Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Aangereden op de motor

Aanrijding met een scooter

U bent aangereden door een scooter. U hebt letselKlachtenverwondingen, botbreuken en schade; kapotte kleding, extra zorgkosten, etc. Ook loopt u inkomsten mis, omdat u een tijdje niet kunt werken.

Is de bestuurder van de scooter aansprakelijk? Dan hebt u recht op een volledige vergoeding van uw schade. Onze juristen zoeken dit gratis voor u uit.

Via ons kantoor kunt u gratis uw schadevergoeding claimen. Onze juridische bijstand is kosteloos voor u.

Ook als uw dossier al in behandeling is bij een WA-verzekeraar, kunnen wij u gratis helpen. In de meeste gevallen is de schadevergoeding die wij voor u claimen aanmerkelijk hoger dan de compensatie van de verzekeraar.

Vul het contactformulier in en wij:

✓ Nemen u zorgen uit handen en regelen alles voor u;
✓ Zorgen ervoor dat u zich niet bezig hoeft te houden met juridische procedures;
✓ Claimen de hoogste schadevergoeding voor u.

Aangereden door een scooter? Dien via ons uw claim in en krijg uw schade zo snel mogelijk vergoed. Klik op de link en vertel ons wat er is gebeurd. Wij benaderen u dezelfde werkdag nog voor gratis hulp bij letselschade. Lees de ervaringen van onze cliënten; op onze eigen website en op onze klantenvertellen pagina.

Wat is letselschade?

Letselschade is de lichamelijke en emotionele schade die iemand ondervindt als hij of zij betrokken raakt bij een ongeval. Zowel fysieke als emotionele schade. Is de andere partij aansprakelijk voor het ongeval, dan kunt u hiervoor een schadevergoeding claimen.

Voorbeelden van schade die u kunt claimen als u wordt aangereden door een scooter:

 • Reparatiekosten van uw fiets;
 • Eigen risico dat u kwijt bent;
 • Kosten die gepaard gaan met uw revalidatie;
 • Reiskosten omdat u nu bijv. met het openbaar vervoer moet reizen;
 • Het inschakelen van hulp in de huishouding of voor het doen van boodschappen;
 • Vergoeding voor een kapotte telefoon;
 • Compensatie van salaris dat u mist omdat u niet of minder kunt werken tijdens uw herstel;
 • Smartengeld.

Verder alle schade die u zonder het ongeval niet zou hebben gehad. Uw schade dient zo snel mogelijk te worden vergoed. Bekijk onze pagina schadevergoeding bij letsel voor meer info. Een schadevergoeding claimen na een aanrijding door een scooter? U wordt vandaag nog gratis geholpen.

Stel een vraag

Fietser of voetganger aangereden door een scooter

Bent u als fietser of voetganger aangereden door een scooter, dan kunt u altijd minstens 50% van uw schade verhalen op de scooterrijder. Ook als u zelf een fout maakte in het verkeer.

Dit komt omdat fietsers en voetgangers als kwetsbare verkeersdeelnemers speciale juridische bescherming genieten in Nederland.

Is de scooterrijder aansprakelijk? Dan krijgt u 100% van uw schade vergoed. Ook kinderen onder de 14 jaar die slachtoffer worden van een aanrijding door een scooter krijgen altijd 100% van de schade vergoed.

Voorbeeld: u slaat plotseling linksaf op de fiets zonder om te kijken en u wordt aangereden door de scooter die achter u reed. Door de aanrijding en de val zijn uw fiets en telefoon kapot. U noteert de gegevens van de scooterrijder en verhaalt de schade op zijn verzekeraar. U krijgt de helft van de reparatiekosten vergoed. Vertel ons wat er precies is gebeurd, klik op de link. U ontvangt nog dezelfde werkdag een gratis juridisch advies.

Gemotoriseerd voertuig aangereden door een scooter

Als u als automobilist, motorrijder, brommer of scooter aangereden wordt door een (andere) scooter, dan hangt de aansprakelijkheid af van wie er een verkeersovertreding maakte. Denk aan:

 • Doorrijden bij rood licht;
 • Geen voorrang verlenen;
 • Afsnijden;
 • Onverantwoord inhalen.

Voorbeeld: u zit in de auto en wordt op een kruising aangereden door een scooter. U vult het schadeformulier in en benadert omstanders die getuige waren van het ongeluk. Zij geven aan dat de scooterrijder het oranje licht net niet haalde en door rood reed. U kunt de schade op hem verhalen: hij is aansprakelijk.

Gedeelde schuld bij aanrijding door een scooter

Als beide bestuurders in de aanrijding een verkeersfout maakten, is er sprake van gedeelde schuld. De schade wordt dan verdeeld. Wie welk deel van de schade moet vergoeden, wordt onderzocht.

Gedeelde schuld? Schakel onze letselschadejuristen in om uit te zoeken of u wellicht toch nog een deel van de schade vergoed kunt krijgen. Klik op de link en vertel ons wat er precies is gebeurd.

Wat te doen na een aanrijding door een scooter: stappenplan

Loopt u letselschade op na een aanrijding door een scooter? Denk aan uw veiligheid. Onderneem ook stappen om uw volledige schade zo snel mogelijk vergoed te krijgen:

1. Breng uzelf en anderen in veiligheid;
2. Noteer de naam en (verzekerings)gegevens van de betrokken scooterrijder;
3. Benader getuigen en noteer hun gegevens;
4. Maak foto’s van de verkeerssituatie en de schade;
5. Laat uw klachten onderzoeken door de huisarts;
6. Noteer alle kosten die u maakt door de aanrijding en bewaar de bonnen;
7. Houd het verloop van uw klachten bij;
8. Zoek contact met een letselschadejurist om de maximale schade vergoed te krijgen.

Uw zaak wordt al behandeld door een WA-verzekeraar?

Hebt u uw zaak al in behandeling laten nemen door een WA-verzekeraar? Wij nemen uw dossier kosteloos over. Een verzekeraar zal altijd proberen de schade zo laag mogelijk af te kopen.

Onze juristen weten welke schade u kunt claimen én welke kosten u in de toekomst misschien nog moet maken door uw letselschade. De schadevergoeding die wij voor u regelen is vrijwel altijd hoger dan wat een verzekeraar in de eerste instantie zal willen compenseren.

De verzekeraar wil geen aansprakelijkheid erkennen

Soms doet de verzekeraar van de scooterrijder moeilijk over het erkennen van de aansprakelijkheid. U moet dan een lastige, juridische discussie aangaan. Wij nemen u die zorg uit handen. Onze juristen gaan de aansprakelijkheidsdiscussie voor u aan en zorgen ervoor dat uw schade vergoed wordt.

De scooterrijder is niet verzekerd

Neem contact met ons op als u bent aangereden door een onverzekerde scooterrijder. U kunt namelijk nog steeds aanspraak maken op een schadevergoeding. Wij dienen een aanvraag voor u in bij het Waarborgfonds Motorverkeer.

Het letselschadetraject

Wat wij voor u doen als u onze gratis juridische hulp inschakelt na een aanrijding door een scooter:

1. Uitzoeken of de scooterrijder aansprakelijk is;
2. Het aansprakelijk stellen van de scooterrijder / WA-verzekeraar;
3. Het berekenen van uw schade;
4. Het claimen van uw schadevergoeding;
5. Zorgen dat de uitbetaling zo snel mogelijk op uw rekening staat.

Vul het formulier in, dat kost u gemiddeld maar één minuut! Wij staan u bij met juridische hulp en advies en claimen uw schadevergoeding voor u.

Wat zeggen onze cliënten over ons?

Wij werken er hard aan om alle letselschadezaken naar volle tevredenheid van de slachtoffers af te wikkelen. Lees hier wat onze cliënten over ons zeggen:

“Ik ben zeer tevreden over de inspanningen die JBL&G voor mij verricht heeft. De juridisch medewerker heeft zeer actief de door mij geleden schade verhaald op de tegenpartij. Ik ben van het hele proces op de hoogte gehouden. Ik zou JBL&G zeer zeker aanbevelen!” (bron: onze klantenvertellen pagina)

“Dit bedrijf is voor iedereen die een letselschadebedrijf nodig heeft een aanrader.” (bron: onze klantenvertellen pagina)

“Ben zeer tevreden over JBLG. Heb het contact als zeer prettig en professioneel ervaren. Vooral het snel reageren op nieuwe ontwikkelingen heb ik als prettig ervaren. Geef daarom als cijfer een vette 9 op alle punten. Wens JBLG daarom verder veel succes omdat ze dit verdienen. Een warme douche dus.” (bron: onze klantenvertellen pagina)

Professionele juridische hulp – gratis en persoonlijk

Aangereden door een scooter? Wij claimen uw schade. Wij staan bekend om onze snelle aanpak. Als u het contactformulier invult zit u nergens aan vast. Wij bellen u op voor een gratis adviesgesprek en bieden u de juridische bijstand waar u recht op hebt.

Klik voor gratis juridische hulp en advies

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.