Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Als fietser onverlicht aangereden door een auto

15 januari 2014 Fietsongeval

Als fietser onverlicht aangereden door een auto

Het kan gebeuren dat u – als fietser – door een auto wordt aangereden in het donker, terwijl u geen licht op de fiets had. In dat geval kan het zo zijn dat uw schade wel vergoed wordt, maar dat u een deel van uw schade zelf moet betalen. Dit heet een ‘eigen schuld’ percentage van uw schade. Het is ingewikkeld om te bepalen hoeveel schade er vergoed gaat worden.

Schakel juridische hulp in

Voer de discussie over het percentage eigen schuld niet alleen. U doet vaak meer kwaad, dan later nog kan worden rechtgezet. Neem contact met ons op en laat onze letselschadejuristen voor u deze discussie voeren!

Eigen schuld aan het verkeersongeval

Hoeveel schade u moet betalen, hangt erg af van de ernst van de door u gemaakte fout. Heeft de automobilist zelf ook een fout gemaakt (bijvoorbeeld hij reed te hard) dan wordt ook daar rekening mee gehouden bij het bepalen van het percentage van uw eigen schuld (lees: het gedeelte van uw schade dat u zelf moet betalen).

U reed als fietser onverlicht en wordt aangereden door een auto

Dom zul je dan al gauw zeggen. En, jammer, maar nu krijg ik vast mijn letselschade niet vergoed. Gelukkig werkt het anders in Nederland. Lees ook meer over letselschade als fietser op deze pagina.

Toch uw letselschade vergoed krijgen?

Wanneer je als fietser wordt aangereden door een auto en je had geen verlichting, krijg je bij letselschade gelukkig een heel groot deel van je schade wel vergoed. Dat is in Nederland zo bij de wet geregeld. U kunt er meer over lezen op deze pagina van Wikipedia. Hier staat vrij duidelijk omschreven wat volgens artikel 185 WvW mogelijk is.

Wil je hier meer over weten?

Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met een van onze vestigingen, of vul het contactformulier in. WIj nemen dan dezelfde werkdag nog contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. De juridische bijstand die onze juristen geven is gratis! Er zitten beslist geen addertjes onder het gras. Vraag naar de mogelijkheden en laat het u goed uitleggen hoe het zit. U krijgt van onze juristen altijd een schriftelijke bevestiging.

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.