blog schrijft Robin over zijn ervaringen als stagiair bij JBL&G. Na zijn stage is Robin met een traineeship begonnen bij ons kantoor en inmiddels is hij werkzaam als jurist bij JBL&G.   

Op 1 juni 2016 ben ik begonnen met mijn stage bij JBL&G in Amsterdam. Het idee was om praktijkervaring op te doen in de letselschadepraktijk. Ik heb deze periode als zeer leuk en afwisselend ervaren. Vanaf dag één word je al redelijk vrij gelaten in het werk. Zo kwam er al gelijk een verzoek van een jurist binnen om het juridische kader te schetsen met betrekking tot vocht- en schimmelschade in huis. Dit maakte het vanaf het begin uitdagend. Daarnaast mocht ik in mijn eerste week ook een afwikkelingsgesprek bijwonen bij ons op kantoor. Hierin werd met benadeelde en de schaderegelaar van de wederpartij de zaak geschikt. Het was heel leerzaam om dit mee te maken en te zien hoe de jurist zo’n gesprek begeleidt.

Afwisseling tijdens de stage

Elke dag bij JBL&G is anders. Dit komt onder andere omdat je niet gekoppeld bent aan één jurist. De dag begin je altijd  tussen 8:30 uur en 9:00 uur met de mail controleren en de telefoon aanzetten. In de mail kunnen nog verzoekjes staan van de juristen van de vorige dag bijvoorbeeld. Daarna begint het inhoudelijke werk, door een verzoek op te pakken en uit te werken. In de middag is er een gezamenlijke lunch. Iedereen zit hier door elkaar, een ideaal moment om met alle juristen te praten. Na de lunch komen er vaak meer verzoekjes van de juristen binnen, waar je in de middag aan kunt werken. Tussen 17:00 uur en 17:30 uur zit de werkdag er weer op. Op vrijdag is er altijd nog de ‘vrijmibo’. Een borrel met alle collega’s op kantoor!

JBL&G is een jong bedrijf met een heel ontspannen sfeer. Alle juristen en andere collega’s zijn heel behulpzaam. Op de vrijdagmiddag wordt er altijd een review- en jurisprudentiebespreking gehouden. Dit is heel leerzaam om bij te wonen, omdat tijdens de review een knelpunt van een zaak wordt besproken en overlegd wordt hoe men dit kan omzeilen of aan moet pakken. Tijdens de jurisprudentiebespreking bespreekt een jurist een recente interessante uitspraak in de letselschadepraktijk. Doordat hier vaak over na gediscussieerd wordt, leer en zie je altijd weer nieuwe dingen in de letselschadepraktijk.

Een van de verzoeken welke geregeld terugkwam was het meehelpen aan het opstellen van de schadeopstelling. Soms was dit na het bijwonen van het gesprek om de schade op te nemen, maar soms was dit ook door alle documenten uit het dossier bij elkaar te verzamelen. Zo ben ik ook met een jurist mee op huisbezoek geweest om alle schade door te nemen met het slachtoffer. Dit geeft vaak gelijk een goed inzicht.

Huisbezoek

Het meeste bijgebleven zijn de huisbezoeken. Met de jurist bezoek je een benadeelde. Tevens is er vaak een schaderegelaar van de verzekeraar van de wedepartij aanwezig. Zij willen graag met benadeelde de schade bespreken. De jurist zit hier dan bij ter ondersteuning van de benadeelde en om te zorgen dat het gesprek goed verloopt. Het is erg leerzaam om dit met verschillende juristen mee te maken.

Door van zo dichtbij mee te kijken heb ik veel geleerd over de letselschadepraktijk. Van eerste gesprek, tot het uitwerken van de schade tot het afwikkelen van de zaak. Doordat ik bij alle facetten heb mogen meekijken heb ik een goed beeld van de letselschadepraktijk gekregen.

Tijdens een stage bij JBL&G ben je juridisch inhoudelijk aan het werk in een goede en ontspannen sfeer. Ideaal om ervaring op te doen in de letselschadepraktijk!

Na mijn stage: traineeship

Na mijn stage ben ik bij JBL&G begonnen met mijn traineeship. Het traineeship heeft als doel om intern opgeleid te worden tot letselschadejurist. Tijdens dit traject ga je direct zelfstandig aan de slag en behandel je eigen licht letsel zaken waarbij je veel begeleiding krijgt van een ervaren letselschadejurist. Op deze manier leer je direct om zelfstandig zaken te behandelen. Naast de interne opleiding (om de week een cursus om ons te verdiepen in één aspect), volg je ook extern cursussen om je kennis zo snel mogelijk te vergroten.

Het traineeship was een mooie kans om na mijn stage verder te leren bij JBL&G. Wat mij vooral aanspreekt is de vrijheid die je vanaf het begin krijgt om jezelf te ontwikkelen gecombineerd met de begeleiding van een ervaren letselschadejurist.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.