Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Ervaring van een stagiair: Kristel van Houwelingen

23 juni 2017 JBL&G

Ervaring van een stagiair: Kristel van Houwelingen

Kristel van Houwelingen volgt de master Gezondheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam en liep van februari tot en met juni 2017 stage bij JBL&G. In dit leuke verslag vertelt ze over haar tijd op ons kantoor. 

Tijdens mijn Master Gezondheidsrecht wilde ik mij meer gaan oriënteren op het gebied van Letselschade. Met de juridische studievereniging ben ik op een Masterclass van JBL&G geweest en het open karakter van het kantoor sprak mij erg aan. Dit leek mij een uitgelezen kans om tijdens mijn master de letselschadepraktijk van dichtbij mee te maken.

Wat heb ik geleerd bij JBL&G?

Voor ik bij JBL&G begon wist ik nog niet veel van de letselschadepraktijk. Ten tijde van mijn stage is dit mij steeds duidelijker geworden. Het is erg breed en het gaat van verkeersongevallen tot hondenbeten op staat. Het werk was daarom erg afwisselend en uitdagend omdat je van al deze onderwerpen steeds meer te weten komt.Kristel - masterclass JFAS

Ik heb veel verschillende dingen mogen doen, zo heb ik mogen helpen bij:

  • het opstellen en bijwerken van schadeopstellingen
  • opvragen van medische informatie
  • aansprakelijkstellingen schrijven

Verder heb ik jurisprudentie en literatuur onderzoek gedaan en ben ik mee geweest op huisbezoeken. De huisbezoeken maken de stage nog meer levendig. Tijdens een huisbezoek zit je aan tafel met de cliënt en vaak de wederpartij. Je kunt dan goed zien hoe een gesprek in gang wordt gezet en wat de verschillende belangen soms zijn. Je probeert samen tot een gezamenlijke afwikkeling te komen en je moet daarbij vaststellen wat de daadwerkelijke schade is en hoe lang het letselschadetraject nog zal lopen. Het is heel erg leerzaam om te zien hoe de juristen zich opstellen in een gesprek en het maakt de stage erg afwisselend.

Daarnaast is er elke week een jurisprudentiebespreking die de stagiaires mogen helpen voorbereiden, dit is erg leuk om te doen en zo ben je ook up-to-date van de zaken die spelen rondom de letselschadepraktijk. De jurisprudentie die je hebt uitgezocht wordt dan voor de lunch met de juristen besproken. Zo krijg je een beeld hoe de juristen denken over bepaalde uitspraken.

Het team van JBL&G

Het is enorm leuk om bij JBL&G stage te lopen, de juristen zijn erg open en staan altijd klaar wanneer je een vraag hebt of even wilt sparren. Er hangt een ontspannen sfeer en de drempel is erg laag. Het lunchen gebeurt gezamenlijk en is erg gezellig, zo kun je met alle juristen een praatje maken. Het is informeel, hiërarchisch plat en voor een stagiair makkelijk om je hier op je plek te voelen.

Tijdens mijn stage wilde ik meer over de letselschadepraktijk te weten komen. Dit is zeker gelukt, door de verschillende opdrachten en huisbezoeken heb ik een goed beeld gekregen van de letselschadepraktijk. Ik ben enorm blij dat ik de kans heb gegrepen om bij dit kantoor stage te kunnen lopen, ik heb het erg naar mijn zin gehad en heb veel geleerd. Ik wil iedereen daarom ook bedanken voor de gezellige en leerzame tijd bij JBL&G.

Lees meer over stage bij JBL&G

Kirstel - masterclass JFAS 1

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.