Aangereden op de fiets

U bent op de fiets aangereden door een auto. U hebt pijn, klachten, verwondingen en schade aan uw fiets. Hierdoor krijgt u te maken met kosten: ziektekosten (eigen risico), reparatiekosten. U krijgt minder salaris, doordat u een tijdje niet kunt werken. Dit heet letselschade.

U kunt 50 tot 100% van uw schade vergoed krijgen.

Verhaal uw schade op de wederpartij en claim een schadevergoeding. Onze juristen doen dat kosteloos voor u! Meld uw schade via het formulier op de website. Klik hier en vertel ons wat er is gebeurd.

De automobilist is meestal goed verzekerd. Wij dienen uw schadeclaim in bij zijn of haar verzekeraar en zorgen dat u de maximale schadevergoeding krijgt.

Gratis juridische bijstand voor fietsers met letsel:

✓ Wij nemen uw dossier direct in behandeling;
✓ Wij zorgen voor een hogere schadevergoeding dan de compensatie van de verzekeraar;
✓ Wij voeren de juridische discussie, zodat u kunt zich volledig kunt richten op uw herstel.

Gewond geraakt of klachten na een aanrijding auto-fiets? Wacht niet langer en claim uw schadevergoeding. Vul het contactformulier in en wij benaderen u dezelfde werkdag nog voor gratis juridisch advies en bijstand. Onze cliënten beoordelen ons werk gemiddeld met een 9. Bekijk ook onze pagina: aangereden op de fiets.

Aanrijding auto – fiets: de automobilist heeft schuld

Heeft de automobilist schuld aan de aanrijding, dan is hij aansprakelijk voor de schade. Bijvoorbeeld omdat hij de verkeersregels overtrad en u daardoor op de fiets aanreed.

U kunt uw schade op de verzekeraar van de automobilist verhalen. Schakel onze letselschadejuristen in om uw schadeclaim in te dienen. U kunt zich richten op uw herstel, terwijl wij zorgen dat u de hoogst mogelijke schadevergoeding ontvangt. Aangereden op de fiets? Onze ervaren juristen zetten zich maximaal in voor uw zaak.

Aanrijding auto – fiets: de fietser heeft schuld

In Nederland zijn fietsers beschermd op grond van Artikel 185 Wegenverkeerswet. Omdat motorvoertuigen veel schade kunnen toebrengen door hun grootte en gewicht lopen fietsers meer risico op ernstig letsel. Daarom is de automobilist in de meeste gevallen aansprakelijk voor de schade van de fietser, zonder dat de schuld daarvoor bewezen hoeft te worden.

Ook als u als fietser (deels) schuld hebt aan de aanrijding, krijgt u toch minstens 50% van uw schade vergoed, door de verzekeraar van de automobilist. Klik hier en vertel ons wat er precies is gebeurd.

Aanrijding auto – fiets: beide partijen hebben schuld

Ook als zowel de fietser als de automobilist schuld hebben aan de aanrijding, moet minstens 50% van de schade vergoed worden door de automobilist. Dit op grond van Artikel 185 Wegenverkeerswet. Naar gelang de verkeersfouten die zijn gemaakt en aard van de verwondingen kan dit percentage oplopen tot 100%. Dit heet de billijkheidscorrectie.

Voorbeeld billijkheidscorrectie: een 26-jarige racefietser rijdt onvoorzichtig en komt daardoor ten val. Hij wordt aangereden door een auto, die niet genoeg afstand houdt. Hij loopt hierbij ernstig letsel op: hij wordt o.a. blind aan zijn linkeroog en raakt compleet arbeidsongeschikt. Na toepassen van de billijkheidscorrectie wordt besloten dat het slachtoffer vanwege de ernst van zijn letsel niet 50%, maar 100% van zijn schade vergoed krijgt door de automobilist.

Is er sprake van overmacht?

Er is een uitzondering op Artikel 185: overmacht. De bestuurder van de auto is niet aansprakelijk voor de schade als hij kan bewijzen dat hij geen enkele schuld heeft aan de aanrijding en de fout van de fietser zó onwaarschijnlijk is dat de bestuurder er in zijn rijgedrag geen rekening mee hoeft te houden.

Een beroep op overmacht slaagt echter zeer zelden.

Voorbeeld overmacht: een fietser rijdt op een van de rijbaan afgescheiden fietspad, een auto rijdt op de rijbaan daarnaast. 10 á 20 meter van de daarvoor bestemde oversteekmogelijkheid steekt de fietser over van achter een geparkeerd bestelbusje. De automobilist ziet haar niet en rijdt haar aan. Hier wordt geoordeeld dat het zo onwaarschijnlijk is dat de fietser dit zou doen, dat er sprake is van overmacht. De automobilist is niet aansprakelijk.

Voorbeeld géén overmacht: een fietser slaat linksaf zonder zijn hand uit te steken, net terwijl een automobilist hem probeert te passeren. Het komt tot een aanrijding. De automobilist had moeten voorzien dat de fietser dit zou kunnen doen. Hier is geen sprake van overmacht.

Uitzondering: kinderen jonger dan 14 jaar

Bij een aanrijding auto – fiets waarbij de fietser jonger dan 14 jaar is, krijgt deze altijd 100% van de schade vergoed. Ook als de automobilist geen schuld heeft aan de aanrijding.

Aanrijding auto – fiets: de automobilist is doorgereden

Bent u aangereden door een automobilist en is deze daarna doorgereden? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Ook al is er geen aansprakelijke aan te wijzen, wij kunnen zorgen dat u uw schade vergoed krijgt!

Wij dienen een aanvraag voor u in bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Terwijl u herstelt van uw letsel, regelen wij een schadevergoeding voor u.

Voor meer informatie, bekijk onze pagina: aangereden op de fiets.

Onze werkwijze en uw schadevergoeding

Letsel na aanrijding auto – fiets? Verhaal de schade die u opliep door het ongeluk. Wacht niet, er geldt een verjaringstermijn! Schakel één van onze gratis juristen in. Het proces gaat als volgt:

1. Wij stellen de (verzekeraar van de) wederpartij aansprakelijk;
2. Wij berekenen uw totale schade;
3. Wij vragen een voorschot van uw schadevergoeding aan;
5. Wij gaan in gesprek met de (verzekeraar van de) wederpartij;
4. Wij zorgen dat al uw schade wordt vergoed.

U kunt rekenen op een vergoeding van alle kosten die u door de aanrijding maakt.

Verschillende schadeposten die wij bijvoorbeeld voor u kunnen claimen:

  • Verlies van inkomen omdat u (tijdelijk) niet meer in staat bent te werken;
  • De kosten van thuiszorg, medische behandeling en eigen risico;
  • Smartengeld ter compensatie van uw emotionele leed;
  • Reparatiekosten van uw fiets en andere bezittingen die beschadigd zijn geraakt;
  • Vergoeding van hulp in en om het huis die u moet inschakelen tijdens uw herstel.

Voor meer informatie, bekijk onze pagina schadevergoeding voor letsel.

Ervaringen van onze cliënten

Graag laten wij onze tevreden cliënten voor ons spreken. Zij beoordelen onze juridische bijstand gemiddeld met een 9! Lees hieronder wat zij over ons zeggen (bron: onze klantenvertellen pagina).

“Mijn ervaring […] was geweldig nadat ik een ongeluk op de fiets had. Ik was zeer tevreden over het contact, de snelheid, de deskundigheid én het resultaat. Cijfer is voor alles een 10.”

“Onze ervaringen met JBL&G zijn zonder meer erg positief te noemen. Onze contactpersoon is uitermate deskundig, en zij stelt zich daarbij bijzonder respectvol, menselijk en empathisch op en heeft de belangen van ons op uitstekende wijze vertegenwoordigd. Ook de (tijdige) uitleg omtrent de procedure en alle voortgangsberichten waren helder. Wij zijn kortom buitengewoon tevreden met de dienstverlening vanuit JBL&G en raden dit bureau dan ook zeker aan.”

“Onze jurist is zeer betrokken bij ons geweest en we zijn heel blij dat ze ons geholpen heeft. Voor ons een dikke 10 met een griffel.”

Neem vandaag nog contact op voor gratis juridische bijstand en advies

Letselschade opgelopen? Neem contact met ons op. Wij staan bekend om onze snelle, daadkrachtige aanpak. Vertel ons uw verhaal. Het invullen van het contactformulier verplicht u tot niets: wij zullen u terugbellen om te zien wat we verder voor u kunnen betekenen. Onze juridische bijstand is voor u altijd kosteloos.

Klik voor gratis juridische hulp en advies

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.