Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Van achter aangereden

Bent u van achteren aangereden? En hebt u hierdoor letsel opgelopen als pijn, verwondingen, een hersenschudding of andere klachten? Dan maakt u extra zorgkosten. U loopt inkomsten mis doordat u (tijdelijk) niet kunt werken.

U lijdt letselschade

Is de andere partij achterop gebotst en heeft u zelf geen schuld aan de aanrijding, dan hebt u recht op een schadevergoeding. Wilt u dat uw schade zo snel mogelijk wordt vergoed?

Meld uw schade vandaag nog via ons contactformulier. Wij bellen u dezelfde werkdag terug voor gratis juridische hulp en advies. Laat uw zaak door ons behandelen en ontspan met de zekerheid dat alles goed wordt geregeld. Wij zorgen voor de maximale schadevergoeding.

De voordelen:

✓ Gratis juridische hulp door ervaren juristen;
✓ De hoogst mogelijke schadevergoeding;
✓ Bespaar tijd en moeite: wij regelen alles voor u.

U bent van achteren aangereden en u hebt letsel. Claim de schadevergoeding waar u recht op hebt. Wij nemen dezelfde werkdag contact met u op voor gratis juridische bijstand en advies bij letselschade. Ook vragen wij voor u gratis het procesverbaal op.

De verzekeraar van de tegenpartij zal u een zo laag mogelijk aanbod doen. Ga daar niet op in! Onze ervaren juristen berekenen alle schade waar u recht op hebt en zorgen dat u die vergoed krijgt.

Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die u ondervindt als u betrokken bent geraakt bij een ongeval. Als een ander schuld heeft aan uw lichamelijke- en emotionele schade, is dat letselschade. Hier ontvangt u een schadevergoeding voor.

Van achteren aangereden, wat nu?

U bent van achteren aangereden en hebt daarbij letselschade opgelopen. Wat nu?

 • Ga naar de Eerste Hulp of uw huisarts om uw klachten te laten onderzoeken;
 • Stel de tegenpartij aansprakelijk door middel van een ondertekende brief;
 • Zoek juridische bijstand die de maximale schadevergoeding voor u claimt.

Aanrijding van achteren? Onze letselschadejuristen staan u bij met gratis juridische hulp. Is uw letsel te ernstig om te kunnen reizen, dan komen wij op huisbezoek.

Heb ik recht op een schadevergoeding?

U hebt recht op een vergoeding van uw schade als de wederpartij schuld heeft aan de aanrijding. Hij of zij is aansprakelijk voor de schade. Vóór u een schadeclaim kunt (laten) indienen, moet de aansprakelijkheid erkend worden door de wederpartij. Onze letselschadejuristen helpen u hier kosteloos bij.

Als u letsel hebt na een aanrijding van achteren, hebt u recht op de vergoeding van uw kosten. Uw medische kosten en reparatiekosten, maar ook een vergoeding van misgelopen inkomsten en smartengeld.

Vertel ons hoe de aanrijding is ontstaan. Onze juristen helpen u direct en gratis bij het claimen van schadevergoeding.

U bent in de auto van achteren aangereden door een andere auto

Zat u in de auto en werd u van achteren aangereden door een andere auto? De aansprakelijkheid ligt meestal bij de achterste automobilist. Daar zijn echter uitzonderingen op:

 • De voorste automobilist remt zeer onverwacht, op een manier die niet in te schatten is door de achteroprijder. Zonder reden of bijvoorbeeld voor een oranje stoplicht of een overstekend dier. Dit heet remmen zonder verkeersnoodzaak.
 • De achterste automobilist wordt afgesneden door de voorligger. Bijvoorbeeld als de voorste auto afslaat of van rijstrook wisselt.

Van achteren aangereden door een andere auto? Stel de wederpartij aansprakelijk! Onze letselschadejuristen kunnen dat voor u doen.

Voor meer informatie, bekijk onze pagina: klachten na auto-ongeluk

Van achteren aangereden op de fiets

In Nederland genieten fietsers speciale juridische bescherming. Zij worden gezien als kwetsbare weggebruiker. Wordt u op de fiets van achteren aangereden door een gemotoriseerd voertuig, dan hebt u vrijwel altijd recht op schadevergoeding, ook al maakte u een verkeersovertreding.

Wanneer u op de fiets, van achteren, door een motorvoertuig bent aangereden, geldt:

Hebt u geen schuld aan de aanrijding? Dan krijgt u 100% van de schade vergoed. Hebt u beide schuld aan de aanrijding? Dan krijgt tot 75% van de schade vergoed. In sommige gevallen kan dit zelfs oplopen tot 100%.

Hebt u de gehele schuld aan de aanrijding? Dan krijgt u toch minimaal 50% van de schade vergoed. Van achteren aangereden door een andere fietser? Dan ligt de aansprakelijkheid bij de partij die de verkeersregels overtrad.

Voor meer informatie, bekijk onze pagina: aangereden op de fiets

Van achteren aangereden op de brommer, scooter of motor

Van achteren aangereden op de brommer, scooter of motor? De partij die de verkeersregels overtrad is aansprakelijk voor de schade. De eisende partij zal moeten bewijzen dat de ander schuldig is. Ook bij een aanrijding van achter tussen een motor of scooter en een auto.

Is de bestuurder van de andere scooter of motor onverzekerd, neem contact met ons op! Wij kunnen een aanvraag voor u doen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Onze juristen zorgen dat u uw schade gewoon vergoed krijgt en u hoeft zich geen zorgen te maken over ingewikkelde procedures.

Is de bestuurder die u van achteren heeft aangereden, doorgereden? Ook dan hebt u wellicht recht op een schadevergoeding van het Waarborgfonds Motorverkeer. Neem contact met ons op om te kijken wat we voor u kunnen doen.

Van achteren aangereden door een andere weggebruiker

Wie is aansprakelijk als er maar één of geen voertuig betrokken was bij de aanrijding? Bij een achterop-aanrijding is de achterste bestuurder aansprakelijk, tenzij de voorste bestuurder zich schuldig maakt aan gevaarlijk weggedrag.

De WA-verzekeraar zal de aansprakelijkheid vaststellen aan de hand van het ingevulde schadeformulier. Wilt u schadevergoeding claimen, dan zult u moeten bewijzen dat de andere partij een verkeersregel heeft overtreden. Onze juristen kunnen u ondersteunen.

Wij geven juridische tips, advies en informatie. Ook kunnen wij u bijstaan wanneer er sprake is van letsel. Bent u van achteren aangereden en heeft u letsel? Klik hier, vertel ons wat er precies is gebeurd en u kunt rekenen op onze gratis juridische bijstand.

Heeft u een vraag? Stel hem hieronder en u krijgt dezelfde werkdag een reactie!

Stel een vraag

Mijn zaak is al in behandeling bij een WA verzekeraar

Wij kunnen uw dossier overnemen als uw zaak al in behandeling is door een WA-verzekeraar. Dit is kosteloos voor u! Een WA-verzekeraar zal u een zo laag mogelijke schadevergoeding aanbieden.

De voordelen van uw dossier laten overnemen door JBL&G:

 • Wij zorgen voor de vergoeding van uw complete schade;
 • Wij werken snel, waar een WA-verzekeraar de boel zal proberen te vertragen;
 • Wij werken voor het slachtoffer en niet voor de winst;
 • Wij communiceren helder en proactief;
 • Wij bieden gratis juridische bijstand;
 • Wij helpen u persoonlijk: u zult zich nooit een nummer voelen.

Bekijk de recensies van onze cliënten.

Krijg in vijf stappen uw schade vergoed

Zo verloopt het traject bij JBL&G:

1. Neem contact met ons op;
2. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, namens u;
3. Wij berekenen uw schade en dienen een schadeclaim in;
4. Wij gaan in gesprek met de (verzekeraar van) de aansprakelijke partij;
5. U krijgt uw schadevergoeding gestort op uw eigen bankrekening

JBL&G helpt slachtoffers met letsel, kosteloos. Bent u aangereden van achteren, dan helpen wij u met het volledig vergoed krijgen van uw schade.

Onze cliënten beoordelen ons met gemiddeld een 9,0. Zij gingen u al voor:

“Professioneel, snel, adequaat, vriendelijk, effectief!”

“Vanaf het moment dat ik contact heb gezocht met het Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht valt er een hele last van mij af, omdat zij veel sneller contact met mij leggen dan een rechtsbijstand en de communicatie zeer vlot verloopt en binnen enkele dagen al reactie krijgt zowel per mail als telefonisch. Verder een luisterend oor en begrip tonen voor de situatie. Kortom zoiets heb ik maar zelden meegemaakt.”

“Om de dienstverlening van JBL&G in één zin te omschrijven het volgende: mijn jurist heeft mijn zaak heel goed behartigd en ben blij dat ik bij haar ben terechtgekomen!”

Klik op de onderstaande knop voor gratis juridische bijstand en advies

Bent u van achteren aangereden? Vul vandaag nog het contactformulier in. Wij werken:

 • Snel
 • Persoonlijk
 • Kosteloos

Zodra wij uw gegevens hebben ontvangen, bellen we u dezelfde werkdag nog terug voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact opnemen  via de telefoon: 020 – 214 99 00

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.