Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Claim schadevergoeding na aanrijding met gratis hulp

U hebt een whiplash opgelopen. U hebt pijn, concentratieproblemen, u slaapt slecht of u hebt andere klachten die u belemmeren in uw dagelijkse bezigheden. Hierdoor lijdt u emotionele schade: u kunt minder van het leven genieten.

Smartengeld

In dat geval kunt u aanspraak maken op smartengeld.

Claim het smartengeld waar u recht op hebt. Slachtoffers van een whiplash hebben recht op een bedrag ter vergoeding van de gederfde levensvreugde.

Meld uw letselschade via ons contactformulier en wij zorgen dat u zo snel mogelijk de hoogste schadevergoeding ontvangt. Onze juridische bijstand kost u niets.

WA-verzekeraar

Is uw zaak al in behandeling bij een WA-verzekeraar? Laat uw dossier dan snel door ons overnemen! Vaak zal de verzekeraar u een zo laag mogelijk smartengeldbedrag aanbieden. Hij is immers uw tegenpartij. Wij gaan in úw belang voor een substantiële vergoeding. Zonder daarvoor kosten in rekening te brengen.

Meld nu de toedracht van uw whiplash via het contactformulier en wij:

✓ Bellen u dezelfde dag nog terug om uw dossier in behandeling te nemen;
✓ Gaan direct voor u aan de slag, waardoor u de rust en tijd krijgt om te herstellen van uw whiplash;
✓ Zorgen dat u de hoogst mogelijke smartengeld compensatie krijgt.

Whiplash

Hebt u een whiplash opgelopen bij een ongeval? Laat ons dan een schadevergoeding en smartengeld voor u claimen. Klik op de link en vertel ons uw verhaal. Wij bellen u dezelfde werkdag nog terug voor persoonlijke en kosteloze juridische bijstand.

Smartengeld claimen bij whiplash: hoe werkt het?

Letselschade is schade door een ongeluk. Hebt u een whiplash door een ongeval? Dan is dat letselschade. De kosten die komen kijken bij letselschade dienen vergoed te worden door de aansprakelijke partij. Deze kosten zijn onder te verdelen in twee categorieën:

 • Materiële schade: fysiek letsel en alle kosten die hieruit voortvloeien. Denk aan medische nota’s, reparatiekosten aan een beschadigd voertuig en minder inkomen omdat het slachtoffer (tijdelijk) niet kan werken door het letsel.
 • Immateriële schade: alle verdriet, angst, stress en pijn die het slachtoffer ervaart na het ongeluk. De vergoeding die hiervoor staat wordt smartengeld genoemd.

Laat uw materiële en immateriële schade vergoeden door de tegenpartij. Als u contact met ons opneemt, berekenen wij de hoogte van uw schadevergoeding voor u.

Whiplash: oorzaken en klachten

Een whiplash is letsel aan de nek en het hoofd, na een plotselinge beweging van de nek, ten opzichte van de romp. De meest voorkomende oorzaak van een whiplash is een kop-staart botsing.

Een whiplash kan ook voorkomen na een andersoortig verkeersongeluk, een ongelukkige duik in het zwembad, een val of een harde duw in de rug.

Bij een whiplash raken de spieren in de nek overbelast, maar men vergeet vaak dat een whiplash ook (tijdelijk) schade toebrengt aan de hersenen en het centrale zenuwstelsel. De klachten van een whiplash behelzen dan ook veel meer dan enkel nekpijn:

 • Hoofdpijn, soms aan één zijde van het hoofd of doortrekkend naar het achterhoofd;
 • Stijve nek;
 • Gespannen, pijnlijke schouders;
 • Beperkte bewegingsmogelijkheid in het hoofd, de nek en de schouders;
 • Vergeetachtigheid (vooral korte termijn);
 • Concentratiestoornissen;
 • Moeite met het uitvoeren van ingewikkelde taken;
 • Vermoeidheid, maar ook moeite om in te slapen;
 • Slecht zicht;
 • Overgevoeligheid voor licht en andere prikkels;
 • Duizeligheid, misselijkheid en evenwichtsproblemen;
 • Oorsuizen.

Last van een of meerdere van bovenstaande klachten na een ongeval? Dan hebt u misschien een whiplash. Neem contact met ons op om uw schade vergoed te krijgen. Bekijk de pagina whiplash letselschade voor meer informatie.

Wat te doen bij een whiplash?

Als u een ongeval hebt gehad en nu last hebt van whiplash klachten, maak dan zo snel mogelijk een afspraak met uw huisarts. Deze kan twee dingen voor u betekenen:

 • Hij kan de beste behandelwijze van uw klachten adviseren;
 • Hij kan aantonen dat uw klachten het gevolg zijn van het ongeval.

Dat laatste is belangrijk voor het medisch causaal verband. Enkel als door een arts is vastgesteld dat de whiplash het gevolg is van het ongeval, kunt u aanspraak maken op een whiplash schadevergoeding en smartengeld.

Advies bij whiplash

Verder wordt het volgende aangeraden:

 • Wissel rust en (lichte) inspanning af;
 • Blijf actief en ga bijvoorbeeld wandelen;
 • Let op een actieve lichaamshouding;
 • Het dragen van een nekkraag wordt afgeraden;

Ervaart u geen verbetering na twee weken? Bespreek dit met de huisarts. Tip: houd nauwkeurig bij welke klachten u ervaart en welke kosten u maakt. Dit helpt bij het claimen van een schadevergoeding en smartengeld. Wij bieden daarbij kosteloze juridische bijstand.

Hoe maak ik aanspraak op een smartengeld bij een whiplash?

Om aanspraak te kunnen maken op een smartengeld bij een whiplash, moet u uitzoeken wie er aansprakelijk is, een aansprakelijkheidsbrief sturen en een schadevergoeding claimen. Dit kunnen wij u allemaal uit handen nemen.

Wat wij voor u doen:

1. Wij bepalen aan de hand van een gesprek met u, wie de aansprakelijke partij is;
2. Wij schrijven de aansprakelijkheidsbrief en versturen deze;
3. Wij berekenen hoe hoog uw schadevergoeding en smartengeld is;
4. Wij claimen dit bedrag bij de wederpartij en onderbouwen onze claim met jurisprudentie;
5. Wij dragen er zorg voor dat dit bedrag zo snel mogelijk aan u wordt uitbetaald.

Daarnaast bieden wij u alle juridische bijstand die u nog meer nodig hebt en luisteren wij naar uw verhaal. Onze hulp is persoonlijk, daadkrachtig en kosteloos!

Voorbeelden smartengeldbedragen bij een whiplash

Om u een beeld te geven van de hoogte van uitgekeerde smartengeldbedragen, bespreken we hieronder een aantal voorbeelden waarin smartengeld werd uitgekeerd na een whiplash.

Smartengeld € 19.726,-
Een 32-jarige vrouw wordt van achteren aangereden terwijl zij in de file staat. Hierdoor loopt ze het postwhiplashsyndroom op. Ze heeft onder andere pijn en stijfheid in haar nek, hoofdpijn, verminderde kracht in haar armen, depressieve klachten, een slechter geheugen en enige mate van overgevoeligheid voor prikkels. Door het UWV wordt ze 80-100% arbeidsongeschikt verklaard.

Smartengeld € 3.000,-
Een man wordt van achteren aangereden. Door de whiplash die hij hierbij oploopt, heeft hij hoofdpijn, evenwichtsproblemen en is hij sneller moe. Fietsen en wandelen vormen een probleem. Uiteindelijk wordt 2% blijvende invaliditeit vastgesteld.

Smartengeld € 15.000,-
De 58-jarige bestuurder van een auto wordt bij een stoplicht van achterop aangereden. Het slachtoffer had daarvoor al ernstige psychische problemen door een echtscheiding en andere voorvallen in zijn privéleven. Hij heeft zich tot dan toe psychisch staande gehouden door te blijven werken in zijn kapperszaak; werk dat hij na het ongeval niet meer kan doen door zijn whiplash klachten.

Smartengeld € 4.500,-
Als gevolg van een kop-staart botsing loopt een 48-jarige man een whiplash op. Hij heeft een lange periode nek- en rugpijn, geheugenverlies en concentratieproblemen. Hij moet zijn eigen bedrijf opgeven, maar kan na reïntegratie wel in loondienst werken.

Voor meer voorbeelden, klik op de link. Onze cliënten beoordelen ons werk gemiddeld met een 9. Klik en bekijk de recensies.

De hoogte van uw smartengeld bij een whiplash

Bij het vaststellen van smartengeldbedragen wordt gekeken naar de volgende factoren:

 • Om wat voor letsel gaat het en hoe ernstig is het?
 • Welk leed is het slachtoffer toegedaan en hoe lang heeft hij er last van?
 • Welke behandeling (medisch en psychiatrisch) moet het slachtoffer volgen n.a.v. het letsel?
 • In hoeverre is het slachtoffer medisch en functioneel invalide geworden?
 • Wie is er aansprakelijk?
 • In hoeverre bevond het slachtoffer zich in omstandigheden die het letsel en leed bevorderden (predispositie)?
 • Hoeveel smartengeld is er uitgekeerd in eerdere, vergelijkbare zaken?

Hoe hoog uw smartengeld is, hangt dus af van uw situatie. Neem contact met ons op, dan kunnen wij u vertellen op welk bedrag u recht hebt.

Onze dienstverlening krijgt gemiddeld een 9!

Hebt u een whiplash opgelopen en wilt u smartengeld claimen bij de wederpartij? Aarzel niet en neem contact met ons op. Wij doen er alles aan om te zorgen dat onze cliënten krijgen waar ze recht op hebben.

Wat zij over ons zeggen:

“Ik wil u bedanken voor fantastisch werk de afgelopen maanden! U heeft zeker het maximale (en waarschijnlijk zelfs meer) uit de zaak gehaald, nogmaals daarvoor dank!”

“De onderhandelingen met de verzekeraar van de tegenpartij heeft JBL&G correct maar op een volhoudende wijze gevoerd waardoor mijn dochter het volledige bedrag aan smartengeld heeft ontvangen waarop wij hadden ingezet. Kortom niets dan lof voor de kennis en inzet van JBL&G.”

“Mijn ervaring is: je wordt zeer goed en vakkundig geholpen en ik was in mijn nopjes met mijn juriste, echt top. Nogmaals super bedankt!”

Neem vandaag nog contact op voor gratis hulp bij letselschade

Smartengeld claimen voor uw whiplash? Vul het contactformulier in. Dat kost u gemiddeld maar één minuut. Wij bellen u dezelfde werkdag nog terug voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Aan onze juridische hulp zijn géén kosten verbonden. U krijgt dit zwart op wit bevestigd!

Klik voor gratis juridische hulp en advies

 

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.