U bent betrokken geraakt bij een aanrijding. U heeft hierbij letsel (klachten, verwondingen) opgelopen. Door uw letsel, verwondingen of klachten maakt u kosten en kunt u minder werken.

Dit heet letselschade: schade die u lijdt als u betrokken raakt bij een ongeval, zoals een aanrijding. Wie te maken krijgt met letselschade, heeft recht op een schadevergoeding.

Claim na een aanrijding, direct uw schadevergoeding. Laat u bijstaan door onze gratis letselschadejuristen.

Wij zorgen dat uw schade zo snel mogelijk vergoed wordt. U ontvangt het hoogst haalbare schadebedrag op uw eigen bankrekening.

Denkt u erover uw schadeclaim in te dienen zonder juridische bijstand? Dat is niet nodig. Klik op deze link en vertel ons wat er is gebeurd. Onze juristen gaan voor u in gesprek met de verzekeraar van de tegenpartij, zonder daarvoor kosten in rekening te brengen. Dit levert u in de meeste gevallen een aanzienlijk hogere schadevergoeding op. De verzekeraar heeft tot doel uw dossier zo snel en zo goedkoop mogelijk te sluiten. Wees u zich hiervan bewust.

Als u onze hulp inschakelt krijgt u:

✓ Snelle, professionele en betrouwbare juridische bijstand;
✓ Altijd de hoogst mogelijke schadevergoeding;
✓ Kosteloze hulp van onze letselschadejuristen.

Hebt u letsel na een aanrijding en wilt u een schadevergoeding claimen? Klik op de link en beschrijf uw schade. Wij bellen u dezelfde werkdag nog terug voor een gratis adviesgesprek. Onze juridische hulp is altijd gratis. Wij zijn gespecialiseerd in het claimen van de maximale schadevergoeding, zodat uw schade volledig wordt vergoed. Daardoor blijft u na de aanrijding niet met schade zitten.

Aansprakelijkheid bij een aanrijding

Er kan ook sprake zijn van gedeelde aansprakelijkheid. In dat geval dragen beide partijen de schuld en moeten zij allebei een deel van de schade vergoeden. De verdeling van de schade (bijvoorbeeld 50%-50% of 70%-30%) verschilt per geval.

Voor meer informatie, bekijk onze pagina aansprakelijkheid aanrijding.

U bent als automobilist aangereden

Als automobilist aangereden door de bestuurder van een ander gemotoriseerd voertuig? De aansprakelijkheid ligt bij de bestuurder die een verkeersfout maakte. Maakte de ander bijvoorbeeld een van de onderstaande overtredingen en kwam het daardoor tot een aanrijding? Dan ligt de aansprakelijkheid bij hem of haar.

 • Hij/zij verleende geen voorrang;
 • Hij/zij reed door rood;
 • Hij/zij sneed u af;
 • Hij/zij vertoonde onvoorspelbaar rijgedrag.

Is er onenigheid over de aansprakelijkheid? Zoek naar getuigen, pak het ingevulde schadeformulier erbij of vraag het eventueel opgemaakte proces-verbaal op om meer licht op de zaak te werpen. En neem contact met ons op. Wij kunnen de aansprakelijkheidsdiscussie voor u voeren.

Voor meer informatie, bekijk de pagina aangereden en letsel.

U bent op de brommer, scooter, motor aangereden

Had u een aanrijding terwijl u op de brommer, scooter of motor zat? Ook in deze situatie ligt de aansprakelijkheid bij de verkeersovertreder. U ontvangt een volledige schadevergoeding als de wederpartij aansprakelijk is gesteld voor de schade.

Let op; als de bromfietser, scooterrijder of motorrijder schadevergoeding eist, na een aanrijding met een voetganger of fietser, moet er sprake zijn van overmacht om in aanmerking te komen voor volledige schadevergoeding! Dit wordt zelden aangenomen.

Vertel ons wat er is gebeurd. Wij kunnen vaststellen wie de aansprakelijke partij is in uw zaak en of u recht hebt op een schadevergoeding.

U bent als fietser aangereden

Als fietser hebt u speciale juridische bescherming in aanrijdingen met gemotoriseerde voertuigen. U bent onbeschermd en loopt meer risico op ernstig letsel. Daarom hebt u in bijna alle gevallen recht op een schadevergoeding.

 • Hebt u schuld aan de aanrijding? Uw schadevergoeding bedraagt minstens 50%.
 • Hebt u geen schuld aan de aanrijding? Uw schadevergoeding bedraagt 100%.
 • Letselschade van kinderen, jonger dan 14 jaar, wordt altijd voor 100% vergoed.

Voor meer informatie, bekijk onze pagina: aangereden op de fiets

U bent als voetganger aangereden

Voetgangers genieten dezelfde juridische bescherming als fietsers. Bent u te voet, lopend, aangereden door een gemotoriseerd voertuig? Dan krijgt u minstens 50% van de schade vergoed.

Bent u aangereden door een fietser? Dan geldt deze regeling niet. De schadevergoeding wordt dan betaald door de partij die de verkeersregels overtrad en schuldig was aan het ongeval. Ook hier kan sprake zijn van gedeelde aansprakelijkheid. Stelregel is; de eisende partij bewijst de schuld van de tegenpartij.

Het verhalen van schade na een aanrijding

Uitrekenen op hoeveel schadevergoeding je recht hebtEen schadevergoeding claimen na een aanrijding? Dan moet u eerst de wederpartij aansprakelijk stellen. Daarnaast moet u uw schadeclaim onderbouwen met bewijs. Waarom vraagt u juist dít bedrag? Onze letselschadejuristen kunnen snel berekenen waar u recht op hebt en dit onderbouwen tegenover de wederpartij.

Stappenplan schadevergoeding na aanrijding:
1. Ga naar de huisarts om vast te laten stellen dat uw klachten daadwerkelijk letselschade zijn;
2. Stuur een aansprakelijkheidsbrief naar de wederpartij;
3. Noteer de kosten die u maakt door uw letselschade en bewaar de bonnen;
4. Neem contact met ons op: wij zorgen dat u een zo hoog mogelijke schadevergoeding krijgt.

Hoogte schadevergoeding na een aanrijding

Het berekenen van de schadevergoeding waar u recht op hebt, is een specialistische zaak. Er zijn een hoop schadeposten en de meeste mensen vergeten er wel één of twee bij het berekenen van hun schade. Het is verstandig om deze berekening door een expert te laten doen. Neem vandaag contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Voorbeelden van schadeposten:

 • Medische kosten
 • Smartengeld
 • Wettelijke rente
 • Reiskosten
 • Misgelopen inkomsten

Het kiezen van een specialist

Kiest u een juridisch specialist voor uw letselschadezaak, dan wilt u zeker weten dat u met capabele mensen te maken hebt. Let er daarom op dat uw belangenbehartiger:

 • Voldoet aan de eisen die de Letselschade Raad stelt.
 • Werkt volgens de normen van het Keurmerk Letselschade Nederland.

Uiteraard voldoet ons kantoor aan deze punten. Laat ons uw schadevergoeding claimen. Ons werk wordt door onze cliënten gemiddeld beoordeeld met een 9. Het traject bij onze letselschadejuristen verloopt als volgt:

1. U vertelt ons uw schade;
2. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk middels een aansprakelijkheidsbrief;
3. Wij berekenen uw schadevergoeding en claimen deze;
4. Wij zorgen dat u een voorschot krijgt zodat u geen kosten meer maakt;
5. U krijgt uw schadevergoeding op uw rekening gestort.

Aanrijding en verzekeraar: meest gestelde vragen

Bij het claimen van een schadevergoeding na een aanrijding krijgt u te maken met de verzekeraar van de tegenpartij. Hieronder beantwoorden we enkele veel gestelde vragen rond het thema schadevergoedingen en verzekeraars.

Welke verzekering moet ik aanspreken?
In de eerste instantie spreekt u uw eigen verzekeringen aan, zoals uw zorg-, arbeidsongeschiktheid- en ongevallenverzekering. Uw schade dient echter vergoed te worden door de verzekeraar van de wederpartij. Als u het eigen risico van uw zorgverzekering moet betalen, kunt u dit claimen als schadepost.

Wat als ik een conflict heb met de verzekeraar van de wederpartij?
Neem dan contact met ons op. Bijvoorbeeld als de verzekeraar van de wederpartij de aansprakelijkheid niet wil erkennen. Of als de verzekeraar de zaak onnodig vertraagt. Wij behartigen uw belangen en lossen het conflict voor u op. Het voeren van juridische discussies is vaak vermoeiend en vraagt veel van u. Wij nemen het graag van u over.

Wat als mijn zaak al in behandeling is bij een WA-verzekeraar?
Wij nemen uw dossier gratis over. In de meeste gevallen is de schadevergoeding die wij voor u kunnen claimen vele malen hoger dan de compensatie die de verzekeraar u aanbiedt.

Vele tevreden cliënten gingen u voor

Wij bieden gratis juridische bijstand voor slachtoffers van letselschade. Onze snelle, daadkrachtige en persoonlijke aanpak heeft al vele tevreden cliënten opgeleverd. Een greep uit de vele positieve beoordelingen (bron: onze klantenvertellen pagina):

“Je wordt zo prettig en deskundig geholpen en er wordt ook altijd even gevraagd hoe het nu met je gaat en echt alles is geheel GRATIS. Echt helemaal top geregeld. Nogmaals bedankt. Ik zal jullie kantoor zeker aanbevelen bij anderen.”

“Ik ben vanaf dag 1 heel goed geholpen en ben er dik tevreden over. Zeer zeker aan te raden!”

“Professioneel, snel, adequaat, vriendelijk, effectief!”

Neem vandaag nog contact op voor gratis hulp bij letselschade

Bent u aangereden en eist u schadevergoeding? Gratis juridische hulp bij letsel. Vertel ons wat er precies is gebeurd en zet het letselschadetraject in gang.

Beschrijf uw schade en wij bellen u dezelfde werkdag nog terug om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen. U zit nergens aan vast! Onze juridische hulp is altijd gratis. Dat geven wij u zwart op wit. Klik op de onderstaande knop en meld uw schade.

Klik voor gratis juridische hulp en advies