Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Eerste claim na letsel bij beving

11 december 2014 Nieuws

Eerste claim na letsel bij beving

PERSBERICHT 11 december 2014

GRONINGEN – Een hersenschudding, pijn, vermoeidheid, aandachts- en concentratieproblemen. Kan gebeuren, als er brokken beton op je hoofd terechtkomen. Na de aardbeving van 30 september in Groningen was het raak: een 20-jarige student claimt voor zover is na te gaan als eerste slachtoffer van de bevingen letselschade.

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht JBLG uit Assen heeft de zaak op zich genomen, en is met de verhuurder en diens verzekeraar in gesprek over de afhandeling van de letselschade. Uiteraard is de NAM als aansprakelijke partij aangeschreven op grond van artikel 6:177 BW.  “Voor zover wij weten is het pas de eerste keer, dat een slachtoffer van een van de vele bevingen in Groningen ook echt lichamelijk letsel opgelopen heeft”, aldus mr. Yvonne Hooijenga van JBLG. “Het is eigenlijk een wonder dat er nog nooit eerder zoiets dergelijks gebeurd is.”

Het slachtoffer was met twee van zijn huisgenoten ’s avonds nog wat gaan drinken op het balkon van hun huis aan de Celebesstraat in Groningen, waar zij de bovenste twee verdiepingen bewonen. Plotseling vielen daar enkele forse brokken en richels beton naar beneden, waardoor hij op zijn hoofd getroffen werd. Ook een tafel werd geraakt en liep een gat op. Onderzoek heeft uitgewezen dat het gaat om stukken van een betonnen voegrand.

Volgens de student, zijn huisgenoten en de letselschadejurist kan het niet anders dan dat de brokken zijn losgekomen tijdens de aardbeving eerder die middag, rond 13:42 uur geregistreerd met een kracht van 2,8 op de schaal van Richter. De schok was in vrijwel de hele stad en ten noorden daarvan goed te voelen. Er wordt vanuit gegaan dat ook deze beving, net als de vele andere de afgelopen paar jaar, het gevolg is van bodemdaling door de gaswinning van de NAM.

“De verzekeraar van de huisbaas vond het maar vreemd, dat we ‘tijdens een aardbeving’ op het balkon wat waren gaan drinken”, vertelt de student. “Net of je een aardbeving van tevoren aanvoelen kunt of zo! Maar in mijn geval was die beving alweer uren geleden; dan denk je er toch ’s avonds niet meer aan dat je weleens een brok beton op je hoofd krijgen kunt?!?”

De student kan er inmiddels weer – een beetje – om lachen, “maar dat heeft wel heel lang geduurd”. Hij ondervindt nog steeds hinder van het letsel dat hij in september opliep, en kan door zijn geheugen- en concentratieproblemen nog altijd niet weer volop aan zijn studie en het sociale leven deelnemen. Zijn belangenbehartiger berekent momenteel hoe zijn letsel en de daardoor opgelopen studieachterstand materieel gecompenseerd zou dienen te worden.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.