Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

Twee winnaars voor scriptieprijs JBL&G

21 november 2017 JBL&G

Twee winnaars voor scriptieprijs JBL&G

Persbericht

Twee winnaars voor scriptieprijs JBL&G

AMSTERDAM – De jaarlijkse scriptieprijs Letselschade 2017 gaat dit jaar niet naar één, maar naar twee rechtenstudenten. Idya Karimi en Niels Blokland leverden elk een winnende scriptie in. De jury vond ze beide zo bijzonder, dat er dit jaar gewoon twee prijzen uitgereikt zijn door het organiserende letselschadekantoor, Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht in Amsterdam.

Jaarlijks terugkerende scriptieprijs

JBL&G wil met het uitloven van deze jaarlijks terugkerende scriptieprijs het onderwijs over letselschade onder de aandacht brengen, studenten stimuleren wetenschappelijk onderzoek te doen naar letselschade, en hen aansporen zich te specialiseren in dit onderwerp. Daarmee hoopt het bureau de kennis van aankomende letselschadeprofessionals te verbeteren en de kwaliteit van het vak naar een hoger niveau te tillen.

Masterclass letselschade

Stefanie du Maine, eigenaar van JBL&G: “We merken tijdens sollicitatiegesprekken met potentiële juristen en stagiaires dat zij het jammer vinden dat er zo weinig aandacht is voor letselschade tijdens de studie. Daarom geven we zelf ook al vaak masterclasses over het onderwerp. Met deze jaarlijkse scriptieprijs hopen wij het recht rondom letselschade wat meer in the picture te spelen op de hogescholen en universiteiten. En het geeft natuurlijk alle scriptieschrijvers een extra reden om daadwerkelijk een letselschadescriptie te schrijven!”

Kansschade bij medische fouten

De prijs, een bedrag van duizend euro, werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt aan Kirsten Maes van de Universiteit Utrecht, voor haar scriptie ‘De zorgplicht van secundaire, private partijen’. Dit jaar was de ene winnende scriptie die van Niels Blokland, momenteel masterstudent Civiel Recht aan de Universiteit Leiden. Hij breekt een lans voor de toepassing van kansschade bij medische fouten. “Origineel, actueel, goed uitgewerkt, en hij schroomt niet om gevestigde namen aan te pakken”, aldus het juryrapport.

Letselschade bij kinderen

De andere oorkonde ging naar Idya Karimi, afgestudeerd in het Privaat- en Ondernemingsrecht aan de Universiteit Utrecht. Zij schreef haar masterscriptie over letselschade bij kinderen. Dat deden meer inzenders, het bleek een populair onderwerp, maar zij wierp zich geheel op de begroting van toekomstig inkomensverlies van jonge kinderen. Een heikel onderwerp in de praktijk, omdat er op allerlei verschillende manieren naar de mogelijke toekomst van een kind wordt gekeken. Zij pleit voor een algemeen toetsingskader, waarbij iedere vorm van (verboden) onderscheid of discriminatie wordt uitgesloten. “Juridisch knap gevonden, sterk uitgewerkt, met veel gebruik van nationale en internationale bronnen”, roemde de jury.

Scriptieprijs 2018

Rechtenstudenten die momenteel tegen hun afstudeerscriptie aan zitten te hikken: ook in 2018 wordt er weer een scriptieprijs Letselschade uitgereikt. Het gaat om de beste bachelor- of masterscriptie rondom het onderwerp letselschade, die het jaar voorafgaand aan de sluitingsdatum van de prijs is geschreven. Rechtenstudenten uit het hele land kunnen hun scriptie insturen vóór 1 oktober 2018.

Een door JBL&G geselecteerde jury zal de inzendingen beoordelen op onder meer de volgende punten:

  • Originaliteit en de uitwerking van argumenten;
  • Juridische en wetenschappelijke kwaliteit;
  • Relevantie voor de letselschadepraktijk.

JBL&G publiceert de winnende scriptie op zijn website. Daar is ook het reglement voor de scriptiewedstrijd te vinden.

de winnaars van de scriptieprijs 2017

FOTO: Vlnr: CEO Stefanie du Maine van JBL&G, winnaar Niels Blokland, juryvoorzitter Jurriaan Goudkuil van JBL&G, winnares Idya Karimi.
Foto: JBL&G

Terug naar overzicht

icon-free

Gratis

De juristen van JBL&G werken altijd gratis voor slachtoffers met letsel. Hiervan ontvangt u vooraf een schriftelijke verklaring.

icon-near

Bij u in de buurt

Het hoofdkantoor van JBL&G zit in Amsterdam, maar onze juristen werken door heel Nederland. Zij komen graag bij u langs.

Keurmerk

JBL&G staat ingeschreven in het Register Letselschade. Dit keurmerk staat garant voor onafhankelijkheid en kwaliteit.

icon-experienced

Ervaring

Door 15 jaar ervaring bent u met de hulp van JBL&G verzekerd van de maximale schadevergoeding en krijgt u snel een uitbetaling.