Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Van smart naar geld: ervaringen van letselschade slachtoffers

17 april 2014 Letselschade informatie

Van smart naar geld: ervaringen van letselschade slachtoffers

 

Boek van smart naar geld

In het boek van Smart naar Geld van prof. mr.  Siewert Lindenbergh staat het letselschadeslachtoffer centraal. Tien interviews met slachtoffers die tot aan de Hoge Raad hebben geprocedeerd om hun strijd tot schadevergoeding te winnen. Als letselschadespecialist lees je deze uitspraken vooral met je eigen cliënten in je achterhoofd, hoe kan ik welke rechtsregels in hun voordeel gebruiken? Maar dit boek geeft de namen in die arresten een gezicht. De interviews  laten zien wie er achter een uitspraak zit; een mens van vlees en bloed, met een verhaal, een ongeval, een leven dat hij of zij daarna weer heeft opgepakt en de beperkingen waarmee ze nu moeten leven.

 

Het is een ingrijpend en emotioneel boek om te lezen, maar toch worden de slachtoffers niet neergezet als ‘zielige’ slachtoffers. In de persoonlijke verhalen van de letselschadeslachtoffers komt juist naar voren hoe  positief de slachtoffers in het leven staan, hoe ze ondanks hun beperkingen en leed een gelukkig leven leiden. Maar wel een leven met aanpassingen. Aanpassingen in huis, een aangepaste bus, operaties, aparte computers, hulp in huis, wekelijks naar de fysiotherapeut… Als ‘gezond’ mens is het moeilijk voor te stellen dat je nog een heel leven kunt leiden wanneer je bijvoorbeeld alleen nog je mond kunt bewegen, maar deze mensen laten zien dat dat wel degelijk kan!

Schadevergoeding is belangrijk

Maar al die aanpassingen kosten wel geld, en vaak ook veel geld. Daarom is schadevergoeding zo belangrijk, zowel vergoeding van de materiële schade als de immateriële schade, het smartengeld. Want hoe positief je als letselschadeslachtoffer ook in het leven staat, je hebt wel een schadevergoeding nodig om je nieuwe leven aan te kunnen passen. Dit boek laat zien wat er gebeurt na een uitspraak, hoe een slachtoffer weer zijn leven oppakt, maar ook hoe letselschadeslachtoffers een procedure voor schadevergoeding beleven. Voor zowel letselschadespecialisten als -slachtoffers erg nuttig en interessant om te lezen.

Terug naar overzicht

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.