Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Ervaring van een stagiair: Pleunie Schalkwijk

20 september 2017 JBL&G

Ervaring van een stagiair: Pleunie Schalkwijk

Pleunie Schalkwijk volgt de master Gezondheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam en liep van april tot en met juli 2017 stage bij JBL&G. In deze blog schrijft Pleunie over haar stageperiode bij JBL&G. 

Ik wilde tijdens mijn master graag wat praktijkervaring opdoen en was op zoek naar een leuke stage. Via de LinkedInpagina van een van de juristen leerde ik JBL&G kennen. Zij vertelde mij over het bedrijf en de werkzaamheden en ik werd meteen enthousiast waardoor ik besloot te solliciteren. Ik besloot om vier maanden stage te gaan lopen, zodat je over van alles wat kan leren en het een beetje in de vingers kan krijgen.

Een gevarieerde praktijk

In april begon ik met de stage. In het begin kwam er veel nieuwe informatie op mij af. Ik deed de master Gezondheidsrecht waar ik het vak ‘medische aansprakelijkheid’ had gevolgd. Hierdoor werd mijn interesse gewekt over het aansprakelijkheidsrecht. Bij JBL&G gaat het om allerlei verschillende soorten zaken, meestal verkeersongevallen of bedrijfsongevallen. In de master had ik vooral geleerd over medische fouten, dus het was erg interessant om hier meer over te leren tijdens de stage.

Je mag als stagiair overal aan meewerken, zo kun je zien wat je leuk vindt of niet en waar je goed in bent. Hierdoor leer je over alle aspecten van het vak en kun je je goed ontwikkelen. Ook is de stage daardoor erg afwisselend, je bent niet constant met dezelfde soort opdrachten bezig. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met het meeschrijven van schadeopstellingen en aansprakelijkstellingen.

Voor de opdrachten moet je vaak eerst jurisprudentie-onderzoek doen. Hierdoor leer je ook veel over de huidige letselschadepraktijk. Tevens help je als stagiair iedere week mee met het voorbereiden van de jurisprudentie-lunch op vrijdag voor. Hier worden dan nieuwe interessante uitspraken besproken, zodat iedereen weer helemaal up-to-date is. Dat is natuurlijk ook erg leerzaam als stagiair.

Levendige stage

Wat de stage erg levendig maakt is dat je mee mag met de juristen op huisbezoek bij de cliënt. Hier is dan vaak de wederpartij bij aanwezig. Om dit van zo dichtbij mee te maken leer je veel over hoe de verschillende partijen met elkaar omgaan.

De juristen zijn erg behulpzaam. Je kan altijd bij ze aankloppen voor een vraag of een nieuwe opdracht. Hierdoor heerst er een open cultuur en voelt iedereen zich gelijk. Dat is een erg prettige werkomgeving voor een stagiair. Ik voelde mij daardoor al snel thuis! Ook de vrijdagmiddagborrel helpt daar erg aan mee, zo leer je iedereen wat beter kennen.

Kortom, ik heb een leuke leerzame stage gehad bij JBL&G! Ik zou het dan ook iedereen aanraden die interesse heeft in het aansprakelijkheidsrecht om hier een kijkje te gaan nemen.

Lees meer over stage bij JBL&G.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.